Grim Fandango Remastered

Belangrijke events

Grim Fandango Remastered tijdelijk gratis verkrijgbaar

GOG.com geeft tijdelijk de pc-versie van Grim Fandango Remastered gratis weg.

In deze klassieke adventure game van LucasArts speel je als Manny Calavera, die reisjes naar het hiernamaals verkoopt aan overleden mensen. De remastered-versie bevat verbeterde textures en dynamische lichteffecten, ten opzichte van het origineel uit 1998.

Om de game te downloaden heb je alleen een GOG.com account nodig. De site houdt op dit moment tevens een Winter Sale.

Lees meer...

Grim Fandango Remastered review

Grim Fandango Remastered review

Uit de dood herrezen cultklassieker.

De cultklassieker Grim Fandango is een vergeten artefact. Het ligt ergens in een vergeelde verhuisdoos op zolder stof te vangen of circuleert als malafide torrent op het internet. Om niet volledig in de vergetelheid te raken, blaast geestelijk vader Tim Schafer daarom nieuw leven in de adventuregame. Een intrige over leven, dood, loyaliteit en mysterie spreekt immers elke generatie aan. Uit respect voor het origineel wordt dan ook niet aan het verhaal getornd, maar kun je in Grim Fandango Remastered wel een audiovisuele opknapbeurt verwachten.

Dat in amper twee decennia op cosmetisch vlak veel is veranderd, komt in de eerste minuten in het Land der Doden al naar voren. Zo zijn voor deze versie de textures van de karaktermodellen en de lichteffecten aangepakt. Manuel 'Manny' Calavera is duidelijk naar de plastisch chirurg geweest en ontdoen van zijn kartelige uiterlijk. Daarnaast vallen de schaduwstrepen van de jaloezieën op realistische wijze over een naar buiten starende Manny, die vervolgens bij een wandeling door zijn eigen schaduw wordt achtervolgd.

In de rest van zijn kantoor lijkt echter de tijd te hebben stilgestaan. Het bureau, de archiefkast, en de muren zijn flets. En ze worden door de 4:3 beeldverhouding aan de zijkanten ook nog door twee balken ingesloten. Het aanpassen naar breedbeeld resulteert enkel in het uitrekken van het beeld, dus je moet het toch met de eerste optie doen. Dit is dan ook het grote verschil tussen een remake en een remaster. Grim Fandango Remastered is visueel niet steen voor steen opnieuw opgebouwd, maar op een aantal punten gepolijst.

Lees meer...

FeatureMeest opvallende gamereleases van januari

Met o.a. Grand Theft Auto V, Dying Light en Grim Fandango Remastered.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Grim Fandango Remastered heeft releaseperiode

Grim Fandango Remastered heeft releaseperiode

In januari 2015 naar de PlayStation 4 en PlayStation Vita.

Tijdens de PlayStation Experience is de releaseperiode van Grim Fandango Remastered bekendgemaakt.

Gamedesigner Tim Schafer onthulde de game eerder op Sony's E3-persconferentie van afgelopen juni. Nu is bekend dat de cultklassieker in januari 2015 voor de PlayStation 4 en PlayStation Vita uitkomt. De game komt ook uit op de pc en Mac, maar het is tot dusver niet bekend of die versies ook in januari uitkomen.

Grim Fandango Remastered is een heruitgave van het origineel uit 1998. In de klassieke point-and-click adventuregame speel je als Manny Calavera en begeleid je als reisagent de zielen van overledenen naar het hiernamaals.

Lees meer...