Hand of Fate

Een sierlijke balans tussen willekeur en eigen keuze, in de vorm van een verslavend kaartspel. Een stap vooruit voor het hele genre.

FeatureDe beste games van 2015

De 10 games die dit jaar een Essentieel-badge verdienden.

Een van de leukste dingen van het eindejaar is terugblikken op de voorbije twaalf maanden. 2015 was een jaar met veel games om naar uit te kijken. De grote releases volgden elkaar in pijlsnel tempo op, maar er zaten ook enkele teleurstellingen tussen. Uiteindelijk wisten slechts 10 games de grootste 'Essentiële' onderscheiding van Eurogamer Benelux te bemachtigen.

Hand of Fate review

EssentieelHand of Fate review

Kers op de kaart.

"Hoezo je begrijpt het niet!? Snap je dan niet dat ik de King of Plague bijna had verslagen? Dat het de meest epische comeback ooit was geweest? Ik start dramatisch wanneer ik tijdens het plunderen van een koninklijke schat twee derde van mijn levenspunten verlies. Dankzij ijzersterke concentratie vecht ik me een weg door skeletten, bandieten en zelfs vuurgolems. En net wanneer mijn einde nabij lijkt, ontmoet ik elfen die mijn verwondingen helen.

Ik help vervolgens een marktkramer in nood, die me met proviand bedankt. Ik red een deerne van een groep piraten en ontdek hun schat. Met mijn herwonnen geluk koop ik een krachtige hamer. En nog is die rattenkop me te slim af. Snap je nu mijn wanhoop? Snap je nu waarom ik met mijn hoofd op tafel lig?" "Nee," antwoordt mijn vriendin, "ik begrijp het nog steeds niet. Maar ik heb je al een tijdje niet meer zo enthousiast over een game gezien."

Ze heeft gelijk, Hand of Fate brengt me inderdaad meermaals naar de hoogste euforie en de diepste wanhoop. Nochtans lijkt de game aan de oppervlakte een zoveelste roguelike. Je bevindt je in een kamer aan het einde van de wereld, waar je een kaartspel tegen een mysterieuze tegenstander speelt. Je hebt één kans om je door een willekeurig avontuur een weg te banen en de eindbaas te verslaan.

Lees meer...