Halo: Reach

Spotlight

VideoOntmoet Halo's multiplayer announcer

Het is aucteur Jeff Steitzer.

VideoNoble Map Pack voor Halo Reach

Een walkthrough van deze nieuwe DLC.

Halo: Reach

Begin van het einde.

VideoHalo: Reach firefight - 15 mins

Details over toffe MP-modus.

Key events

Halo-componist Martin O'Donnell ontslagen

Werkt per direct niet meer bij Bungie.

Halo-componist Martin O'Donnell werkt niet langer bij Bungie. O'Donnell meldt via Twitter dat zijn contract per 11 april is verbroken dankzij een besluit van het bestuur. Een reden voor het ontslag is niet gegeven.

Halo krijgt tv-serie met Steven Spielberg

Spelreeks verfilmd door Steven Spielberg.

De gekende Halo-reeks die al sinds de eerste Xbox een vaste waarde vormt krijgt een eigen tv-serie. Niemand minder dan Steven Spielberg zal het Halo universum vertalen naar televisie. Dat werd aangekondigd op het release event van Xbox One. Spielberg zegt dat het Halo-universum hem aanspreekt. Ook beweert de legendarische filmmaker dat hij jaren games speelt en van gaming houdt.

Spielberg werkt mee aan Halo film

Dreamworks maakt prent voor 2012.

Vandaag is gebleken dat niemand minder dan Steven Spielberg meewerkt aan de productie van de bioscoopfilm rond Halo, de hitreeks voor de Xbox consoles van Microsoft, die in de loop van 2012 uit zal komen.

Bungie komt niet naar de E3

Ontwikkelaar drukt geruchten de kop in.

Ontwikkelaar Bungie liet tijdens zijn wekelijkse update weten dat zij niet officieel aanwezig zijn op de E3 2011.

Edelbert's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

2010 zal voor velen de geschiedenis ingaan als het jaar van de onthullingen. Overal kwamen er schandalen aan het licht, op welk maatschappelijk domein dan ook. Wikileaks was waarschijnlijk nog degene die de meeste reacties uitlokte van wereldleiders wereldwijd. Spilfiguur van dit alles is natuurlijk Julian Assange, één van de laatste voorvechters van de persvrijheid, die het lanceerplatform voor het bekend maken van corrupte overheidspraktijken en gouvernementele misdaden die verstrekkende gevolgen heeft voor haar burgers, opstelde. Maar ook in ons eigen Belgenlandje waren er heel wat wansmakelijke praktijken die na vele jaren het daglicht zagen. De heisa die de vele meldingen van misbruik voor priesters teweeg bracht en de daarbij horende indekoperaties van de katholieke Kerk, zorgden ervoor dat de doofpot is beginnen overlopen.

Gamezone F.A.C.T.S. 2010

Wat valt er te zien?

Met zo'n goede 390 m² nemen de videogames meer dan een prominente plaats in op F.A.C.T.S. 2010. Vandaag een overzicht van wat er in de Gamezone te beleven valt. Morgen volgt er dan nog een overzicht van wat er nog allemaal te beleven viel op de beursvloer.

Halo populair in de VS

Maar dat wist je waarschijnlijk al.

De Halo-reeks is populair op het Noord-Amerikaanse contintent. Hoe populair laat Aaron Greenber via de microblogsite Twitter weten. In één van zijn laatste tweets laat hij weten dat Halo: Reach 3,3 miljoen over Amerikaanse toonbanken is gegaan. Dit zijn dus cijfers die geen rekening houden met de verkopen in Europa en de rest van de wereld.

Map Pack voor Halo: Reach op komst

Voegt drie nieuwe maps toe aan spel.

Dat Halo: Reach een meer dan degelijke game is konden jullie al lezen in onze review, maar binnenkort zal het feest nog uitbreiden doordat Microsoft besloten heeft om eind november de allereerste Map Pack uit te brengen.

Bungie straft 15.000 valsspelers

En dat is nog niet alles.

Ontwikkelaar Bungie toont geen medelijden voor gamers die echt alles uit Halo: Reach willen halen door te cheaten, in dit geval om in-game credits te verdienen. Er werden al een duizelingwekkende 15.000 mensen gestraft voor hun daden. Hun credits werden volledig gereset en ze konden één dag geen credits meer verdienen.

Halo Reach krijgt geen liefde van Japan

Misschien reikt hij niet ver genoeg?

Halo Reach stelde teleur tijdens zijn eerste verkoopweek in Japan - met een verkoop van slechts 44.413 exemplaren - maar in de tweede week verdween het volledig uit de top 20 van de regio.

Halo: Reach

Halo: Reach

Begin van het einde.

"Aan alles komt een einde." Dit zijn de legendarische laatste gedachten van Lodewijk de 15de toen hij op 21 januari 1793 het mes van de guillotine naar beneden hoorde suizen. Het is toevallig genoeg ook de gedachte die door de kantoren van Eurogamer galmde wanneer we de verpakking van Bungie's einde van een epos, Halo: Reach, hoorden openscheuren. Gelukkig voor ons laat het scheuren van de enveloppe niet de wrange nasmaak na zoals dat bij Lodewijk het geval was. En om echt over een einde te spreken vinden we ook wat vreemd, gezien dit deeltje zich afspeelt nog vóór de eerste Halo: Combat Evolved die uitkwam voor de allereerste Xbox. Dit "eindigen" bij het fundamentele begin van de reeks creëert een zeer interessante filosofische discussie, maar om jullie niet al veel te vervelen, zullen we deze een andere keer voeren. Klik de veiligheidsgordel op je bureaustoel maar vast voor de langverwachte Halo: Reach.

Zoals we dus al schreven in de vorige paragraaf speelt het verhaal uit Halo: Reach zich af voor de gebeurtenissen uit de eerste Halo game. Eerst een klein beetje achtergrondinformatie voor de mensen die nieuw zouden zijn binnen de reeks. Reach is een door mensen gekoloniseerde planeet, die berucht is voor haar trainingcentra die instaan voor de opleiding van de supersoldaten van de UNSC (United Nations Space Command). Deze zogenaamde Spartans zijn genetisch verbeterde mensen, waarvan alle menselijke emotie ingeruild is voor een stevige portie militair utilitarisme (nuttigheidsprincipe). Slechts weinige soldaten die aan de opleiding beginnen, overleven de genetische verbeteringen aan hun lichaam. De gelukkigen die deze ingrepen wel weten te overleven, worden als de meest befaamde en beruchte soldaten van het hele menselijke leger geëerd.

Tijdens de vele ruimte-expedities die de mensheid doorheen de jaren ondernomen heeft, op zoek naar nieuwe planeten om te bewonen, kwamen ze in contact met een alliantie van buitenaardse wezens, genaamd de Covenant. Het gezag van dit verbond berust op een zeer sterke religieuze overtuiging, die de mensheid als minderwaardig en dus overbodig beschouwd. Er breekt dus een oorlog tussen mensheid en Covenant uit, die zich tot voor kort zeer ver van de planeet Reach afspeelde.

Lees meer...

Tijdens hun TGS presentatie heeft Microsoft bekend gemaakt dat Halo: Reach, het laatste nieuwe deel in de Halo reeks, maar liefst 200 miljoen dollar heeft opgebracht op de eerste dag.

MS wil nog steeds Halo-film

Houdt ook tv-landschap in oog.

Microsoft wil nog steeds een Halo-film maken. Dat zei Frank O'Connor, verantwoordelijke voor alles Halo, tegen Variety. Naar het schijnt houdt het bedrijf ook het televisielandschap in de gaten om een tv-serie van Halo te maken.

Halo: Reach Armor effecten zijn prijzig

Ingame credits natuurlijk

Voor de mensen die het nog niet wisten, zul je in de binnenkort beschikbare Halo: Reach je online Spartan visueel naar hartenlust kunnen aanpassen met nieuwe stemmen, nieuwe onderdelen voor je harnas en zelfs Armor Effecten.

Duurste marketing ooit voor Halo: Reach

MS gooit er minstens 6,5 miljoen dollar tegen.

Halo: Reach is de laatste titel binnen de serie waaraan ontwikkelaar Bungie zal werken, en dat zal ook duidelijk gemaakt worden aan de hand van het immense marketingbudget dat Microsoft heeft uitgetrokken om de game te promoten. Zo liet Microsoft weten tegen Advertising Age. "Het gaat onze grootste campagne ooit worden," gaf het Amerikaanse bedrijf toe.

Halo: Reach gelekt

Oh oh's spaghetti-o's.

Microsoft's game van het najaar Halo: Reach is een maand voor de release gelekt. Een review-versie van het spel werd door het bedrijf op de officiële Xbox Live Marketplace gezet voor een prijs van 99999 MS Points. Journalisten kregen vervolgens een code om het spel gratis te downloaden en te spelen voor de officiële release van 14 september. Hackers hebben echter een manier rond Microsoft's beveiling gevonden en hebben het spel gratis en voor niets kunnen downloaden.

Bungie gaat quitters aanpakken

Systeem uitgewerkt voor Halo: Reach.

Niets is zo vervelend als tegenstanders die bij de minste zweem van een nederlaag stoppen. Bungie probeert dit probleem aan te pakken in Halo: Reach. Dit blijkt uit een gesprek tussen Bungie en Xbox 360 Achievements.

Pré3 - Microsoft

E3 2010 = Micro"soft"?

41.000 bezoekers waren aanwezig op de E3 in 2009, samen afkomstig uit 78 verschillende landen om gedurende drie dagen in totaal 216 verschillende standhouders af te werken. Het was vorig jaar een prachtige editie van de Electronic Entertainment Expo te Los Angeles, maar hoe zal de beurs dit jaar verlopen? En weten alle grote uitgevers en ontwikkelaars zichzelf te overtreffen in vergelijking met de impact die ze al dan niet in 2009 konden maken? In de aanloop naar de E3 2010 proberen wij op die vraag een antwoord te geven. Ons oordeel baseren we deels op feiten, deels op speculatie. Of onze voorspellingen al dan niet zullen uitkomen weten we jullie vanaf 14 juni te vertellen, wanneer het grootste gamespektakel ter wereld losbarst met de eerste grote persconferentie, en Eurogamer België in Californië ter plaatse is om verslag uit te brengen.

Halo: Reach krijgt releasedatum

En beta was enorm succes

In een rapport van ontwikkelaar Bungie blijkt dat meer dan 2,7 miljoen mensen wereldwijd deelnamen aan de beta voor Halo: Reach. De beta, die onlangs ten einde liep, zou volgens Bungie door meer mensen gespeeld zijn dan de Halo 3 beta van enkele jaren geleden. Spelers hebben samengeteld meer dan 16 miljoen uur gespeeld en meer dan 1,1 miljard kills gescoord over een periode van 18 dagen.

Halo Reach Beta heeft geheimpjes

Halo Reach Beta heeft geheimpjes

Die we nu aan jullie vertellen.

Het is bijna zover, op 3 mei gaat de Halo Reach beta van start. Gamers die deelnemen aan deze beta kunnen zich aan enkele leuke unlocks verwachten voor hun Xbox Live Avatar. Wanneer je deelgenomen hebt aan een online match, speel je namelijk een trui vrij voor je Avatar. De ‘hoodie’ zal beschikbaar gesteld worden via de Halo Waypoint Portal.

Voor degene die zich afvragen hoe je kunt deelnemen aan de beta: je krijgt toegang tot de Halo Reach beta als je de game Halo ODST hebt. Wanneer je deze opstart op 3 mei, zal je toegang krijgen tot de beta.

Tot binnenkort op het online slachtveld!

Lees meer...

Bungie: "Binnen 10 jaar nieuwe Halo"

Halo: Reach lijkt écht het einde te worden.

Bungie, bekend als de ontwikkelaar verantwoordelijk voor de uitermate populaire Halo reeks, heeft vandaag laten weten dat ze Halo: Reach wel degelijk zien als het einde van de reeks. Tenminste, voor een hele lange tijd dan toch.

Platform volgende game Bungie onbekend

Ontwikkelaar bekijkt momenteel alle opties.

Zonet nog lieten Edelbert jullie weten dat we in Halo: Reach de mogelijkheid zullen krijgen om Spartans volledig naar eigen smaak te pimpen. Nu duikt ontwikkelaar Bungie opnieuw op in het nieuws omtrent hun volgende - voorlopig nog onbekend - project.

In een interview met G4TV vertelde Bungie onlangs dat ze zeer agressief aan het werk zijn om de online ervaring die Halo: Reach zal bieden zo episch mogelijk te maken. De manier waarop Bungie dit denkt aan te pakken is door spelers te belonen voor een waslijst van zaken, waarbij iedere keer een nieuw stuk uitrusting vrijgespeeld wordt.

Halo: Reach krijgt Perk systeem

Bedankt Call of Duty!

In de nieuwste telg in de Halo franchise, genaamd Halo: Reach, laat Bungie de mogelijkheid aan de spelers zelf om enkele speciale vaardigheden aan hun online Spartan toe te kennen. Dit valt te vergelijken met de Equipment feature uit Halo 3, met het enige verschil dat de vaardigheden uit Reach herbruikbaar zijn. Een beetje te vergelijken met het Perks systeem uit Call fo Duty dus. Hieronder vinden jullie een opsomming van de “Armor Abilities”.

Halo: Reach

De reeks slaat een nieuwe weg in.

Wanneer de allereerste Xbox uitkwam, werd de wereld met verstomming geslagen. De zwarte kolossus was niet enkel baanbrekend door de aanwezigheid van een harde schijf en in die tijd revolutionaire grafische kracht, maar ondersteunde ook direct een breed assortiment aan topgames. Hoogstwaarschijnlijk de meest kenmerkende was Halo: Combat Evolved. Een titel die tot op heden synoniem staat met het Xbox merk. Maar waarom was deze First Person Shooter van ontwikkelstudio Bungie zo’n succes? Was dit dan echt zo’n goede game, of steunde het succes enkel en alleen op een grote fanbase? Wel, Halo:CE was de game die het FPS genre echt goed uitvoerde op console. Natuurlijk waren er nog games vóór Halo die een dergelijke poging ondernamen, maar het thuisfront van de FPS was toen nog altijd de PC. Strakke controles gecombineerd met leuke gameplay, goede visuals en een ietwat oppervlakkig verhaal, die wel enorm potentieel bood om uitgediept te worden zorgden ervoor dat Halo:CE het schoolvoorbeeld werd van hoe een FPS op console moest zijn.

X10: Beta Halo: Reach vanaf 3 mei

X10: Beta Halo: Reach vanaf 3 mei

Zou "groots" moeten worden volgens Bungie.

Mei lijkt een goede maand te worden voor Microsoft. Niet alleen verschijnt het langverwachte Alan Wake in de lentemaand, ook de beta van Halo: Reach gaat begin diezelfde maand van start.

Vanaf de derde zullen alle gamers die Halo 3: ODST in huis hebben toegang krijgen tot "het grootste beta programma ooit op consoles," aldus Bungie. Deze aankondiging viel op het X10-event in San Francisco dat momenteel aan de gang is.

Tot nu toe is het nog erg stil gebleven rond de inhoud van Halo: Reach, maar we verwachten dat daar nu snel verandering in zal komen. Al hetgeen wij tot nu toe over het spel te weten zijn gekomen staat netjes samen op de bijhorende gamepage.

Lees meer...

Na heel wat geruchten heeft Bungie, de studio achter de Halo franchise, bekend gemaakt dat hun nieuwste telg in de reeks geen Natal ondersteuning zal krijgen. De geruchtenmolen begon te draaien toen Harold Ryan, hoofd van Bungie, vorige zomer liet vallen dat Reach misschien wel mogelijk zou zijn met Natal.

Halo: Reach

Bungie stelt titel voor met vijftien screens.

Bungie stelt titel voor met vijftien screens.

VGA's: Bungie laat Halo: Reach zien

We gaan op pad met Noble Squad.

Het regent exclusieve beelden van op de Video Game Awards 2009. Na heel wat multiplatform titels te hebben zien opduiken was er Microsoft die afwisseling bracht met een tweeënhalf minuten durende filmpje van Halo: Reach, een exclusieve titel voor de Xbox 360. Het spel zal in het najaar van 2010 verschijnen, maar tot nu toe waren er nog een beelden (buiten de mogelijke gelekte screens) beschikbaar, maar daar komt nu verandering in.

Microsoft gelooft in succes Halo: Reach

"Gaat grootste titel van 2010 worden!"

We kunnen het jaar 2009 bijna achter ons laten, en dat staat in de gameindustrie meestal gelijk aan ontwikkelaars en uitgevers die opeens grootse uitspraken doen rond het aankomende jaar. Vandaag is het de beurt aan Microsoft, meer bepaald managing director Aaren Greenberg, die er zeker van is dat Halo: Reach de grootste titel van 2010 gaat worden.

Keren ODST's terug in Halo: Reach?

Blijkbaar zitten er hints in Halo 3: ODST.

We zijn voorlopig nog niet verlost van Halo. Niet dat dat zou moeten, de reeks is ondertussen een van de vaste waarden geworden voor fans van de Xbox 360. Ontwikkelaar Bungie werkt momenteel keihard aan Halo: Reach, en vandaag proberen ze gamers die uitkijken naar deze titel nog eens extra op te warmen met wat mysterieuze flarden aan informatie.

Nog zes jaar lang Halo-producten

Films, comic books, animatiereeks én games.

2015 lijkt nog ver weg, maar als we Microsoft mogen geloven zullen we binnen zes jaar nog steeds allerlei dingen rond het universum van Halo mogen verwachten. In een interview liet Frank O'Conner, een man die nauw betrokken is bij alles wat rond Halo te maken heeft, weten dat ze de reeks op lange termijn verder willen uitbouwen.

Portaal rond Halo krijgt release date

Portaal rond Halo krijgt release date

Halo Waypoint op 5 november toegankelijk.

Halo blijft een van de belangrijkste franchises voor Microsoft Games. Heel verwonderlijk is het dan ook niet dat er binnenkort een afzonderlijke dienst zal verschijnen waarop alles rond de avonturen van Master Chief en zijn collega's te vinden zal zijn.

Mensen met een Xbox 360 in huis mogen zich opmaken voor de 'Halo Waypoint', een soort van hub waarop alle nieuwe ontwikkelingen rond het universum van Halo te vinden zullen zijn. Deze dienst zal vanaf 5 november beschikbaar zijn via Xbox Live en krijgt waarschijnlijk een plekje binnen de My Xbox-sectie.

Op Halo Waypoint zal alle informatie omtrent aankomende Halo-titels, zoals Halo 3: ODST en Halo: Reach, verschijnen. Ook zullen behaalde achievements en andere statistieken die je weet te behalen in Halo games hier samen te vinden zijn. Het voornaamste is echter dat de afleveringen van de aankomende animatieserie Halo Legends via de Halo Waypoint te downloaden vallen.

Lees meer...