Guacamelee! 2

Guacamelee! 2 werkt alle minpunten van de originele game moeiteloos weg en nestelt zich zo in het lijstje van beste metroidvania-games ooit.

Ontwikkelaar Drinkbox Studios onthult dat Guacamelee 2 vanaf 10 december ook voor de Nintendo Switch beschikbaar is. De metroidvania-game met worstel-elementen lanceert dan in de eShop. Guacamalee 2 is reeds uit voor de pc en PlayStatiion 4.

Ontwikkelaar DrinkBox Studios laat weten dat Guacamelee! 1 en 2 naar de Nintendo Switch komen. Het eerste deel is per direct in de eShop beschikbaar en kost 13,99 euro. Het betreft de Guacamelee: Super Turbo Championship Edition, een heruitgave met alle DLC. Het vervolg komt later uit.

Guacamelee! 2 review - Worstelt zich een weg naar de top

In de Guacamelee! 2 review ontdekt Michiel hoe DrinkBox Studios alle minpunten uit de eerste game moeiteloos heeft weggewerkt en zo een tijdloze metroidvania heeft gecreëerd.

In het begin van de jaren 2000 leek het metroidvania-genre een vroegtijdig einde te kennen. Vanuit commercieel oogpunt was het genre immers een stuk minder interessant dan de op dat moment in opmars zijnde 3D-games. De laatste jaren hebben verschillende onafhankelijke studio's echter opnieuw de handschoen opgenomen. Met Guacamelee! luidde ontwikkelaar DrinkBox Studios in 2013 mee de heropleving van de metroidvania in. Vijf jaar later levert de studio met Guacamelee! 2 een vervolg af dat niet alleen zijn voorganger op alle vlakken overstijgt, maar bovendien een meer dan waardige troonopvolger blijkt voor de toppers van weleer.

In Guacamelee! 2 kruip je opnieuw in de schoenen en bijhorende luchador-outfit van Juan Aguacate. Zeven jaar na de gebeurtenissen in de eerste game heeft Juan zich met zijn gezin gesetteld in een rustig Mexicaans dorpje. Wanneer slechterik Salvador opduikt, moet hij echter opnieuw zijn worstelplunje aantrekken om het Mexiversum te redden. Het verhaal heeft weinig om het lijf, maar dat geeft DrinkBox Studios net de mogelijkheid om vooral te focussen op de afzonderlijke en vaak hilarische momentopnames waarmee de game doorspekt is. Guacamelee! 2 steekt niet alleen geregeld de draak met zichzelf, maar haalt ook regelmatig op humoristische wijze games als Limbo, Street Fighter en Dark Souls door het slijk. Bovenal is het verhaal luchtig genoeg om de fenomenale gameplay van Guacamelee! 2 niet in de weg te staan.

Lees meer...

Guacamelee! 2 release bekend

Mexi-komt volgende maand uit.

Ontwikkelaar DrinkBox Studios heeft de releasedatum van Guacamelee! 2 bekendgemaakt. De game lanceert op 21 augustus voor pc en PlayStation 4.