Knack 2

Knack 2 doet een heldhaftige poging om zijn verleden achter zich te laten, maar biedt net niet genoeg diepgang om memorabel te zijn.

Knack 2 review - Knackt erop los

Tijdens de lancering van de PlayStation 4 was daar ineens het kleine mannetje Knack. Het bijzondere wezentje moest iedereen overhalen om Sony's nieuwste console in huis te halen. Alleen wist Knack weinig zieltjes te winnen wegens een gebrek aan diepgang. Met Knack 2 doet ontwikkelaar SIE Japan Studio een nieuwe poging, maar ook in de herkansing slaagt de studio er niet in om de gewenste diepgang te bieden.

Het grootste probleem van Knack is gelijk bij aanvang duidelijk. Afgezien van een korte terugblik neemt de game geen tijd om de hoofdpersonen Lucas en Knack te introduceren. Heb je het eerste deel niet gespeeld? Dan heb je pech gehad, want Knack 2 focust zich enkel op het heden. Lucas is enkel nuttig als gesprekspartner, terwijl Knack alleen maar een stuk gereedschap is om het verhaal voort te zetten. Bijgevolg bouw je op geen enkel moment een band met de personages op.

Daar komt nog bij dat je als een hogesnelheidstrein door de hoofdstukken knalt. Het ene moment zit je in een jungle, dan weer in een tempel en even later in een oude stad met een piramide. Het zijn allemaal typische setpieces die de revue passeren, waardoor je nooit stilstaat bij het décor. Dat komt ook door de richting waarin een level je stuurt. Vrijwel alle hoofdstukken hebben te maken met eenrichtingsverkeer, waardoor je nooit verdwaalt. Wel kom je hier en daar een extra platform tegen met iets verderop een verstopte schat, maar Knack 2 gaat nooit van het veilige pad af.

Lees meer...

FeatureAlle PlayStation 4 exclusieve games in 2017

Met onder meer Horizon Zero Dawn, Gran Turismo Sport en Uncharted 4: The Lost Legacy.

Sony heeft een lijst met games onthuld die in 2017 exclusief voor de PlayStation 4 uitkomen. Daarin staan zowel grote AAA-games als kleine indiegames. Nieuwsgierig? Hieronder vind je een overzicht van alle games die je komend jaar op Sony's console kunt spelen.

Knack 2 officieel aangekondigd

Vervolg op de PlayStation 4 launch titel.

Sony heeft officieel Knack 2 aangekondigd. De game is het vervolg op de PlayStation 4-launch titel Knack en komt opnieuw exclusief naar Sony's console.