Harry Potter: Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite - Gameplay, release en alles wat we weten

Tovenaars aller landen, verenigt u! Na Pokémon is Harry Potter de volgende franchise die valt voor de lokroep van augmented reality. In Harry Potter: Wizards Unite ontmoet je via je smartphone allerlei figuren en wezens uit het Harry Potter-universum door de echte wereld te verkennen. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Lees hieronder alles wat we voorlopig weten. Wands at the ready?

Wizards Unite setting

In Wizards Unite zijn alle spelers lid van de Statute of Secrecy Task Force. Die neemt de taak op zich om alle uitingen van magie in de Muggle-wereld te onderdrukken, zodat de tovenaarswereld geheim blijft. Met Wizards Unite zoek je dus naar magische gebeurtenissen of Foundables, en dat via sporen of Traces. Je bevrijdt magische wezens of verslaat duistere krachten zoals Dementors en stuurt ze allemaal terug naar de magische kant van de werkelijkheid.

Lees meer...

Eerste Harry Potter: Wizards Unite-gameplay onthuld

Uitgever WB Games toont vandaag de eerste gameplay-beelden van de AR-game Harry Potter: Wizards Unite. De game is in ontwikkeling bij Niantic, de studio achter Pokémon Go. Grotendeels wordt dan ook een soortgelijk stramien gevolgd.

In plaats van Pokémon ga je op zoek naar Foundables, die verschillende vormen aannemen. Magische wezens om te bevrijden, bijvoorbeeld. Of vijanden om te verslaan, waaronder Dementors. De magische spreuken die je daarvoor hanteert zijn afhankelijk van je class: Auror, Magizoologist of Professor.

Er zijn geen teams zoals in Pokémon Go, iedereen vecht aan de zijde van de Statue of Secrecy Task Force. Gyms maken plaats voor Fortresses, die je samen met anderen tackelt. Spreuken voer je uit door de vorm ervan te tekenen op je smartphone-scherm.

Lees meer...