Just Cause 4

Just Cause 4 is een technisch wonder en een constante bron van plezier. Bovenal maakt het de fouten van Just Cause 3 goed.

Microsoft maakt bekend dat Just Cause 4 vanaf 6 maart te downloaden is als onderdeel van het Xbox Game Pass-abonnement. Dat is relatief snel na de oorspronkelijke releasedatum, want de game lanceerde in december van 2018.

Just Cause 4 review - Onversneden openwereldplezier

De Just Cause 4 review neemt Carl mee naar het prachtige en gigantische eiland Solis, waar hij het causaal verband tussen Rico Rodriguez en explosies onderzoekt.

Hoeveel heliumbalonnen kun je aan een koe hangen? De kans is groot dat je het je nog nooit hebt afgevraagd, maar daar brengt Just Cause 4 ongetwijfeld verandering in. De Zweedse ontwikkelaar Avalanche zorgt in dit vierde deel voor meer gadgets dan ooit om vernieling te zaaien in een gigantische open wereld. Het eindresultaat is een heerlijk ontspannende openwereldgame, dat niet alleen een technisch huzarenstukje is maar ook leert uit de vele fouten van Just Cause 3.

Nochtans lijkt er op het eerste zicht weinig tot niks veranderd. Je gebruikt als 'Dictator Removal Specialist' Rico Rodriguez je vertrouwde grapple hook en parachute om rond te geraken, terwijl de geslaagde wingsuit uit deel drie ook zijn terugkeer maakt. De controls zijn nagenoeg ongewijzigd, alsook de animaties, waardoor je even denkt dat je een expansion pack voor Just Cause 3 aan het spelen bent. Deel vier laat dus geen verbluffende eerste indruk na.

Lees meer...

Just Cause 4 met eerste trailer en releasedatum onthuld

Just Cause 4 met eerste trailer en releasedatum onthuld

Nu voor de vierde keer: Gewoon, daarom!

Just Cause 4 is tijdens de Microsoft E3 2018 liveshow officieel onthuld.

Zoals het ernaar uitziet speelt de nieuwe game van Avalanche Studios zich in Zuid-Amerika af. Een privéleger genaamd Black Hand is deze keer de vijand.

Daarnaast is Rico Rodriguez weer van de partij en draait het weer als vanouds om over de top actie. Zo maken onder meer de parachute en wingsuit wederom hun opwachting.

Lees meer...

Bestaan Just Cause 4 gelekt door Steam

Dankzij een te vroeg gepubliceerde advertentie.

Het bestaan van Just Cause 4 is dankzij een te vroeg gepubliceerde advertentie op Steam gelekt. De game werd vorige maand al genoemd op de website van Walmart Canada. Daar stonden de inmiddels officieel aangekondigde games Rage 2 en Assassin's Creed Odyssey ook op.