Hearthstone: Heroes of Warcraft

Blackrock Mountain biedt een herkenbare reis door de wereld van Warcraft door het uiterste van je hersenen te vragen.

Belangrijke events

Blizzard onthult Monster Hunt-modus voor Hearthstone

Als voortzetting van Dungeon Run.

Blizzard heeft zijn plannen omtrent het singleplayer-deel van Hearthstone: The Witchwood uit de doeken gedaan. De gratis modus heet Monster Hunt en is een voortetting van Dungeon Run uit het eerdere Kobolds and Catacombs.

Blizzard onthult data van BlizzCon 2018

Tickets zijn vanaf volgende maand beschikbaar.

Blizzard Entertainment heeft de data van BlizzCon 2018 bekendgemaakt. Het evenement vindt plaats op 2 en 3 november, en gaat net zoals vorig jaar door in het Anaheim Convention Center in CaliforniŽ.

Week-eindbazen #46

Wat spelen we dit weekend?

De najaarspiek van gamereleases loopt een beetje op zijn einde, maar er zijn nog meer dan genoeg om te spelen. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Blizzard Launcher heet weer Battle.net

Blizzard Launcher heet weer Battle.net

Naam bleef niet plakken.

In maart maakte Blizzard bekend dat Battle.net voortaan de Blizzard Launcher heet. Dat besluit is nu teruggedraaid.

In een blog legt de studio uit dat de overstap naar de nieuwe naam uitdagingen met zich mee zou dragen. 'We begrijpen dat Battle.net iets speciaals betekent. Het staat voor jaren gedeelde geschiedenis en plezier, community en vriendschap, voor ons en voor onze spelers.'

De naam Blizzard wordt nu wel verbonden aan Battle.net. De dienst gaat vanaf nu verder als Blizzard Battle.net. Naast Blizzards games wordt ook Destiny 2 aangeboden via de dienst. Binnenkort gaat de Destiny 2 pc bŤta van start.

Lees meer...

Volgende Hearthstone expansion maakt zeldzame kaarten verzamelen makkelijker

De volgende uitbreiding voor Hearthstone maakt het makkelijker om Legendary kaarten te verzamelen. De uitbreiding zorgt er voor dat je geen Legendaries meer krijgt die je reeds bezit.

Daarnaast komen er nog enkele aanpassingen aan het lootsysteem van de game. Zo krijg je bij de start van een nieuwe uitbreiding gegarandeerd een Legendary kaart in je eerste tien card packs.

Ook is het niet langer mogelijk om twee keer dezelfde kaart in een card pack te vinden. Met die update wil Blizzard ervoor zorgen dat 'card packs openen spannender dan ooit wordt.'

Lees meer...

Hearthstone update laat je decks delen

Hearthstone update laat je decks delen

Ook questen samen met je vrienden.

Een nieuwe patch voor Hearthstone maakt het mogelijk om kaartdecks te importeren en exporteren. Daarnaast is het binnenkort ook mogelijk om quests te voltooien door tegen je vrienden te spelen.

Vorig jaar was er al een Friendly Feud evenement voor de game dat je samen met je vrienden kon spelen. Volgens Blizzard kwam hier veel positieve feedback op, waardoor nu is besloten om dit concept te introduceren voor alle quests in de game.

De optie om decks te delen maakt het mogelijk om de samenstelling van je deck te exporteren als een tekstfile. Spelers die alle benodigde kaarten bezitten, kunnen dit tekstfile nadien importeren om zelf met dat deck aan de slag te gaan.

Lees meer...

Gerucht: titel volgende Hearthstone expansion gelekt

De naam van de volgende uitbreiding voor Hearthstone is mogelijk Lost Secrets of Un'Goro. Dat meldt de Hearthstone-subreddit op basis van een CV.

Het CV is afkomstig van stemactrice Lani Minella. Op het CV valt onder andere te lezen dat Minella de stemmen van een aantal dieren of personages voor 'Hearthstone: Lost Secrets of Un'Goro' heeft ingesproken.

Un'Goro Crater is een zone in World of Warcraft die voornamelijk door dinosauriŽrs wordt bevolkt. De zone bevat verder een aantal exotische planten en dieren, alsook een observatorium van de Titans.

Lees meer...

Blizzard verwijdert 45 kaarten uit de Arena-modus van Hearthstone: Heroes of Warcraft. Dit maakt de uitgever en ontwikkelaar bekend op Battle.net. De kaarten worden verwijderd in de volgende patch.

Hearthstone: Whispers of the Old Gods - 5 dingen die je moet weten

De nieuwste uitbreiding van Blizzards online kaartspel.

Is Hearthstone: Heroes of Warcraft populair? Met vijftig miljoen geregistreerde spelers kun je zonder twijfel stellen van wel. Whispers of the Old Gods is de derde grote uitbreiding van Blizzards online kaartspel. Een dag na de Amerikaanse release zijn Europa en AziŽ aan de beurt. Wat kun je onder meer verwachten? We zetten de vijf belangrijkste elementen op een rijtje voor je.

Extra kaarten tijdens Heartstone Whispers of the Old Gods launch week te verdienen

Heartstone-spelers kunnen tijdens de launch week van de Whispers of the Old Gods-uitbreiding quests voltooien om extra kaarten te verdienen. Dit maakt Blizzard tijdens een livestream bekend.

Wie een speciale launch quest voltooit, krijgt vijf card packs. De uitdaging houdt in dat je twee games van de nieuwe Standard modus moet winnen. Een tweede quest waarbij je in zeven Standard matches moet zegevieren, levert nog eens vijf card packs op.

Op deze manier wil Blizzard de nieuwe Standard modus introduceren. In deze spelvariant zijn oude kaarten verboden, om nieuwe spelers tegen veteranen met een uitgebreide collectie een eerlijke kans te geven.

Lees meer...

FeatureDe beste games van 2015

De 10 games die dit jaar een Essentieel-badge verdienden.

Een van de leukste dingen van het eindejaar is terugblikken op de voorbije twaalf maanden. 2015 was een jaar met veel games om naar uit te kijken. De grote releases volgden elkaar in pijlsnel tempo op, maar er zaten ook enkele teleurstellingen tussen. Uiteindelijk wisten slechts 10 games de grootste 'EssentiŽle' onderscheiding van Eurogamer Benelux te bemachtigen.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 30

Met Fallout-nieuws, The Vanishing of Ethan Carter voor PS4 en meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Hearthstone krijgt nieuwe Heroes

Daar staat wel een bedrag tegenover.

Hearthstone: Heroes of Warcraft krijgt binnenkort nieuwe Heroes. Dit maakt Blizzard Entertainment bekend. Deze nieuwe helden vervangen tegen betaling het Hero Portrait van de speler.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 21

Met onder andere The Witcher 3, Need for Speed en Project CARS.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Blackrock Mountain: A Hearthstone Adventure review

Blizzard creŽert al sinds The Lost Vikings wondere werelden. Diepgaande fantasie waar je u tegen zegt. Het is daarom ook niet vreemd dat de ontwikkelaar goed naar invloedrijke omgevingen uit World of Warcraft kijkt wanneer er aan een uitbreiding voor Hearthstone: Heroes of Warcraft wordt gewerkt. Blackrock Mountain: A Hearthstone Adventure draait om een mysterieuze berg die dwergen, draken en elementals huisvest.

De opzet van Blackrock Mountain is gelijk aan die van Curse of Naxxramas. Elke vleugel bestaat uit diverse bazen. Versla je een baas, dan word je rijkelijk met een nieuwe kaart beloond. Zodra je de gehele vleugel hebt uitgespeeld, krijg je een legendarische kaart en speel je twee klasse-uitdagingen vrij. Net zoals bij het vorige avontuur is het noodzakelijk om voortdurend nieuwe decks te bouwen om de diverse uitdagingen aan te gaan.

Daar ligt gelijk de kracht van deze uitbreiding. Iedere baas heeft een unieke kracht die je het leven zuur maakt. Zo heeft Emperor Thaurissan vanaf het begin zijn vrouwlief op het spelbord liggen. Moria Bronzebeard blokkeert Thaurissan's unieke kracht en dat is maar goed ook, aangezien hij je daarmee in ťťn keer van het bord kan vegen. Aan jou dus de taak om haar in leven te houden.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 19

Met onder andere Grand Theft Auto 5, Nintendo en Call of Duty: Black Ops 3.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Het elfde seizoen van Hearthstone is begonnen

Strijden voor een nieuw achterkantje.

Het elfde competitieve seizoen van Hearthstone: Heroes of Warcraft is van start gegaan, zo maakt Blizzard Entertainment bekend. Het nieuwe seizoen beslaat de gehele maand februari. Wederom is er een nieuwe achterkant voor de kaarten te winnen door rank 20 te behalen.

Hearthstone-uitbreiding Goblins vs Gnomes aangekondigd

Uitbreiding voegt 120 nieuwe kaarten toe.

Blizzard heeft tijdens diens eigen gamebeurs Blizzcon de eerste grote uitbreiding voor Hearthstone: Heroes of Warcraft aangekondigd. De uitbreiding heet Goblins vs Gnomes en voegt 120 nieuwe kaarten aan de game toe.

Hearthstone nu ook uit voor iPad

Singleplayercampagne Curse of Naxxramas in de maak.

De free-to-play kaartgame Hearthstone: Heroes of Warcraft is nu ook verkrijgbaar voor de iPad, zo laat Blizzard weten. Net zoals de pc-versie is deze gratis te downloaden en te spelen, terwijl er wordt verdiend aan in-game aankopen.

Eurogamer geeft Hearthstone: Heroes of Warcraft beta keys weg!

Eurogamer geeft Hearthstone: Heroes of Warcraft beta keys weg!

UPDATE: alle 500 beta keys zijn de deur uit!

UPDATE: De actie is voorbij en alle 500 beta keys zijn naar de gelukkige winnaars gemaild. Veel plezier ermee!

De vraag naar Hearthstone: Heroes of Warcraft bŤta keys is momenteel immens. Blizzard weet dat maar al te goed, en stelt Eurogamer Benelux dan ook in staat om 500 keys uit te reiken. Tot 31 oktober kun je je inschrijven om mee te dingen naar de sleutel die je nodig hebt om de bŤta in te geraken.

Als je er eentje wilt, volg je onderstaande instructies:

Lees meer...

Releasedatum Warcraft-film bekend

Fantasiefilm eind 2015 in de bioscoop.

Blizzard Entertainment brengt op 18 december 2015 de verfilming van de succesvolle Warcraft-games uit. De releasedatum van de fantasieprent is bekendgemaakt via Twitter. De film wordt gemaakt door Legendary Pictures en Universal Pictures is er de uitgever van.