Layers of Fear

Layers of Fear is een sfeervolle exploratiegame vol beklemmende hallucinaties, maar strandt al snel in monotonie.

Layers of Fear 2 aangekondigd

Komt volgend jaar uit.

Bloober Team heeft Layers of Fear 2 officieel aangekondigd. Eerder had de studio de game al onhuld onder de naam Project Méliès. Layers of Fear 2 lanceert in de loop van 2019.

Horrorgame Layers of Fear: Legacy release bekend

Exclusief voor de Nintendo Switch.

Uitgever Aspyr Partners maakt de Layers of Fear: Legacy release bekend. De horrorgame komt op 21 februari exclusief uit voor de Nintendo Switch en kost 19,99 euro. Layers of Fear is reeds beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Layers of Fear review - Nog een likje verf nodig

"Games zijn tegenwoordig rechttoe rechtaan belevingen die weinig ruimte voor de verbeeldingskracht vrijlaten." Het zijn grote woorden van ontwikkelaar Bloober Team. In Layers of Fear is die ruimte er volgens de studio wel. Het bestaat net als kunst uit verschillende lagen en staat volledig open voor interpretatie. Is de game dan uiteindelijk ambitieus of pretentieus? Het antwoord ligt ergens in het midden.

Elk portret zegt meer over de schilder dan over de geportretteerde. Dat geldt zeker voor Layers of Fear, waarin je in de huid van een naamloze schilder kruipt. Je verliest jezelf volledig in wat het magnum opus van je oeuvre moet worden. Terwijl je in je verkenningstocht het oude herenhuis afstruint, wordt het echter al snel duidelijk dat je niet goed bij zinnen bent.

Layers of Fear is een exploratiegame die overtuigend op beleving en sfeer inspeelt. Terwijl buiten de regen op de ramen tikt, verken je het Victoriaanse huis. Begeleid door rustgevende pianomuziek doorzoek je de kamers om objecten te vinden die meer over je meesterwerk blootgeven. Het houten meubilair, de klassieke schilderijen en kitscherige schemerlampjes in de vele kamers die je doorkruist, roepen daarbij nostalgie op. Ook als je van dichterbij kijkt, ziet alles er gedetailleerd uit. Je gelooft al snel dat je echt in een chic landhuis vertoeft.

Lees meer...

Uitgever Aspyr Partners maakt bekend dat de horrorgame Layers of Fear ook in ontwikkeling is voor de PlayStation 4 en Xbox One. De game van ontwikkelaar Bloober Team is al een tijdje uit voor de pc, als Early Access-titel.