Heroes of the Storm

Ondanks het gemis van klassieke MOBA-elementen imponeert Heroes of the Storm door het eenvoudige spelopzet.

Belangrijke events

Overwatch-karakter Tracer komt naar Heroes of the Storm

Update: Hero Spotlight-video toont alle vaardigheden.

UPDATE: Blizzard heeft een Hero Spotlight-video over Tracer uitgebracht. In deze video wordt uitgelegd wie Tracer is en hoe haar vaardigheden in Heroes of the Storm passen. De video is onderaan het artikel geplaatst.

Update Heroes of the Storm voegt Lunara toe

Update Heroes of the Storm voegt Lunara toe

Plus een gelimiteerde Cloud9-mount.

Blizzard Entertainment brengt vandaag twee updates uit voor Heroes of the Storm.

De eerste update voegt het speelbare personage Lunara toe. Lunara gebruikt verschillende poison aanvallen. Ze rent ook 20 procent sneller dan andere personages in de game. Lunara heeft tevens de beschikking over een Wisp die ze als verkenner kan gebruiken

De andere update van vandaag biedt een Cloud9-mount aan. Deze draagt het logo van het eSport-team dat het wereldkampioenschap Heroes of the Storm heeft gewonnen. De mount kost 5000 gold en is maar voor beperkte tijd beschikbaar.

Lees meer...

Heroes of the Storm krijgt nieuwe reporting tools

Spelers die zich misdragen, gaan op de bon.

Blizzard heeft op zijn Heroes of the Storm-blog aangekondigd dat er nieuwe categorieën zijn toegevoegd aan het rapporteren van spelers die zich misdragen. Deze functies komen met de aankomende patch. De releasedatum hiervan is nog niet bekend.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 23

Met onder andere Fallout 4, XCOM 2 en de Steam Controller.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de

Win een Starter Pack voor Heroes of the Storm

Inclusief helden, een skin en een mount.

Eurogamer Benelux geeft in samenwerking met Blizzard Entertainment drie maal een Starter Pack voor Heroes of the Storm weg, ter waarde van 19,99 euro! En jij kan er eentje winnen! De zogenaamde Team Brawler is free-to-play, maar dit pakket geeft je (sneller) toegang tot extra's.

Heroes of the Storm review

Heroes of the Storm review

Eenvoud in een Blizzard-jasje.

Het nieuwe geesteskind van Blizzard is de ultieme samensmelting van diens gamereeksen en het MOBA-genre. Iconische Blizzard-personages zoals Sylvanas, Diablo, Raynor, Tassadar en The Lost Vikings strijden allemaal samen voor de overwinning op zes unieke Battlegrounds. De ontwikkelaar kiest met Heroes of the Storm voor een lage instapdrempel door aan de klassieke MOBA-formule te sleutelen. Hierdoor verdwijnt de complexiteit van het genre, maar het fun-gehalte komt zo alleen maar beter uit de verf.

Heroes of the Storm heeft een vertrouwd spelopzet die vergelijkbaar is met concurrenten League of Legends en Dota 2. Je strijdt in een team van vijf tegen vijf tegenstanders. Van tevoren kies je een personage met unieke vaardigheden. De verscheidene personages worden onderverdeeld in vier rollen: Warrior, Assassin, Support en Specialist. Daarmee moet je de tegenstander verdedigen en tegelijkertijd de vijandige basis met de grond gelijk maken. Blizzard kiest echter voor een snellere MOBA door strategische spelelementen weg te laten.

Valuta bestaat namelijk niet in de wereld van Heroes of the Storm. Het concept last-hitting is dus ook verleden tijd, waarmee je verplicht de allerlaatste klap aan een vijand moet toedienen om valuta te verzamelen. Daarmee verdwijnt de grootste ergenis binnen het MOBA-genre. Last-hitting is een vervelend spelconcept dat zeker niet meer van deze tijd is. De game is toegankelijker dan League of Legends of Dota 2, omdat je dit spelelement niet meer hoeft te beheersen. Het weghalen van last-hitting komt Heroes of the Storm alleen maar ten goede.

Lees meer...

FeatureMeest opvallende gamereleases van juni

Met onder andere Heroes of the Storm, Batman: Arkham Knight en Yoshi's Woolly World.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 21

Met onder andere The Witcher 3, Need for Speed en Project CARS.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Heroes of the Storm nu in open bèta

Voor de gelegenheid ook een nieuwe trailer.

Blizzard Entertainments nieuwe game Heroes of the Storm bevindt zich nu in open bèta. Dat betekent dat je de MOBA al kunt spelen door deze van de officiële site te downloaden. Blizzard waarschuwt op zijn blog wel voor mogelijke wachtrijen bij het inloggen op de open bèta. Deze zijn volgens de ontwikkelaar echter niet lang.

Win een key voor de closed beta van Heroes of the Storm

Eurogamer Benelux geeft maar liefst 250 keys voor de gesloten bèta van Heroes of the Storm weg. Je hebt tot en met woensdag 18 februari tijd om je in te schrijven. Vervolgens worden de winnaars willekeurig gekozen.

Als je er eentje wilt, volg je onderstaande instructies:

Als je het nog niet hebt gedaan, registreer je dan, dat is helemaal gratis.

Lees meer...

Games binnen het MOBA-genre trekken nogal wat bekijks. League of Legends en Dota 2 worden dagelijks door miljoenen fanatiekelingen opgestart. Blizzard wil daar een graantje van meepikken, al dan niet met enkele aanpassingen aan de succesvolle formule. De ontwikkelaar ziet dan ook liever dat de term Hero Brawler wordt toegepast, wanneer critici zich aan zijn nieuwste product wagen. De strijd tussen de memorabele helden uit Blizzards iconische gamereeksen barst los in Heroes of the Storm.

Blizzard opent inschrijving bèta Heroes of the Storm

Free-to-play 'team brawler' onthuld op BlizzCon.

Gamers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de bèta van Heroes of the Storm. Ontwikkelaar Blizzard onthulde de free-to-play team brawler gisteravond op de BlizzCon-beurs, en toonde de eerste gameplaybeelden middels een trailer.