Kingdom Come: Deliverance

Kingdom Come: Deliverance is met liefde gemaakt en loopt over met potentieel. Gebrekkige afwerking en optimalisatie doen dat echter teniet.

Belangrijke events

Kingdom Come Deliverance hardcore-modus via patch toegevoegd

Kingdom Come Deliverance patch 1.6 voegt een hardcore-modus aan de game toe. De gratis downloadable content zorgt ervoor dat je niet langer van autosaving en fast-travel gebruik kan maken.

Ook maakt de modus de gevechten realistischer door de impact van de wapens aan te passen. Tevens zie je Henry niet meer op de kaart en zijn de levens- en staminabalken uitgezet. Bovendien zijn handelaren niet meer bereidt om veel geld voor voorwerpen te betalen.

Daarnaast zijn er voor de hardcore-modus nieuwe perks aan de game toegevoegd. Die perks zorgen voor negatieve gevolgen en moeten de game lastiger maken.

Lees meer...

Week-eindbazen #08

Wat spelen we dit weekend?

Blijkbaar heeft Miyazaki's Dark Souls 3 bijna de gehele redactie in zijn greep. Toch zijn er enkele andere games die hier en daar opduiken. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Kingdom Come: Deliverance review - Een erg ruwe diamant

Realisme en historische nauwkeurigheid zijn de fundamenten waarop de middeleeuwse RPG Kingdom Come: Deliverance is gebouwd. Verwacht dan ook geen The Witcher-taferelen met bizarre monsters, wulpse tovenaressen en een wereld die van de ondergang gered moet worden. In een genre dat door fantasy wordt gedomineerd, heeft Kingdom Come: Deliverance in ieder geval een originele invalshoek. De vraag is alleen of een interactieve geschiedenisles ook als game overtuigt. Ruim 35.000 Kickstarter-backers twijfelden daar niet aan en na vier jaar wachten kun je eindelijk zelf ondervinden of het ambitieuze project de moeite waard is.

We schrijven het jaar des Heren 1403. Er heerst een burgeroorlog in het Boheemse koninkrijk (het hedendaagse Tsjechië). De broers Wenceslaus en Sigismund vechten om de troon en daar is onder andere het rustige dorpje Silver Skalitz de dupe van. Jij speelt als Henry, de zoon van de lokale smid. Na een korte introductie gaat de game pas echt van start wanneer Sigismund met zijn huurlingenleger Silver Skalitz aanvalt. Wat volgt, is een nuchter narratief waarbij sfeer en immersie centraal staan. Net zoals in het echte leven ervaar je zowel drama, verdriet en humor met personages waar jij je emotioneel bij betrokken voelt. Door de menselijke insteek fascineert het verhaal op een verfrissende manier zonder in clichés te vervallen.

Veel van die impact gaat echter verloren door wisselvallige voice acting, slecht acteerwerk, matige animaties en diverse technische problemen. Zo is het personage Radzig Kobyla met overtuiging ingesproken, terwijl Henry's vriend Fritz niet om aan te horen is. Het tegenvallende acteren uit zich vooral in geforceerde lichaamstaal, waarbij personages met houterige animaties op een onnatuurlijke wijze emoties proberen over te brengen. Tot slot zijn er heel wat technische problemen zoals een camera die tijdens een cutscene spontaan in je hoofd verdwijnt en gezichtsuitdrukkingen die niet met het dialoog synchroon lopen.

Lees meer...

Bekijk: Kingdom Come: Deliverance - Launch Trailer

Kingdom Come: Deliverance is vanaf 13 februari speelbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Het team achter de game was eerder ook verantwoordelijk voor de eerste twee Mafia-games. Onlangs raakte bekend dat de day one patch voor Kingdom Come: Deliverance 27 GB groot is.

Lees meer...

Day one patch voor Kingdom Come: Deliverance is 27 GB groot

Kingdom Come: Deliverance lanceert met een day one patch van 27,8 GB. Dat blijkt uit de bevindingen van Eurogamer.net.

"De realiteit van het maken van games is dat de versie van de game die in de winkels komt te liggen ver van te voren af moet zijn", aldus uitvoerend producent Martin Klima.

"We hadden de extra tijd kunnen gebruiken om te rusten, of om extra content te maken en die als DLC te verkopen. We hebben echter besloten om verder te werken aan verbeteringen."

Lees meer...

Bekijk: Kingdom Come: Deliverance - A Blacksmith's Tale

Smeedt het ijzer nu het nog heet is.

Kingdom Come: Deliverance is een historische RPG die met behulp van crowdfundingsite Kickstarter is gefinancierd. De release van Kingdom Come: Deliverance is de afgelopen jaren meerdere keren uitgesteld. De game lanceert definitief op 13 februari 2018.

Kingdom Come: Deliverance beta gaat begin 2016 van start

Kingdom Come: Deliverance beta gaat begin 2016 van start

Inclusief basisgameplay, verhaallijn en grootschalige gevechten.

Ontwikkelaar Warhorse geeft in een nieuwe video aan dat Kingdom Come: Deliverance in het eerste kwartaal van 2016 een bèta krijgt.

De bèta voegt nieuwe features aan de bestaande alfaversie toe. Zo zijn alle belangrijke spelbestanddelen geïmplementeerd. Het overkoepelende verhaal van de game is ook te spelen. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan grote gevechten en is de nieuwe map drie keer zo groot als die uit de alfaversie.

Kingdom Come: Deliverance staat gepland voor een release in de zomer van 2016 voor de pc. Een aantal maanden later volgen de PlayStation 4 en Xbox One versies. Een exacte releasedatum is nog niet bekend. Je kan de game wel via de crowdfunding-pagina ondersteunen en daarmee direct toegang tot de alfaversie krijgen.

Lees meer...