Grand Theft Auto 5 Features

FeatureDe beste PS4 games - Top 27 PlayStation 4 (Pro) games

De beste PlayStation 4 games die niet in je collectie mogen ontbreken!

Gamers met een PlayStation 4 (Pro) mogen niet klagen, want het aanbod aan goede games is behoorlijk groot. Dat is mede te danken aan de sterke exclusives die je alleen op de PS4 kunt spelen, maar ook andere noemenswaardige AAA-games weten doorgaans hun weg naar Sony's console te vinden. Van intense shooters tot razendsnelle racers, en van epische RPG's tot verslavende platformers: een overzicht met de beste PlayStation 4 games vind je hier.

GTA 6 - Release, gameplay, setting, map en andere geruchten

Officieel is er nog niks aangekondigd, maar het staat als een paal boven water: Rockstar werkt druk aan Grand Theft Auto 6. De gangsterreeks staat garant voor recordcijfers bij elk nieuw deel. Zo haalde Grand Theft Auto 5 in drie dagen al een miljard dollar omzet binnen. De games zijn ondertussen dan ook een waar cultureel fenomeen. Wij verzamelen voor jou de sappigste geruchten en verhalen over Grand Theft Auto 6. Let dus goed op: dit zijn slechts geruchten. De info in dit artikel is nog niet officieel bevestigd.

GTA 6 Setting - GTA 6 Vice City?

Qua setting zijn de mogelijkheden voor Rockstar schier eindeloos, maar er lijkt zich toch een patroon af te tekenen binnen de reeks. Sinds de allereerste Grand Theft Auto (Grand Theft Auto London en Grand Theft Auto 2 er even buiten geteld) zijn het namelijk steeds dezelfde vijf steden die hun opwachting maken. Dat zijn Liberty City (New York), Vice City (Miami), en de drie steden in de staat San Andreas: Los Santos (Los Angeles), San Fierro (San Francisco) en Las Venturas (Las Vegas).

Lees meer...

Grand Theft Auto 5 is zonder twijfel een mijlpaal in de wereld van videogames. De game is in 2013 uitgebracht en staat wereldwijd nog altijd regelmatig in de wekelijkse top tien van best verkochte games. Inmiddels zijn er zelfs al meer dan 90 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan.

FeatureDe 5 grootste controverses in de geschiedenis van Grand Theft Auto

Zo tastte Rockstar Games de voorbije 15 jaar keer op keer zijn grenzen af.

Bendeoorlogen, politieachtervolgingen, huurmoorden... Het is niets nieuws voor de Grand Theft Auto-reeks (of voor de entertainmentindustrie in het algemeen). Toch zorgen deze elementen telkens opnieuw voor verontwaardiging bij ouders die zien dat hun kinderen in de huid van een crimineel kunnen kruipen.

FeatureDe beste GTA 5 mods voor pc

Een overzicht van de beste GTA 5 mods voor pc.

Als één game zich leent voor modificaties door getalenteerde fans, dan is het wel Grand Theft Auto 5. San Andreas is een gedetailleerde wereld die smeekt om door mods binnenstebuiten te worden gekeerd. Mods worden niet door Rockstar ondersteund, maar dat houdt amateurontwikkelaars niet tegen om er een heleboel uit te brengen. We zetten wekelijks de beste GTA 5 mods van de afgelopen zeven dagen op een rij. Onderaan de pagina vind je alle overzichten in chronologische volgorde.

FeatureMeest opvallende gamereleases van april

Met onder andere Xenoblade Chronicles 3D, Mortal Kombat X en Grand Theft Auto V.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

GTA Online Heists-details: Wat we tot dusver weten

Rockstar Games heeft de releasedatum van de GTA Online Heists voor consoles op 10 maart vastgepind. Op de pc-versie is het nog wachten tot 10 april. Hoog tijd dus dat we alle weetjes omtrent deze langverwachte overvallen op een rijtje zetten.

Waarom heeft de ontwikkeling zo lang geduurd?

Hoewel Rockstar inspiratie haalt uit de heists van de singleplayer, willen ze met de online varianten niet in herhaling vallen. Het is een prioriteit dat in de gloednieuwe missies de spelersrollen niet alleen divers, maar ook allemaal interessant en leuk zijn. De rol van bestuurder is bijvoorbeeld saai als je niets anders te doen hebt dan in je voertuig te wachten, terwijl je medespelers het coole werk doen.

Lees meer...

FeatureMeest opvallende gamereleases van maart

Met onder andere Battlefield Hardline, Mario Party 10 en Bloodborne.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

FeatureMeest opvallende gamereleases van januari

Met o.a. Grand Theft Auto V, Dying Light en Grim Fandango Remastered.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

FeatureEurogamer Benelux kiest de Games van het Jaar 2014

De persoonlijke favorieten van de redactie.

Wat is jouw favoriete game van 2014? De kans bestaat dat je een ander antwoord op die vraag had verwacht dan je nu geeft, omdat verscheidene van de grootste titels zijn uitgesteld naar 2015. Hoopte je Batman: Arkham Knight, The Witcher 3: Wild Hunt, Battlefield Hardline, Tom Clancy's The Division of The Order: 1886 dit jaar nog in je armen te sluiten? Dan had je pech.

FeatureMeest opvallende gamereleases van de maand november

Met o.a. Call of Duty: Advanced Warfare, Assassin's Creed Unity en Far Cry 4.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux voortaan aan het einde van iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

FeatureE3 2012 vooruitblik: Sony

Halen ze dit jaar opnieuw super-Sony-sche snelheden?

46.800 bezoekers waren aanwezig op de E3 in 2011, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld om gedurende drie dagen in totaal meer dan tweehonderd verschillende standhouders af te werken. Het was vorig jaar een extreem drukke editie van de Electronic Entertainment Expo te Los Angeles, maar hoe zal de beurs dit jaar verlopen? En weten alle grote uitgevers en ontwikkelaars zichzelf te overtreffen in vergelijking met de impact die ze al dan niet in 2011 konden maken? In de aanloop naar de E3 2012 proberen wij op die vraag een antwoord te geven. Ons oordeel baseren we deels op feiten, deels op speculatie. Of onze voorspellingen al dan niet zullen uitkomen weten we jullie in de eerste helft van juni te vertellen, wanneer het belangrijkste gamespektakel ter wereld losbarst met de eerste grote persconferenties, en Eurogamer Benelux in Californië ter plaatse is om verslag uit te brengen.