Heroes of Might & Magic 3: HD Edition

Heroes of Might & Magic III - HD Edition review

Heroes of Might & Magic III is oud. De strategiegame stamt uit 1999, een tijd waarin je nog bang was voor milleniumbugs en waarin je het internet opriep middels een onheilspellend geluid. Zestien jaar later heeft Ubisoft besloten om de game opnieuw uit te brengen. Heroes of Might & Magic III heeft dan wel een grafische make-over gekregen, toch ziet het er nog altijd uit als een game van voor de eeuwwisseling. Dat dit het spelplezier niet drukt, bewijst dat de gameplay na al die jaren nog steeds staat als een huis.

Heroes of Might & Magic III - HD Edition is een RPG en een turn-based strategiegame in één. Je krijgt om beurten de kans om verschillende helden te rekruteren en te laten stijgen in level. Deze kunnen zich tijdens een beurt maar een beperkte afstand bewegen. Je voert daarnaast het bevel over verschillende forten die je kan uitbreiden om zo meer manschappen te produceren.

Je kan echter maar één gebouw per fort, per beurt bouwen. Deze beperkingen leiden al gauw tot een drang om verder te spelen, en om nog één beurt je drakenleger erop uit te sturen om je vijanden te roosteren. Er is altijd nog wel een uithoek van de kaart om te ontdekken of een gebouw om te bouwen. Nog één beurt, beloof je jezelf. Om daarna toch nog iets langer verder te spelen.

Lees meer...