Just Cause 3

Just Cause 3 belooft onbedwongen vrijheid, maar zit zichzelf op dat vlak meermaals in de weg.

Belangrijke events

Life is Strange 2 binnenkort speelbaar via Xbox Game Pass

Net als Ark: Survival Evolved en Just Cause 3

Microsoft heeft de games bekendgemaakt die in januari worden toegevoegd aan de Xbox Game Pass. Vanaf vandaag is de eerste episode van Life is Strange 2 beschikbaar via de abonnementsdienst. Ook de volgende episodes komen naar de Game Pass, al is het nog onduidelijk of die vanaf de releasedag speelbaar zijn.

Nieuwe patch Just Cause 3 verbetert laadtijden

Ontwikkelaar Avalanche Studios brengt een nieuwe patch voor Just Cause 3 uit die de laadtijden verbetert.

De ontwikkelaar voert ook een aantal kleine verbeteringen door die ervoor zorgen dat de game beter draait. De nieuwe patch is 132,1 MB groot en brengt de game naar versie 1.02. Eerder bracht Avalanche al een day one patch voor Just Cause 3 uit.

Avalanche gaf begin december aan dat de studio naar de problemen met de pc-versie van Just Cause 3 kijkt. Volgens de patch notes is dit 'de eerste stap in een veel groter plan om de game te optimaliseren en te verbeteren'.

Lees meer...

Just Cause 3 review

Just Cause 3 review

Teleurstellende strandvakantie.

De open zandbak van Just Cause 3 is er een van slaperige vissersdorpjes, landelijke villa's en wijngaarden. Gelegen aan de azuurblauwe Middellandse zee waar her en der zeilboten kalm op de golven deinen. De pittoreske locaties herbergen echter gevaarlijke tapas van explosies en enthousiaste dictatoriale uitspattingen. Niet de meest ideale vakantiebestemming, maar wel perfect voor een inventieve avonturier.

Avalanche Studios is altijd kraakhelder geweest bij de presentatie van Just Cause 3. Het draait voornamelijk om destructieve chaos in een open wereld waar creativiteit hoogtij viert. Het raamwerk van de game staat daarom enkel in dienst van je eigen ongebreidelde verbeeldingskracht. Geen grimmig, moralistisch verhaal waar drama centraal staat, maar een aaneenschakeling van zinderende actiescŤnes waar menig Hollywoodproductie jaloers op kan zijn. Dat alles aangevuld met een pastis aan onnozele oneliners. Is het oppervlakkig vermaak? Absoluut. Maar Just Cause 3 brengt het naar een hoger niveau.

De studio weet namelijk wat het publiek van de serie verwacht en brengt dat met een innemende gedrevenheid. Just Cause 3 biedt een lading humoristische archetypes die zich omringd door ontploffingen een weg naar de conclusie stuntelen. Het volledig zelfbewust spelen met dit onbevangen vertier, is de grootste troef van de game. Het biedt geen bijtend cynische commentaar zoals de GTA-serie noch is het jolig zelfreferentieel als de Saints Row-reeks. Het is eerder ontzettend curieus en wellicht enigszins verontrustend destructief.

Lees meer...

Day one patch Just Cause 3 is 2,8 GB groot

Day one patch Just Cause 3 is 2,8 GB groot

Gaat om de fysieke versie.

De day one patch van Just Cause 3 is 2.8GB groot. Dit laat VG247 in een bericht weten. Het gaat om de fysieke versie van de game.

VG247 is in het bezit van de disc-versie van de game en bevestigt dat het gaat om patch 1.01. De patch bevat onder andere grafische updates en past ook verschillende animaties aan. Daarnaast krijgt de stabiliteit van de game een verbetering. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er nog meer patches bijkomen.

De volledige patch-notes vind je hier.

Lees meer...

FeatureGamereleases december 2015

Met Xenoblade Chronicles X, Rainbow Six Siege, Just Cause 3 en nog veel meer.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Just Cause 3 heeft een Expansion Pass voor downloadbare uitbreidingen

Just Cause 3 heeft een Air, Land and Sea Expansion Pass die toegang geeft tot drie downloadbare uitbreidingen. Dat maakt Square Enix bekend.

De Expansion Pass zorgt er ook voor dat die extra content een week vroeger uitkomt dan voor niet-bezitters van de pas.

Volgens de officiŽle mededeling zijn de uitbreidingen "drie ingrijpende en explosieve ervaringen die nieuwe missies, vijanden, wapens, gadgets en unieke voertuigen toevoegen."

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 37

Met Grand Theft Auto 5, Xbox One, Metal Gear Solid 5 en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 34

Met Need For Speed, FIFA 16, PlayStation 4 en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

FeatureJust Cause 3 is een explosieve speeltuin

Hands-on preview vanaf Gamescom.

Chaos en verwoesting is het visitekaartje van Avalanche Studios' Just Cause 3. Als explosief spektakel een roerige figurant is in open wereld games als Grand Theft Auto V, dan speelt het in de Just Cause-serie de hoofdrol. Je stelt jezelf dan ook niet de vraag wanneer je iets tot ontploffing brengt, maar wel op welke creatieve wijze je dat doet.

Meest opvallende E3 2015 trailers

FeatureMeest opvallende E3 2015 trailers

Met Doom, Fallout 4, Assassin's Creed Syndicate, Mirror's Edge Catalyst, Rise of the Tomb Raider en nog veel meer.

Doom

Het is de eerste keer dat Bethesda tijdens de E3-beurs een persconferentie houdt. In zijn debuut trapt de uitgever met volle overtuiging af met de reboot van de klassieker Doom. Kort samengevat: demonen, guns, gore... en een kettingzaag!

Fallout 4

Lees meer...

Avalanche brengt nieuwe trailer Just Cause 3 uit

Avalanche brengt nieuwe trailer Just Cause 3 uit

Rico Rodriguez gaat naar huis.

Uitgever Square Enix en ontwikkelaar Avalanche Studios brengen een nieuwe trailer voor Just Cause 3 uit.

De trailer bespreekt verhaallijn van Just Cause 3. Zo wordt bekendgemaakt dat de game zich afspeelt in het geboorteland van de moeder van protagonist Rico Rodriguez. In het filmpje wordt verder ingegaan op verschillende features in Just Cause 3. Zo heb je in de game de beschikking over een eindeloze hoeveelheid C4-explosieven.

Just Cause 3 is eind vorig jaar officieel aangekondigd. Square Enix heeft inmiddels ook de Just Cause 3 releasedatum bekendgemaakt. De game komt op 1 december uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Lees meer...

Zo, de E3 zit erop! De voorbije dagen zijn talloze games en andere nieuwigheden aangekondigd, waarvan we je maar al te graag op de hoogte gebracht hebben. Omdat je door de grote hoeveelheid nieuwsberichten misschien het overzicht kwijt bent, hebben we ze hier allemaal voor je gebundeld. Geniet samen met ons nog even na van een waanzinnige E3!

FeatureE3 2015: De games van Square Enix

Met Final Fantasy 15, Deus Ex: Mankind Divided, Rise of the Tomb Raider en nog veel meer.

Square Enix organiseert dit jaar tijdens de aankomende E3-beurs een eigen persconferentie. Een uitgelezen kans om op Japanse wijze met trailers, aankondigingen en releasedata te strooien. Op dinsdag 16 juni wordt om 19:00 uur de conferentie gehouden, net na Nintendo. Square Enix is allang niet meer het bedrijf dat alleen maar Japanse role-playing games ontwikkelt. Als uitgever heeft het bedrijf een grote vinger in de pap met gerespecteerde series als Final Fantasy, Tomb Raider en Deus Ex. Wat te verwachten van Square Enix? Je leest het hier.

Eerste trailer Just Cause 3 toont wingsuit

Eerste trailer Just Cause 3 toont wingsuit

En explosies, auto's, extreme close-ups.

Ontwikkelaar Avalance Studios heeft een nieuwe trailer voor Just Cause 3 uitgebracht.

In de trailer zie je een heleboel explosies, een paar voertuigen en protagonist Rico Rodriguez die door de lucht suist met behulp van een wingsuit. Het geheel wordt begeleid door een cover van het Prodigy-lied Firestarter.

Enige tijd geleden doken er al een aantal screenshots van Just Cause 3 op. De game komt eind dit jaar uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Lees meer...