Hitman

Aan actie geen gebrek, maar overdaad schaadt. Samen met de nodige clichés en het gebrek aan raakvlakken met de games draait dat de nek om.

Spotlight

Belangrijke events

FeatureDe beste PS4 games - Top 27 PlayStation 4 (Pro) games

De beste PlayStation 4 games die niet in je collectie mogen ontbreken!

Gamers met een PlayStation 4 (Pro) mogen niet klagen, want het aanbod aan goede games is behoorlijk groot. Dat is mede te danken aan de sterke exclusives die je alleen op de PS4 kunt spelen, maar ook andere noemenswaardige AAA-games weten doorgaans hun weg naar Sony's console te vinden. Van intense shooters tot razendsnelle racers, en van epische RPG's tot verslavende platformers: een overzicht met de beste PlayStation 4 games vind je hier.

Hitman: Definitive Edition krijgt fysieke release

Ter ere van IO's twintigste verjaardag.

IO Interactive heeft een fysieke versie van Hitman: Definitive Edition aangekondigd. De fysieke versie lanceert op 18 mei voor PlayStation 4 en Xbox One en bevat enkele nieuwe outfits ter ere van de twintigste verjaardag van ontwikkelaar IO Interactive.

FeatureWeek-eindbazen #04

Wat spelen we dit weekend?

Het eind van januari is in zicht en dat betekent dat er een heleboel nieuwe games zijn uitgekomen. De redactie van Eurogamer Benelux is in ieder geval weer hard bezig om een backlog op te bouwen. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

7 games om in de kerstsfeer te komen

It's the most wonderful time of the year!

Kerstmis zit vol met symboliek en rond deze tijd van het jaar kan je er bijna niet meer omheen. Sneeuw, versiering, cadeautjes, iets met een verjaardag van een belangrijk symbool, noem maar op. De symboliek is zo sterk dat het meteen warme gevoelens naar boven brengt, dus hier zijn zeven games om meteen mee in de kerstsfeer te komen!

Filmsite Deadline meldt in een reportage dat Fox 21 en Hulu aan een Hitman tv-serie werken. Het is nog onbekend wanneer de serie wordt uitgezonden.

IO werkt aan nieuwe Hitman game

Studio legt ook huidige situatie uit.

Ontwikkelaar IO Interactive heeft laten weten dat de studio aan een nieuwe Hitman-game werkt. IO is van plan om in 2018 meer te onthullen.

Hitman krijgt Game of the Year Edition

Alle Elusive Targets komen ook terug.

IO Interactive maakt bekend dat Hitman een Game of the Year Edition krijgt. Die lanceert op 7 november en introduceert onder andere een mini-campaign met vier nieuwe missies.

Hitman: The Complete First Season review - Verre van kaal

Hitman: Absolution viel niet bij iedere digitale huurmoordenaar in de smaak. Ontwikkelaar IO Interactive heeft de daaraan schuldige lineariteit echter de nek omgedraaid. Hitman draait namelijk als vanouds om vrijheid. Er zijn talloze manieren om de omgeving te verkennen, de perfecte moord te beramen en ongezien ertussenuit te knijpen. Het is dan ook die creatieve speelruimte die van Hitman: Blood Money de beste game uit de reeks maakt. Of beter gezegd: maakte. Die eer behoort vanaf nu namelijk aan het nieuwste deel van de serie toe.

De grootste troef van Hitman's succes is de grootse opzet van de levels. Die zijn in 2016 periodiek als nieuwe episodes gelanceerd, maar inmiddels volledig beschikbaar. Parijs is door de talloze NPC's en harde muziek vooral hectisch, terwijl het weelderige Sapienza juist weer een oase van rust is. Hokkaido speelt zich hoofdzakelijk binnen de muren van een privékliniek af, terwijl je je tijd in Colorado vooral in de openlucht doorbrengt. Kortom, er is veel variatie tussen de detailrijke levels. Alleen Marrakesh komt er in vergelijking met de rest minder goed vanaf. Dat is namelijk vooral een onsamenhangend geheel van meerdere levels.

Elke omgeving is een sandbox waarin je zintuigen overuren draaien. Dat is mede te danken aan de tientallen en soms zelfs honderden NPC's. De een roddelt met een collega over zijn leidinggevende, de ander dweilt op zijn gemak de vloer. Door je oren te spitsen vang je overigens niet alleen komische gesprekken op, maar filter je soms ook nuttige informatie over je doelwit. Zo blijkt dat de vrouwelijke bio-ingenieur er een geheime relatie met de golfleraar op na houdt, of de radicale activist nogal last heeft van dwangstoornissen. Interessant, want dat biedt jou weer nieuwe kansen. Elke passant heeft uiteindelijk zijn eigen rol in een overtuigend levendige en interactieve wereld.

Lees meer...

Hitman kwam vorig jaar via de digitale weg in episodes uit. Voor wie liever in één ruk door speelt en een fysiek exemplaar aan zijn collectie wil toevoegen: het complete eerste seizoen ligt inmiddels in de schappen. Wat moet je allemaal weten over het zesde officiële deel van Agent 47's moordpraktijken? De vijf belangrijkste dingen lees je hier.

Hitman update laat vrijgespeelde content offline werken

IO Interactive heeft laten weten dat de nieuwe update voor Hitman ervoor zorgt dat alle vrijgespeelde content ook offline beschikbaar is. De update is reeds beschikbaar.

Alle vrijgespeelde content wordt vanaf nu ook opgeslagen in een offline profiel, waardoor het beschikbaar wordt in Offline Mode. Wanneer de servers niet bereikbaar zijn, kun je vanaf nu alles alsnog benaderen.

Je moet éénmaal met de server verbinden zodat alle voorwerpen, start- en eindlocaties, Elusive Target beloningen en Challenge Pack unlocks beschikbaar worden in het nieuwe offline profiel.

Lees meer...

Bekijk: HITMAN - The Season Finale trailer

De Hitman: Episode 6 release is eerder deze maand officieel onthuld. De episode lanceert vandaag op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Eerder dit jaar liet ontwikkelaar IO Interactive al weten dat Hitman mogelijk nog twee seizoenen krijgt.

Lees meer...

Hitman - Episode 6 release bekend

Hokkai-doorzettingsvermogen.

Ontwikkelaar IO Interactive maakt de releasedatum van Hitman - Episode 6: Situs Inversus bekend. De episode is vanaf 31 oktober speelbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Hitman - Episode 5 release onthuld

UPDATE: gameplaytrailer uitgebracht.

UPDATE: IO Interactive brengt een korte trailer voor Hitman - Episode 5: Freedom Fighters uit. Hierin is het militaire complex te zien dat als setting voor de episode dient.

Fysieke Hitman release bekend

Van het eerste seizoen dan.

IO Interactive onthult de releasedatum voor de fysieke versie van Hitman. Het complete eerste seizoen van de game is vanaf 31 januari 2017 te koop voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Hitman - Episode 4 review - Groeten uit Bangkok

Hitman komt in episodes uit en van elk deel komt er een review. Een definitief eindoordeel volgt na de laatste episode.

Hotels hebben altijd een speciaal plekje in Hitman. Neem bijvoorbeeld de Traditions of the Trade-missie in Hitman: Codename 47 en Hitman: Contracts. Je sluipt een Hongaars hotel binnen, helpt vervolgens een Oostenrijkse terrorist om zeep en smokkelt tot slot een dirty bomb in een koffer weer naar buiten - alsof er nooit wat gebeurd is. Maar wat het level zo memorabel maakt, zijn de diverse manieren waarop je het kunt spelen. Een klassieker die ruim vijftien jaar geleden al de fundamenten voor de huidige sandbox-formule legde. En waarop in het huidige 'Club 27' overtuigend wordt voortgebouwd.

In tegenstelling tot een druilerige avond in Boedapest, vormt in Hitman - Episode 4 een zonnige ochtend in het tropische Bangkok het decor. Terwijl op de achtergrond enkele vissersbootjes over de Chao Phraya-rivier varen, ontsluiert het ochtendgloren de Thaise tempels en wolkenkrabbers. De blikvanger van de omgeving is echter het luxe Himmapan-hotel, met een overvloed aan exotische planten, marmeren pilaren en gouden decoraties. Het weelderige hotel staat dan ook in schril contrast met de zielloze straatjes en ambassade in Marrakech.

Lees meer...

Hitman - Episode 3 review - Groeten uit Marrakesh

Hitman komt in episodes uit en van elk deel komt er een review. Een definitief eindoordeel volgt na de laatste episode.

Na Parijs en Sapienza doe je dit keer het Afrikaanse continent aan - de Marokkaanse stad Marrakesh om precies te zijn. Met elke nieuwe maand een nieuw level begint Agent 47's episodische moordexpeditie inmiddels routine te worden. Maar gewenning is meteen de grootste bedreiging van de game. De derde episode van Hitman weet in tegenstelling tot de vorige delen namelijk niet te verrassen.

The Agency stuurt je niet zonder reden naar Marrakesh. De Zweedse bankier Hugo Strandberg heeft de Marokkaanse bevolking een flinke som geld afgetroggeld. Terwijl een boze menigte zich voor de Zweedse ambassade ophoudt, verschanst hij zich binnen de muren van het gebouw. Een stuk verderop zit generaal Reza Zaydan met zijn militie, die van de onstuimige situatie misbruik wil maken en een coup voorbereidt. Wat deze twee louche figuren met elkaar gemeen hebben? De hete adem van Agent 47 in hun nek.

Lees meer...

Op vrijdag 13 mei verschijnt de eerste Elusive Target in Hitman. De exclusieve doelwitten zouden vanaf de lancering van de eerste episode onderdeel van de game uitmaken, maar maken ongeveer twee maanden later pas hun opwachting.

Hitman - Episode 2 review - Groeten uit Sapienza

Hitman komt in episodes uit en van elk deel komt er een review. Een definitief eindoordeel volgt na de laatste episode.

Vrijheid, blijheid. In de eerste episode van Hitman rekende IO Interactive op overtuigende wijze definitief af met de lineariteit van Absolution. De open wereld komt in het tweede deel zelfs nog beter uit de verf. Agent 47 laat modestad Parijs achter zich en trekt dit keer richting de Mediterraanse kust. Hoogtijd om wat zonnebrandcrème op je kale schedel aan te brengen, want er staan weer de nodige namen op je moordlijstje.

Waar Parijs zich grotendeels tussen de muren van een château afspeelt, breng je in Sapienza de meeste tijd buiten door. Het gaat hier om een fictief Italiaans stadje aan de Middellandse Zee. Toeristen nippen op het terras aan hun koffie, slaan in een kerkje een kruisje of liggen te ontspannen op het strand. En terwijl het kalmerende geluid van kabbelende golven je bijna in slaap doet dommelen, gooien vissers op de pier hun hengel uit. Kortom, het idyllische kuststadje ademt een en al vakantie uit. Het is een compleet andere setting dan de hectische modeshow uit de vorige episode, maar het zonovergoten Sapienza is minstens even sfeervol.

Lees meer...

FeatureGamereleases van april om in de gaten te houden

Quantum Break, Dark Souls 3, Star Fox Zero en nog veel meer.

Nieuwe maand, nieuwe games. Maar wie heeft er nu tijd om de releasedatum van elke game afzonderlijk op te zoeken? Of de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen? Wij zetten daarom de belangrijkste releases van april even voor je op een rijtje. Dat doen we overigens elke laatste vrijdag van de maand, dus omcirkel die dag gelijk in je agenda. Ook op zoek naar een volledig overzicht van games die dit jaar uitkomen? Raadpleeg dan onze lijst met gamereleases van 2016.

Hitman - Episode 1 review - Groeten uit Parijs

Hitman komt in episodes uit en van elk deel komt er een review. Een definitief eindoordeel volgt na de laatste episode.

Op het juiste moment en op de juiste plaats toeslaan. Dat is wat het spelen van de Hitman-games zo aanlokkelijk maakt. De charme van Agent 47 is niet gun blazing door levels rennen. Het gaat namelijk om verkennen, plannen, verkleden en sluipen. Behoedzaamheid dus. Maar ook om falen. Keer op keer, net zolang tot je de perfecte moord hebt uitgevoerd. In Blood Money werd die kunst dankzij diens vrijheid naar een hoger niveau getild, waardoor het lineaire Absolution toch als een stukje verraad aanvoelde. In deze nieuwe Hitman heb je de touwtjes echter weer volledig zelf in handen.

De eerste twee trainingsmissies in de proloog vormen een vlotte inleiding om de fijne kneepjes van het vak te leren. Je eerste uitdaging is een gepensioneerde meesterdief op een partyschip liquideren, waarna je een Amerikaanse landverrader in een militaire hangar op Cuba naar het hiernamaals helpt. Beide levels demonstreren met verve dat er talloze manieren zijn om je doelwitten om te brengen. En tegen de tijd dat je net een beetje bent warmgelopen, blijkt dat slechts een tipje van de sluier te zijn. De vrijheid komt in modestad Parijs namelijk pas echt tot zijn recht.

Lees meer...

Hitman (2016) - 5 dingen die je moet weten

Dodelijke comeback van Agent 47.

Vandaag is de release van de nieuwe Hitman. Agent 47 keert terug in alweer het zesde officiële deel van de serie. Ontwikkelaar IO Interactive kiest op meerdere fronten voor een andere aanpak. We zetten daarom even snel de vijf belangrijkste aspecten voor je op een rijtje.

PS4-versie Hitman krijgt open beta

PS4-versie Hitman krijgt open beta

Alleen beschikbaar voor PS Plus-abonnees.

Ontwikkelaar IO Interactive maakt bekend dat de PlayStation 4-versie van Hitman een open bèta krijgt. De testfase begint op vrijdag 4 maart.

De open bèta geeft je de beschikking over de proloog van de game. Dit zijn twee afzonderlijke trainingsmissies die zich twintig jaar voor de gebeurtenissen van de hoofdgame afspelen. De proloog was eerder onderdeel van de Hitman closed beta.

"De eerste beta voor Hitman heeft ons enorm geholpen. Zo hebben we de capaciteiten van onze servers uitgebreid kunnen testen. We zijn nu hard aan het werk om alle zwakke punten te versterken", aldus IO -baas Hannes Seifert.

Lees meer...

FeatureHitman draait lineariteit de nek om

Yvo speelt de closed beta.

Na vier jaar staat Agent 47 er opnieuw. De kale huurmoordenaar is ondertussen een icoon in de gamewereld, maar zijn reeks heeft ook enkele moeilijke momenten gekend. Na het briljante Blood Money duurde het enkele jaren voor opvolger Absolution uitkwam. Die schoof de kenmerkende vrijheid van de reeks voor een groot deel opzij en focuste op kleinere, lineaire levels die vaak niet om creatief moorden draaiden. De nieuwe Hitman moet dan ook een terugkeer naar het gouden tijdperk van Blood Money vormen, terwijl het tegelijk een gedurfd verkoopmodel in de vorm van episodische releases uitprobeert.

FeatureGame releases van 2016 om in de gaten te houden

Het belooft een mooi gamejaar te worden!

Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe game releases. De periode van goede voornemens inlossen, is dan ook aangebroken. Als geld opzij zetten een daarvan is, wordt 2016 het jaar waarin je discipline flink op de proef wordt gesteld. Hoewel er nog tal van games in de pijplijn zitten, zijn er namelijk al de nodige aangekondigd. Het komende jaar belooft een mooi jaar met veel potentiële toppers te worden. Hoogtijd om de 25 meest belovende, reeds aangekondigde games van 2016 voor je op een rijtje te zetten.

Hitman releasedatum uitgesteld tot 2016

Stond aanvankelijk voor eind dit jaar gepland.

Ontwikkelaar IO Interactive maakt bekend dat de Hitman releasedatum is uitgesteld. De game komt nu in maart 2016 uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Hitman - Release date, trailer, gameplay, episodes, beta

Het is geen grote verrassing dat Agent 47 voor een nieuw deel terugkeert. De iconische huurmoordenaar met karakteristieke kale kop, barcode en maatpak heeft weer de nodige namen op zijn lijstje staan. De studio kiest voor het zesde officiële deel echter voor een andere aanpak, met een sterke focus op een open wereld. Daarom is het hoog tijd om alle elementen in Hitman voor je op een rijtje te zetten.

Gameplay

Hitman is geen reboot. Het is ook geen prequel of sequel op een eerder verschenen deel. Het speelt zich wel na Hitman: Absolution af, maar er is geen sprake van een lineair hoofdverhaal. De action-adventure stealthgame draait dit keer namelijk rond losstaande missies. De ontwikkelaar biedt daarbij volledige vrijheid waarin elk level een grote sandbox is met de nodige variabelen (zowel mensen als voorwerpen) die je kunt manipuleren. Hitman geeft je alle touwtjes in handen.

Lees meer...

Details verkoopmodel Hitman onthuld

Details verkoopmodel Hitman onthuld

Nieuwe releasedatum ook bekendgemaakt.

Ontwikkelaar Io-Interactive onthult details omtrent het verkoopmodel van Hitman.

Hitman lanceert niet meteen met alle content, maar wordt via updates in de opeenvolgende maanden met nieuwe locaties en missies aangevuld. Bij de release op 11 maart zijn er drie locaties beschikbaar: Parijs, Sapienza en Marrakech. De game bevat dan tevens zes campagnemissies en een Contract modus met 800 doelwitten.

Het onlineaspect van de game is eveneens in maart beschikbaar en geeft toegang tot speciale tijdelijke doelwitten, wekelijkse door IO ontwikkelde Contracts en door de community gemaakte content. In de maanden april, mei en juni voegt de ontwikkelaar nieuwe locaties toe die elk nieuwe missies, Contract-doelwitten, wapens en vermommingen bevatten. Zo is in april Thailand beschikbaar, in mei de Verenigde Staten en in juni Japan.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 39

Met o.a. Destiny: The Taken King, FIFA 16 en een vooruitblik op oktober.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de

Hitman: Agent 47 review

Hitman: Agent 47 review

Geen hit, man.

Agent 47 maakt in 2007 zijn debuut op het witte doek, maar de film Hitman wordt over het algemeen lauwtjes ontvangen. Dat weerhoudt Adrian Askarieh er echter niet van om acht jaar later een tweede poging te wagen. De producent is namelijk heilig ervan overtuigd dat er meer uit de kale huurmoordenaar te halen valt.

Tweede ronde, tweede kans dus. Overigens niet als vervolg, maar in de vorm van een reboot. Askarieh wilt namelijk een frisse start van wat hij als een van de meest iconische personages bestempelt. Hitman: Agent 47 moet niet alleen de tekortkomingen van de eerste film goedmaken, maar tevens een stevige basis voor meerdere rolprenten rondom de kale antiheld neerzetten. Een moedige maar uiteindelijk vergeefse poging.

Aan de keuze van de rol van 47 heeft het in ieder geval niet gelegen. In eerste instantie was de wijlen Fast & Furious-acteur Paul Walker gecast in plaats van Timothy Olyphant die de hoofdrol in de vorige film speelde. Nu wordt de rol door Rupert Friend vertolkt. Een prima alternatief, zeker gezien zijn rol in de serie Homeland. Daar knapt hij op overtuigende wijze de vuile klusjes voor de CIA op. Een bloedserieuze man met een doordringende, ijskoude blik in zijn ogen. De rol als 47 is hem dan ook op het lijf geschreven. Het is een kwestie van de tondeuse erover, een barcode in zijn nek en een bijpassend maatpak.

Lees meer...

Over Hitman: Absolution zijn de meningen verdeeld en daardoor moet Io-Interactive alle zeilen bijzetten om een ijzersterk vervolg neer te zetten. Tijdens de E3-onthulling van Hitman verbaast de studio vriend en vijand door aan te kondigen dat de game in segmenten op de markt komt. Een gedurfde strategie en het is maar de vraag of dit goed uit pakt.

Meest opvallende E3 2015 trailers

FeatureMeest opvallende E3 2015 trailers

Met Doom, Fallout 4, Assassin's Creed Syndicate, Mirror's Edge Catalyst, Rise of the Tomb Raider en nog veel meer.

Doom

Het is de eerste keer dat Bethesda tijdens de E3-beurs een persconferentie houdt. In zijn debuut trapt de uitgever met volle overtuiging af met de reboot van de klassieker Doom. Kort samengevat: demonen, guns, gore... en een kettingzaag!

Fallout 4

Lees meer...

Square Enix toont nieuwe Hitman E3 trailer

Tijdens Square Enix' E3-persconferentie toont IO Interactive de nieuwe Hitman-game.

De Hitman-trailer belooft een sandbox-wereld waarin doelwitten slechts voor een beperkte tijd verschijnen. Je begeeft je in deze creatieve stealth action game naar verschillende locaties zoals Marrakesh, Parijs en Milaan. Je kiest zelf hoe je het doelwit benadert en welke uitrusting je hanteert.

Tegelijk met de onthulling van deze trailer, werd ook de Hitman releasedatum van 10 december bekend gemaakt.

Lees meer...

Zo, de E3 zit erop! De voorbije dagen zijn talloze games en andere nieuwigheden aangekondigd, waarvan we je maar al te graag op de hoogte gebracht hebben. Omdat je door de grote hoeveelheid nieuwsberichten misschien het overzicht kwijt bent, hebben we ze hier allemaal voor je gebundeld. Geniet samen met ons nog even na van een waanzinnige E3!

Nieuwe Hitman officieel aangekondigd met trailer

Nieuwe Hitman officieel aangekondigd met trailer

Een nieuw avontuur van Agent 47.

Sony's Asad Qizilbash onthult tijdens de Sony E3-persconferentie officieel de nieuwe Hitman van studio IO Interactive.

Het nieuwe avontuur van Agent 47 moet de meest ambitieuze Hitman-game worden. Je reist naar allerlei exotische locaties in de wereld af om je beste stealth-technieken toe te passen.

De PlayStation 4-versie van Hitman bevat zes unieke huurcontracten. Als je een pre-order voor de game plaatst, krijg je een kans om deel te nemen in de PlayStation 4-exclusieve bèta.

Lees meer...