Gwent: The Witcher Card Game

Gwent: The Witcher Card Game release bekendgemaakt

Lanceert samen met Thronebreaker: The Witcher Tales.

CD Projekt Red heeft de releasedatum van Gwent: The Witcher Card Game en Thronebreaker: The Witcher Tales bekendgemaakt. Beide games lanceren op 23 oktober voor de pc en op 4 december voor de PlayStation 4 en de Xbox One.

Bekijk: Celebrating the 10th anniversary of The Witcher

Ger-altijd een goede reden voor een feestje.

De eerste Witcher-game van Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED is in 2007 uitgebracht voor de pc. De studio heeft vervolgens in 2011 The Witcher 2: Assassins of Kings gelanceerd. In 2015 brengt de studio The Witcher 3: Wild Hunt uit. De ontwikkelaar werkt nu aan Gwent: The Witcher Card Game.

Tijdens zijn Gamescom-presentatie verraste ontwikkelaar CD Projekt Red iedereen in de zaal. Wat begon als een uiteenzetting over hun e-sports-plannen rond Gwent, evolueerde al snel naar een demonstratie van hun singleplayer-uitbreiding Gwent: Thronebreaker. Een moedige stap, want cardgames hebben doorgaans aanzienlijke moeilijkheden om een boeiend verhaal te vertellen.

FeatureGwent: The Witcher Card Game wordt minstens even verslavend

Als de versie in The Witcher 3: Wild Hunt.

Er zijn veel dingen om je in The Witcher 3: Wild Hunt mee te vermaken. Je kunt het hoofdverhaal volgen, op monsterjacht gaan door Witcher Contracts aan te nemen, relaxed met een bootje varen of een kaartje leggen in de minigame Gwent. Nu is 'minigame' wel een understatement, want Gwent is een doordacht kaartspel met zelfs een eigen questline. De game is zo populair en de respons van fans zo overweldigend, dat de ontwikkelaar CD Projekt RED besloten heeft om er een standalone-versie te maken. De hands-on tijdens Gamescom 2016 biedt alvast een eerste kennismaking met Gwent: The Witcher Card Game.