Grand Theft Auto: San Andreas

GTA 6 - Release, gameplay, setting, map en andere geruchten

Officieel is er nog niks aangekondigd, maar het staat als een paal boven water: Rockstar werkt druk aan Grand Theft Auto 6. De gangsterreeks staat garant voor recordcijfers bij elk nieuw deel. Zo haalde Grand Theft Auto 5 in drie dagen al een miljard dollar omzet binnen. De games zijn ondertussen dan ook een waar cultureel fenomeen. Wij verzamelen voor jou de sappigste geruchten en verhalen over Grand Theft Auto 6. Let dus goed op: dit zijn slechts geruchten. De info in dit artikel is nog niet officieel bevestigd.

GTA 6 Setting - GTA 6 Vice City?

Qua setting zijn de mogelijkheden voor Rockstar schier eindeloos, maar er lijkt zich toch een patroon af te tekenen binnen de reeks. Sinds de allereerste Grand Theft Auto (Grand Theft Auto London en Grand Theft Auto 2 er even buiten geteld) zijn het namelijk steeds dezelfde vijf steden die hun opwachting maken. Dat zijn Liberty City (New York), Vice City (Miami), en de drie steden in de staat San Andreas: Los Santos (Los Angeles), San Fierro (San Francisco) en Las Venturas (Las Vegas).

Lees meer...

GTA San Andreas Cheats (PC, PS3, XBOX 360)

GTA San Andreas cheats: wapens, voertuigen, auto's, tank, vliegtuig, helikopter, jetpack.

Grand Theft Auto: San Andreas is vandaag, dankzij een uitstekende PC versie en heruitgaves op PlayStation 3 en Xbox 360, nog steeds ťťn van de populairste games in de serie. Onderstaande GTA San Andreas cheats gebruik je om snel het verhaal van Carl "CJ" Johnson uit te spelen of om gewoon chaos in Los Santos te creŽren.

Sony maakt bekend dat later vandaag de eerste PlayStation 2-games voor de PlayStation 4 te downloaden zijn in de PlayStation Store. In tegenstelling tot backwards compatibility op de Xbox One, dien je de games van Sony opnieuw te kopen als je ze al hebt.

FeatureDe 5 grootste controverses in de geschiedenis van Grand Theft Auto

Zo tastte Rockstar Games de voorbije 15 jaar keer op keer zijn grenzen af.

Bendeoorlogen, politieachtervolgingen, huurmoorden... Het is niets nieuws voor de Grand Theft Auto-reeks (of voor de entertainmentindustrie in het algemeen). Toch zorgen deze elementen telkens opnieuw voor verontwaardiging bij ouders die zien dat hun kinderen in de huid van een crimineel kunnen kruipen.

Steam-patch Grand Theft Auto: San Andreas verwijdert muziektracks

Rockstar Games heeft een patch uitgebracht voor de Steam-versie van Grand Theft Auto: San Andreas, die deze versie van de game gelijk trekt met de recente heruitgave voor de Xbox 360 (via Rockstar Nexus).

Daarmee heeft de game op de pc nu ondersteuning voor onder meer Xbox 360-controllers, maar zijn er ook verschillende muzieknummers uitgehaald door verjaarde licenties. De volgende tracks hoor je na de patch niet meer terug op de radiostations:

PLAYBACK FM

Lees meer...

Rockstar-games afgeprijsd in Europese PlayStation Store

PS3, PS2 en PSP-games tot 2 april in prijs gedaald.

De Europese PlayStation Store prijst tot 2 april Rockstar-games af. Vooral Grand Theft Auto IV met bijbehorende uitbreidingen en Max Payne 3 kennen grote prijsdalingen. Grand Theft Auto V, Red Dead Redemption en L.A. Noire behouden wel hun gebruikelijke prijs. Verder zijn ook enkele PlayStation Portable- en PlayStation 2-games in prijs verlaagd.

Radiostations GTA nu te beluisteren in app-vorm

Totdat Rockstar er een stokje voor steekt.

Op de Google Play Store is een applicatie opgedoken waarmee je kan luisteren naar de radiostations uit de Grand Theft Auto reeks. Gratis. Hoewel de app nog niet alle radiostations bevat, is er wel al een ruime keuze uit songs en talkshows uit Grand Theft Auto III, Vice City, San Andreas, Grand Theft Auto IV, Liberty City Stories en Vice City Stories.

Complete GTA-collectie aan €9,99

Crimineel goeie deal.

De Steam weekend-deals mogen dan niet zo berucht zijn als de GTA-games, dit weekend worden beide gecombineerd in een aanbod dat je niet kan weigeren tenzij je al zowat iedere GTA-game in huis hebt. Enkel dit weekend kan je namelijk de volledige reeks -uitgezonderd uitbreidingen als GTA: London of spin-offs zoals Liberty City Stories en Vice City Stories- van GTA I tot en met GTA: Episode from Liberty City op de kop tikken voor net geen €10.

Hot Coffee schandaal eindelijk voorbij

Vier jaar en 20 miljoen dollar later.

Op 9 juli 2005 kwam er een patch beschikbaar op internet die een sexueel getinte mini-game in het populaire Grand Theft Auto: San Andreas toegankelijk maakte. De wereld reageerde geschokt. Daags wist uitgever Take-Two te vertellen dat het probleem volledig ten dele enkele 'hackers' was. Het was "het werk van een vastberaden groep hackers die zich inspanden om het spel te veranderen," vertelden ze. Later bleek dat de mini-game al in het spel verstopt zat, maar voor spelers ontoegankelijk was gemaakt. Enkele enthousiasten waren de code ingedoken en hadden het met een simpele patch speelbaar gemaakt.