Grand Theft Auto 5

Spotlight

Grand Theft Auto Online review

Wel het potentieel, maar niet de overtuiging.

Grand Theft Auto V voor PS4 en Xbox One review

Bekijk het eens vanuit een ander perspectief.

Grand Theft Auto V review

Groeten uit San Andreas.

Belangrijke events

19th September 2016

GTA Online Bikers update onthuld

11th December 2014

Grand Theft Auto Online review

30th September 2013

Grand Theft Auto V review

GTA Online Arena War update voegt Mad Max-achtige voertuigen toe

De GTA Online Arena War update voegt Mad Max-achtige voertuigen aan de game toe en introduceert het Maze Bank Arena om het met de auto's in uit te vechten. Daarnaast bevat de update ook zeven nieuwe gamemodi die specifiek voor Arena War gemaakt zijn.

Je voertuig breidt je onder meer vlammenwerpers en miniguns uit. Er is ook een progressiesysteem waarmee je 'Arena Points' verdient om zo nog meer wapenuitrusting vrij te spelen. De nieuwe voertuigen zijn ook in de Free Roam modus beschikbaar.

Rockstar blijft GTA Online ondersteunen. Zo kwam onlangs de GTA Online - After Hours DLC uit en sindsdien zijn er heel wat kleine updates gelanceerd zoals de nieuwe Trading Places modus. GTA 5 is dan ook het meest winstgevende entertainmentproduct aller tijden.

Lees meer...

GTA Online update voegt nieuwe Trading Places modus toe

De nieuwste GTA Online update voegt de Trading Places Remix-modus toe en een Canis Freecrawler.

Sinds de release van de GTA Online: After Hours-uitbreiding krijgt de game wekelijks updates. Deze keer valt Trading Places Remix het meest op.

Trading Places is een soort Team Deathmatch waarin spelers van bij het begin opgedeeld worden in 'winnaars' en 'verliezers'. Losers moeten Winners doden om van plaats te wisselen. Zit je op het einde bij de winnaars, dan heb je ook gewonnen.

Lees meer...

GTA Online update voegt nieuwe versie Oppressor hyperbike toe

De nieuwste GTA Online update voegt een mobile command center, nieuwe client jobs en een nieuwe versie van de Oppressor hyperbike toe.

Sinds de launch van de GTA Online: After Hours uitbreiding krijgt de game wekelijkse updates. Deze week valt vooral de nieuwe upgrade van de Oppressor hyperbike op.

De originele Oppressor was een rocket-powered motor die dankzij zijn snelheid al snel erg populair werd. Het nieuwe Pegassi Oppressor Mk. II doet hier nog een schepje bovenop: de Mk. II wordt namelijk door een heuse jet engine aangedreven.

Lees meer...

GTA Online: After Hours update voegt onder meer B-11 Strikeforce toe

De derde week van de GTA Online: After Hours content is nu live en de nieuwe update voegt onder meer de B-11 Strikeforce en DJ Dixon toe aan de game.

De B-11 Strikeforce van Warstock Cache & Carry is deze week beschikbaar. GTA Online spelers die tussen nu en 13 augustus inloggen, krijgen ook toegang tot het nieuwe The Palace T-Shirt.

Guest List Members bij Tony's Fun House krijgen deze week ook de gratis Sessanta Nove Multi-Color en Pink and Green Camo Liveries voor de HVY Nightshark en Ubermacht Revolver. Beide voertuigen zijn eveneens voor een hele week gratis voor Guest List Members. Members die tussen nu en 13 augustus inloggen krijgen bovendien nog een Technologie T-Shirt en $100,000 bonus cash.

Lees meer...

GTA Online krijgt nachtclubs als DLC

Eat, sleep, rave, repeat.

Rockstar heeft bekendgemaakt dat Grand Theft Auto Online nachtclubs krijgt. De feature maakt zijn opwachting in een update die in juli wordt uitgerold.

FeatureDe beste PS4 games - Top 27 PlayStation 4 (Pro) games

De beste PlayStation 4 games die niet in je collectie mogen ontbreken!

Gamers met een PlayStation 4 (Pro) mogen niet klagen, want het aanbod aan goede games is behoorlijk groot. Dat is mede te danken aan de sterke exclusives die je alleen op de PS4 kunt spelen, maar ook andere noemenswaardige AAA-games weten doorgaans hun weg naar Sony's console te vinden. Van intense shooters tot razendsnelle racers, en van epische RPG's tot verslavende platformers: een overzicht met de beste PlayStation 4 games vind je hier.

GTA 6 - Release, gameplay, setting, map en andere geruchten

Officieel is er nog niks aangekondigd, maar het staat als een paal boven water: Rockstar werkt druk aan Grand Theft Auto 6. De gangsterreeks staat garant voor recordcijfers bij elk nieuw deel. Zo haalde Grand Theft Auto 5 in drie dagen al een miljard dollar omzet binnen. De games zijn ondertussen dan ook een waar cultureel fenomeen. Wij verzamelen voor jou de sappigste geruchten en verhalen over Grand Theft Auto 6. Let dus goed op: dit zijn slechts geruchten. De info in dit artikel is nog niet officieel bevestigd.

GTA 6 Setting - GTA 6 Vice City?

Qua setting zijn de mogelijkheden voor Rockstar schier eindeloos, maar er lijkt zich toch een patroon af te tekenen binnen de reeks. Sinds de allereerste Grand Theft Auto (Grand Theft Auto London en Grand Theft Auto 2 er even buiten geteld) zijn het namelijk steeds dezelfde vijf steden die hun opwachting maken. Dat zijn Liberty City (New York), Vice City (Miami), en de drie steden in de staat San Andreas: Los Santos (Los Angeles), San Fierro (San Francisco) en Las Venturas (Las Vegas).

Lees meer...

Grand Theft Auto Online update bant pc spelers

De nieuwste update voor GTA Online heeft ervoor gezorgd dat spelers voor dertig dagen van de game verbannen zijn. Dat blijkt uit een grote hoeveelheid reacties op Reddit.

Het is niet exact duidelijk waarom de spelers verbannen worden. Rockstar heeft echter wel recentelijk een nieuw anti-cheat systeem aan de game toegevoegd, die spelers al in de lobby van de game als valsspelers markeert. Verschillende gebruikers speculeren dat het komt door mods die voorheen niet als kwaadaardig gezien werden.

RockStar heeft op het moment van schrijven nog niet gereageerd op de situatie. Getroffen spelers proberen via de Steam review pagina aandacht te trekken door negatieve recensies achter te laten.

Lees meer...

Grand Theft Auto 5 is zonder twijfel een mijlpaal in de wereld van videogames. De game is in 2013 uitgebracht en staat wereldwijd nog altijd regelmatig in de wekelijkse top tien van best verkochte games. Inmiddels zijn er zelfs al meer dan 90 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan.

Week-eindbazen #07

Wat spelen we dit weekend?

Sander begint afkickverschijnselen te vertonen, aangezien Dark Souls 3 bij hem om de haverklap vastloopt. Een mooi moment voor Bert en Michiel om hem in te halen. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

GTA 5 cheats zijn natuurlijk de ideale manier om de game te spelen als je gewoon wat plezier wilt hebben. Naast de typische GTA 5 cheat codes waarmee je jezelf onoverwinnelijk maakt of sneller beweegt, zijn er ook GTA 5 cheats waarmee je de wereld kunt aanpassen. Zoals bijvoorbeeld het weer veranderen, de zwaartekracht veranderen en zelfs in slow-motion spelen. Natuurlijk kun je ook voertuigen laten spawnen zodat je snel kan maken dat je weg bent wanneer de politie achter je aan zit. Verder hebben we ook cheats om meteen alle wapens te verkrijgen en met bijvoorbeeld explosieve kogels te schieten.

GTA Online: Smuggler's Run update introduceert Motor Wars mode

De Smuggler's Run update voor Grand Theft Auto 5 Online heeft ook de Motor Wars Adversary Mode aan de game toegevoegd.

In Motor Wars landen meerdere teams van spelers in een gebied dat na verloop van tijd steeds kleiner wordt. In het gebied zijn onder andere wapens, explosieven en auto's te vinden. Het doel van de modus is om alle andere teams in de arena te verslaan.

De Grand Theft Auto Online: Smuggler's Run update is vorige week officieel aangekondigd. De patch maakt het onder andere mogelijk om vliegtuigen aan te passen. Ook kunnen hangers middels de update als uitvalsbasis dienen.

Lees meer...

Grand Theft Auto Online update laat je vliegtuigen customizen

Grand Theft Auto Online update laat je vliegtuigen customizen

Wordt volgende week de grens overgesmokkeld.

Rockstar laat weten dat de Smuggler's Run update voor Grand Theft Auto Online vanaf 29 augustus beschikbaar is. Die update voegt onder andere het customizen van vliegtuigen, nieuwe vliegtuigen en extra hangars toe.

In Smuggler's Run staat het smokkelen van goederen via luchttransport centraal. Om dat te doen pas je je vliegtuig helemaal aan je eigen voorkeuren aan. De nieuwe hangars dienen als uitvalsbasis om de nieuwe missies te starten.

Later dit jaar krijgt de game ook transform races. Daarin verandert je voertuig tijdens de race afwisselend in een auto, boot en vliegtuig. Ten slotte komen er op het einde van het jaar opnieuw updates in het teken van Halloween en Kerstmis.

Lees meer...

Ontwikkeling GTA 5 OpenIV mod herstart

Maar de Liberty City mod is geannuleerd.

De ontwikkeling van de OpenIV mod voor GTA 5 wordt voortgezet, maar de Liberty City mod is geannuleerd. Dat maakt het team achter de mods zelf bekend in een post op de GTA Forums.

Steam reviews GTA 5 'overweldigend negatief' na ban OpenIV

Duizenden Steam-gebruikers hebben een negatieve recensie van Grand Theft Auto 5 geplaatst. Dat is het gevolg van de beslissing van Take-Two om de distributie van de OpenIV mod te stoppen.

In de afgelopen periode hebben ruim 44.000 mensen 'overweldigend negatieve' recensies voor de game geschreven. In geschreven recensies wordt onder andere aangegeven dat gebruikers niet blij zijn met de verwijdering van de OpenIV mod.

Rockstar Games heeft eerder laten weten dat de studio onderzoekt of OpenIV alsnog kan worden gebruikt voor de singleplayer modus van Grand Theft Auto 5. De studio heeft echter nog geen nieuwe informatie over de stand van zaken naar buiten gebracht.

Lees meer...

GTA Online Gunrunning update - 5 dingen die je moet weten

GTA Online Gunrunning update - 5 dingen die je moet weten

Enthousiaste wapenhandelaar (m/v) gezocht.

Met Heists, Lowriders en Bikers bouwde Rockstar Games de afgelopen jaren het imperium van Grand Theft Auto Online geleidelijk uit. De nieuwste update liet echter even op zich wachten en door de uitgestelde Red Dead Redemption 2 release namen de zorgen alleen maar toe. GTA Online Gunrunning is de eerste patch in 2017 en moet met het thema 'illegale wapenhandel' de honger naar online extravaganza van miljoenen spelers weer stillen. Wat kun je in update 1.40 naast een flinke waslijst met fixes verwachten? Je leest het hier.

Speel je GTA 5 nog regelmatig? Bekijk dan zeker ook onze GTA 5 cheats.

Oost west, bunker best

Lees meer...

GTA Online Gunrunning update release bekend

GTA Online Gunrunning update release bekend

Rockstar zet zwaar geschut in.

Rockstar Games maakt de releasedatum van de Gunrunning update voor Grand Theft Auto Online bekend. De update lanceert op 13 juni op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Eerder raakte al bekend dat de GTA Online Gunrunning update bunkers introduceert. In een trailer voor de nieuwe content is te zien dat de patch tevens de optie toevoegt om illegale wapens te verhandelen.

Daarnaast zijn ook kort een aantal nieuwe voertuigen te zien, waaronder een buggy met ingebouwde wapens. Je kunt ook een aanhanger met daarop luchtafweergeschut aanschafffen.

Lees meer...

GTA Online: Gunrunning update introduceert bunkers

Rockstar Games laat weten dat de Gunrunning update voor Grand Theft Auto Online onder andere bunkers introduceert. De nieuwe content is vanaf juni beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Gunrunning draait om de illegale wapenhandel in het zuiden van San Andreas. Je krijgt dankzij de update de mogelijkheid om een ondergronds hoofdkwartier te kopen en nieuwe wapens en voertuigen te ontwikkelen.

Volgens Rockstar voegt Gunrunning tevens 'enorme, tactische Mobile Operation Centers' aan Grand Theft Auto Online toe. Op een paar afbeeldingen is ook te zien dat bunkers een schietbaan kunnen bevatten.

Lees meer...

GTA Online update voegt nieuwe Adversary Modes toe

GTA Online ontvangt in de lente een update. Dat heeft ontwikkelaar Rockstar laten weten in een persbericht. De update bevat nieuwe races, nieuwe voertuigen en nieuwe Adversary Modes.

De nieuwe races zijn afgestemd op de capaciteiten van de speciale voertuigen in GTA Online: de Rocket Voltic, de Ruiner 2000 en de Blazer Aqua. Daarnaast wordt het mogelijk zelf races te maken voor deze voertuigen.

De nieuwe aangekondigde Adversary Modes heten Resurrection en Top Down. Resurrection is een variant op trefbal en Top Down is een hommage aan de oude 2D GTA games.

Lees meer...

Bekijk: Gamenieuws van de week - #05-2017

GTA Online, FIFA 18 en meer.

Leuk dat je weer kijkt naar ons wekelijks overzicht van het belangrijkste gamenieuws. Afgelopen week stond in het teken van een crowdfunding campagne die alle verwachtingen overtreft heeft, PS4 verkoopcijfers, nieuws over Alex Hunter en FIFA 18 en een nieuwe patch voor Fallout 4. Maar beginnen doen we met een erg belangrijke deadline voor GTA Online.

GTA Online krijgt Executive Office Sale en dubbele GTA$ modes

Juggernaut, Vehicle Vendetta en Lost vs Damned.

GTA Online heeft vanaf vandaag een uitverkoop met flinke kortingen voor Executive Offices, Vehicle Warehouses en heel wat voertuigen van Warstock, Legendary Motorsport en Benny's. Bovendien zijn er drie modi die dubbele GTA$ en RP opleveren. Dat maakt Rockstar bekend.

Bekijk: Gamenieuws van de week - #04-2017

Nieuwe studios, releases en Pocket Monsters.

Welkom terug bij ons wekelijkse overzicht van het belangrijkste gamenieuws. Deze week niet minder dan drie releases, een gloednieuwe studio en een update over ieders favoriete digitale wezentjes. Laten we maar snel beginnen!

GTA Online patch voegt Collection Time Adversary Mode toe

Ontwikkeaar Rockstar Games heeft een patch voor Grand Theft Auto Online uitgebracht die onder andere de Collection Time Adversary Mode aan de game toevoegt. De toevoegingen zijn ontdekt door Twittergebruikers TezFunz2 en GTAonlineNews.

In de nieuwe modus nemen twee tot zestien spelers het in twee teams tegen elkaar op. Elk team heeft een beperkt aantal punten, dat kan worden afgepakt door teamleden van het andere team te doden.

Het team dat er 30 seconden lang in slaagt om alle punten te behouden, is de winnaar. Je wint ook als jouw team het hoogste aantal punten aan het einde van een ronde heeft.

Lees meer...

Nieuwe GTA Online update bevat militair wapentuig

De nieuwste update voor Grand Theft Auto Online heet Import/Export en bevat nieuwe exotische en bewapende auto's.

De Pegassi Tempesta en de Ocelot Penetrater zijn twee exotische sportwagens die te koop zijn bij Legendary Motorsport. Benny's Motorsport verkoopt een motor, de Principe Diabolus. Hier kun je ook de gratis Annis Elegy RH8 meenemen.

Warstock Cache & Carry bevat bewapende en bepanserde auto's, met onder andere geweren op de laadback van een truck of een puntige stootram op de grill.

Lees meer...

Grand Theft Auto Online krijgt gratis Import/Export update

Ontwikkelaar Rockstar Games onthult de gratis Import/Export update voor Grand Theft Auto Online. De update komt volgende maand voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

De Import/Export update bouwt verder op de The Further Adventures in Finance and Felony update waarin je een eigen organisatie kunt beginnen.

De Import/Export update richt zich op het verzamelen, aanpassen en verkopen van dure auto's. De uitbreiding voegt ook nieuwe speciale voertuigen aan de game toe. Deze voertuigen zijn tactisch in te zetten om zo je rivalen voor te blijven.

Lees meer...

Grand Theft Auto Online krijgt Deadline update

Ontwikkelaar Rockstar Games onthult de Deadline update voor Grand Theft Auto Online. De nieuwe content is nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Deadline voegt onder andere de Nagasaki Shotaro motor aan de game toe. Daarnaast introduceert de update de Deadline Adversary Mode, waarin vier spelers het op Nagasaki Shotaro's tegen elkaar opnemen.

Elke motor in de modus creŽert tijdelijk een lichtspoor dat dodelijk is voor andere motorrijders. Je hebt in Deadline ook de optie om upgrades te verzamelen die je vaardigheden tijdelijk aanpassen.

Lees meer...

GTA Online Bikers update release bekend

GTA Online Bikers update release bekend

In oktober gaan de remmen los.

Ontwikkelaar Rockstar Games maakt de releasedatum van de Grand Theft Auto 5 Online Bikers update bekend. De gratis patch komt op 4 oktober uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Vorige week is de GTA Online Bikers update onthuld. De patch bevat nieuwe motoren, wapens, kleding, tattoos en verschillende modi met een Biker-thema. Daarnaast is het mogelijk om vanaf je motor mÍlťe-aanvallen uit te voeren.

GTA Online is de multiplayermodus van GTA 5. Op de site vind je onder andere een overzicht met alle GTA 6 geruchten en een artikel met grootste GTA controverses.

Lees meer...

GTA Online Bikers update onthuld

GTA Online Bikers update onthuld

Heeft nog geen releasedatum.

Ontwikkelaar Rockstar Games kondigt de Bikers update aan voor Grand Theft Auto 5 Online. De update heeft nog geen officiŽle releasedatum.

Bikers maakt het mogelijk om met maximaal acht spelers een motorbende op te richten. Je krijgt onder andere de beschikking over een eigen clubhuis en een speciale monteur. Bikers voegt daarnaast ook nieuwe motorfietsen en Prospects toe.

De update introduceert tevens een aantal nieuwe modi met een Biker-thema, een aantal nieuwe wapens, nieuwe tattoos en 'speciale nieuwe features.' Bikers is enkel beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Lees meer...

GTA Online Cunning Stunts update aangekondigd

Ontwikkelaar Rockstar kondigt de Cunning Stunts update aan voor Grand Theft Auto 5 Online. De nieuwe content is vanaf 12 juli beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Cunning Stunts voegt onder andere Stunt Races aan de game toe. Dit zijn speciale races waarin je ondersteboven door tunnels en buizen rijdt, door brandende hoepels racet en van hoge schansen afspringt.

Je kunt tijdens Stunt Races gebruik maken van motoren, sportwagens en supercars. De update voegt verder ook nieuwe outfits en een aantal nieuwe voertuigen toe.

Lees meer...

GTA Online update voegt nieuwe auto toe

Ontwikkelaar Rockstar brengt een update voor Grand Theft Auto 5 Online uit die onder andere een nieuwe auto aan de game toevoegt.

De auto is verkrijgbaar via Legendary Motorsport en heet de Debauchee Seven-70. Het voertuig kost 695.000 dollar en is tevens het laatste onderdeel van de Further Adventures in Finance and Felony uitbreiding.

De update introduceert tevens drie nieuwe Power Play maps. Deze geven je dubbele RP en inkomsten. CEO kantoren, upgrades voor voertuigen en de Savage Gunship zijn ook tijdelijk goedkoper gemaakt.

Lees meer...

GTA Online: Further Adventures in Finance and Felony trailer toont nieuwe mogelijkheden

De officiŽle trailer voor de GTA Online update Further Adventures in Finance and Felony toont de nieuwe mogelijkheden die de update introduceert.

Je kunt onder meer een kantoor kopen en een persoonlijke assistente inhuren. Met je bedrijf kan je vervolgens illegale goederen smokkelen, de handel van vijandige ondernemingen verstoren en met de inkomsten nieuwe voertuigen aanschaffen.

Door andere ondernemingen over te nemen speel je de CEO van je eigen imperium.

Lees meer...

Take-Two maakt in zijn financiŽle rapport van het vierde kwartaal en fiscaal jaar 2016 bekend dat Rockstar "druk bezig is met de ontwikkeling van een nieuw project dat binnenkort wordt bekendgemaakt." De resultaten van het bedrijf zijn ook "sterker dan verwacht."

Grote update gepland voor GTA Online

Grote update gepland voor GTA Online

Meer dan nieuwe auto's en adversary modes.

Grand Theft Auto Online krijgt in de komende weken en maanden 'grote en uitgebreide updates', aldus Rockstar op zijn blog.

Zo schrijft de ontwikkelaar over een opvolger van Executives and Other Criminals, waarin je je bezighoudt met het handelen in smokkelwaar. Dit doe je door slim te opereren vanuit je HQ.

De studio kondigt tevens Cunning Stunts aan. Rockstar geeft aan dat je vele nieuwe auto's met stuntmogelijkheden tot je beschikking krijgt, alsook de nodige tools om je eigen stunts en races uit te bouwen.

Lees meer...

Waarom Grand Theft Auto 5 op de PS3 en Xbox 360 geen updates meer krijgt

Grand Theft Auto 5 blijft maar updates krijgen. Zo raakt vandaag nog bekend dat de Declasse Sabre Turbo te koop is bij Benny's. Een zoveelste toevoeging in een lang lijstje van GTA Online updates. Maar Rockstar Games nam al enkele maanden geleden de beslissing om niet langer Grand Theft Auto 5 updates op de PlayStation 3 en Xbox 360 uit te brengen. Wat is de verklaring hiervoor?

Volgens Rockstar is het heel simpel. De PlayStation 3 en Xbox 360 zijn ondertussen oude consoles die hun technische limiet hebben bereikt. De Xbox 360 kwam in 2005 uit, de PlayStation 3 in 2006. Dat is ondertussen tien jaar geleden.

Zoals je ongetwijfeld weet, worden games steeds ambitieuzer. Graphics worden mooier, spelwerelden worden groter en gameplay wordt complexer. Daarom hebben ontwikkelaars steeds nood aan de nieuwste technologie. Zo werkt het ook bij updates voor Grand Theft Auto 5. Elke update heeft nood aan extra geheugen om de nieuwe elementen te kunnen verwerken.

Lees meer...

Lowriders: Custom Classics update verbetert laadtijden GTA Online

De Lowriders: Custom Classics update verbetert de laadtijden van Grand Theft Auto Online. Dat blijkt uit een publicatie van Rockstar.

De verbetering van de laadtijden verkort de tijd die het duurt om met een gamesessie te verbinden. Het overschakelen naar een andere sessie tijdens het spelen zou nu ook sneller moeten zijn. Daarnaast is in alle versies de stabiliteit en prestatie van GTA Online verbeterd. De update is alleen van toepassing op de pc-, PlayStation 4- en Xbox One-versie.

De update voegt ook de Sumo Adversary Mode toe. In die nieuwe gamemodus is het de bedoeling om je tegenstanders met een auto uit een arena te duwen. Het team dat in de arena blijft, wint. Ten slotte geeft Lowriders: Custom Classics je toegang tot nieuwe wapens, tattoos, kleding, haarstijlen en auto's.

Lees meer...

Be My Valentine update voor GTA Online beschikbaar

De 'Be My Valentine' update is vanaf nu beschikbaar voor Grand Theft Auto: Online.

De update bevat nieuwe kleding en een auto in de stijl van Amerikaanse gangsters uit de jaren twintig. Mannelijke personages krijgen maatpakken en fedora's. Voor de vrouwen zijn er jurken, bustiers en hoge hakken beschikbaar.

De nieuwe auto is een Albany Roosevelt Valor limousine. Deze is naar eigen smaak aan te passen en kost 982,000 dollar.

Lees meer...

Executives and Other Criminals update aangekondigd voor GTA Online

Ontwikkelaar Rockstar Games kondigt de Executives and Other Criminals update voor Grand Theft Auto Online aan. De gratis uitbreiding is vanaf 15 december beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

De update voegt nieuwe modi en 'opties voor een luxe leven' aan de game toe. Zo krijg je de beschikking over nieuwe appartementen die je zelf aan kunt passen. Executives and Other Criminals introduceert tevens huizen op stelten in Vinewood en een Super Yacht.

VIP's krijgen ook toegang tot nieuwe co-op jobs, challenges en speciale vaardigheden in Freemode. Je kunt ook andere spelers inhuren om als Bodyguards te dienen. Deze huurlingen krijgen RP, GTA$ en upgrades voor hun verdiensten.

Lees meer...

Mod GTA 5 voegt elementen uit Fallout en Skyrim toe

Fallout: San Andreas introduceert o.a. V.A.T.S., NPC kameraden, stealth modus.

Grand Theft Auto 5 krijgt een mod genaamd Fallout: San Andreas. Deze mod voor de pc-versie van de game voegt elementen uit Bethesda-games zoals Fallout 3 en The Elder Scrolls 5: Skyrim toe.

GTA Online krijgt Halloween Surprise update

GTA Online krijgt Halloween Surprise update

Voegt o.a. nieuwe voertuigen toe.

Ontwikkelaar Rockstar maakt bekend dat Grand Theft Auto Online een Halloween Surprise update krijgt.

De update stelt je in staat om vanaf donderdag 29 oktober tot en met maandag 16 november speciale voertuigen, maskers en andere voorwerpen te verzamelen. Deze zijn alleen beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One en blijven ook na 16 november in je inventory.

De update voegt twee nieuwe voertuigen aan GTA Online toe. Zo krijgt de game de Lurcher Hearse en Franken Stange. Beide auto's zijn maar beperkte tijd verkrijgbaar.

Lees meer...

Halloween items gevonden in GTA: Online update Lowriders

Halloween items gevonden in GTA: Online update Lowriders

Nog niet aangekondigd door Rockstar.

Een modder heeft Halloween-items gevonden in de update-bestanden van Grand Theft Auto Online. Rockstar Games heeft deze nog niet officieel aangekondigd.

De bestanden zijn gevonden in de Lowriders update voor GTA: Online, die vandaag uitkomt voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Twaalf maskers en veertien nieuwe 'face paints' maken er deel van uit.

De ontdekker van de add-ons zegt op Twitter: 'Dus de bestanden voor een Halloween-update staan wel al op je console, maar ze worden pas later door Rockstar geactiveerd'.

Lees meer...

GTA: Online krijgt Lowriders update

GTA: Online krijgt Lowriders update

They see me rollin'. They hatin'.

Rockstar Games kondigt Grand Theft Auto Online: Lowriders aan. Deze gratis update voor GTA: Online introduceert nieuwe missies, wapens en auto's.

In deze update krijg je toegang tot een nieuwe shop: Benny's Original Motor Works. In deze winkel krijg je de mogelijkheid om een van de zes aanpasbare auto's te kiezen, die Benny vervolgens kan upgraden naar een lowrider. Rockstar geeft aan dat onder andere het motorblok, interieur en ophanging aanpasbaar zijn.

Ook kan je de auto voorzien van hydrauliek die je gepimpte wagen laat stuiteren en is de stereo-installatie aan te passen met een subwoofer.

Lees meer...

Gerucht: update pc-versie GTA 5 laat verbannen spelers toe

Een exploit in een aankomende update voor de pc-versie van Grand Theft Auto Online geeft verbannen spelers mogelijk de kans om weer in te loggen.

Volgens een modder op het se7ensins forum laat een aankomende patch de creatie van tijdelijke characters toe, iets wat geŽxploiteerd kan worden door nieuwe scriptcode.

Aldus modder LondonTown2004: "Je kunt wegwerp-characters maken, cheaten voor meer geld, betere stats krijgen en je kunt zoveel mogelijk trollen zonder dat het opgeslagen of opgenomen wordt. Dit is in principe een manier om anoniem te spelen."

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 37

Met Grand Theft Auto 5, Xbox One, Metal Gear Solid 5 en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

GTA 5 krijgt niet langer updates op PlayStation 3 en Xbox 360

GTA 5 krijgt niet langer updates op PlayStation 3 en Xbox 360

Oudere generatie heeft zijn limiet bereikt.

Grand Theft Auto 5 krijgt niet langer updates op de PlayStation 3 en Xbox 360. Dat komt volgens Rockstar Games omdat de oudere generatie zijn technische limiet heeft bereikt.

"We wisten altijd dat er een punt zou komen waarop de oude consoles de technische limiet zouden bereiken," zo zegt Rockstar. "Elke update heeft namelijk extra geheugen nodig om de nieuwe assets en de extra scripting te verwerken."

"We hebben de game zo lang mogelijk blijven optimaliseren om zoveel mogelijk geheugen uit de oude consoles te persen. Maar nu hebben we het punt bereikt waarbij extra content ervoor zou kunnen zorgen dat de game instabiel wordt."

Lees meer...

Eerste trailer Grand Theft Auto film uitgebracht

Eerste trailer Grand Theft Auto film uitgebracht

The Gamechangers wordt deze maand nog uitgezonden.

De BBC brengt een eerste trailer voor de Grand Theft Auto film The Gamechangers uit. De omroep heeft de video inmiddels weer verwijderd, maar het filmpje is nog wel op het internet te vinden.

De BBC beschrijft The Gamechangers als een 'feitelijk drama'. De 90 minuten durende film vertelt het verhaal van de ontwikkeling en controverse rondom Grand Theft Auto 3. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor Jack Thompson, een advocaat die jarenlang probeerde om games als GTA in de ban te doen.

Eerder dit jaar raakte al bekend dat Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe in de film de rol van Rockstar-oprichter Sam Houser vertolkt. De Amerikaanse acteur Bill Paxton (Aliens) speelt Jack Thompson.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 33

Vol najaarspreviews, waaronder Fallout 4 en Deus Ex: Mandkind Divided.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

FeatureDe 5 grootste controverses in de geschiedenis van Grand Theft Auto

Zo tastte Rockstar Games de voorbije 15 jaar keer op keer zijn grenzen af.

Bendeoorlogen, politieachtervolgingen, huurmoorden... Het is niets nieuws voor de Grand Theft Auto-reeks (of voor de entertainmentindustrie in het algemeen). Toch zorgen deze elementen telkens opnieuw voor verontwaardiging bij ouders die zien dat hun kinderen in de huid van een crimineel kunnen kruipen.

Rockstar Games' moederbedrijf Take-Two Interactive staat niet achter de speelfilm over Grand Theft Auto, die momenteel wordt geproduceerd door de BBC. Daarom wordt de Britse tv-zender nu aangeklaagd wegens auteursrechtenschending.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 20

Met o.a. Assassin's Creed Syndicate, Wolfenstein: The Old Blood en E3 2015.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 19

Met onder andere Grand Theft Auto 5, Nintendo en Call of Duty: Black Ops 3.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

FeatureDe beste GTA 5 mods voor pc

Een overzicht van de beste GTA 5 mods voor pc.

Als ťťn game zich leent voor modificaties door getalenteerde fans, dan is het wel Grand Theft Auto 5. San Andreas is een gedetailleerde wereld die smeekt om door mods binnenstebuiten te worden gekeerd. Mods worden niet door Rockstar ondersteund, maar dat houdt amateurontwikkelaars niet tegen om er een heleboel uit te brengen. We zetten wekelijks de beste GTA 5 mods van de afgelopen zeven dagen op een rij. Onderaan de pagina vind je alle overzichten in chronologische volgorde.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 18

Met onder andere Call of Duty: Black Ops 3 en de gratis PlayStation- en Xbox-games in mei.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 16

Met onder andere Grand Theft Auto V, Project CARS en Guitar Hero Live.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Eerste GTA 5-patch voor pc lost bugs op

Eerste GTA 5-patch voor pc lost bugs op

Onder meer launch- en Rockstar Editor-problemen verholpen.

Rockstar Games heeft patch 1.01 voor de pc-versie van Grand Theft Auto V uitgebracht. Hieronder vind je een overzicht van alle problemen die dankzij de patch worden verholpen:

Probleem opgelost waarbij de GTAV Launcher een abnormaal hoog percentage CPU gebruikt en daardoor soms crasht.

Probleem opgelost waarbij de framerate tijdens het rijden afneemt als je op de linkermuisknop drukt.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 14

Met onder andere Halo 5, Nintendo en Grand Theft Auto V.

Drukke week achter de rug en daardoor de laatste nieuwtjes over het hoofd gezien? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Trailer pc-versie GTA 5 toont 60 fps

Trailer pc-versie GTA 5 toont 60 fps

Nog twee weken geduld.

Ontwikkelaar Rockstar Games brengt een nieuwe trailer uit voor de pc-versie van Grand Theft Auto 5.

Het meest opvallende aan de nieuwe trailer is de hoge framesnelheid van de beelden. De pc-versie van GTA 5 is namelijk in staat om op 60 frames per seconde te draaien. Het filmpje toont onder andere een aantal vergezichten van Los Santos en omstreken.

De pc-versie van Grand Theft Auto 5 is vanaf 14 april verkrijgbaar. Een speciale gids voor de GTA Online Heists lees je op de site.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 13

Met onder andere The Legend of Zelda, Bloodborne en console-updates.

Drukke week achter de rug en daardoor de laatste nieuwtjes over het hoofd gezien? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

FeatureMeest opvallende gamereleases van april

Met onder andere Xenoblade Chronicles 3D, Mortal Kombat X en Grand Theft Auto V.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Grand Theft Auto Online Heists kampen met serverproblemen

Wellicht door een te grote instroom aan spelers.

Spelers van de heist-modus in Grand Theft Auto Online melden verbindingsproblemen, nadat de langverwachte update gisteren werd uitgebracht. Bij alle versies van de game kunnen de servers mogelijk de toestroom van alle spelers tegelijk niet aan.

Eerste info Grand Theft Auto Online Heists gelekt

Details en achievements onthuld.

De update voor de heists van Grand Theft Auto Online is op de Xbox One 4,8 gigabyte groot. Voor spelconsoles van de vorige generatie is dat blijkbaar slechts 1,2 gigabyte. Dat hebben enkele gebruikers bekendgemaakt. Hoewel de online modus voor Grand Theft Auto V pas morgen lanceert, kregen sommigen de update reeds deze nacht.

GTA Online Heists-details: Wat we tot dusver weten

Rockstar Games heeft de releasedatum van de GTA Online Heists voor consoles op 10 maart vastgepind. Op de pc-versie is het nog wachten tot 10 april. Hoog tijd dus dat we alle weetjes omtrent deze langverwachte overvallen op een rijtje zetten.

Waarom heeft de ontwikkeling zo lang geduurd?

Hoewel Rockstar inspiratie haalt uit de heists van de singleplayer, willen ze met de online varianten niet in herhaling vallen. Het is een prioriteit dat in de gloednieuwe missies de spelersrollen niet alleen divers, maar ook allemaal interessant en leuk zijn. De rol van bestuurder is bijvoorbeeld saai als je niets anders te doen hebt dan in je voertuig te wachten, terwijl je medespelers het coole werk doen.

Lees meer...

Rockstar Games maakt bekend dat Grand Theft Auto V voor de pc wederom is uitgesteld. De lancering van de game staat nu gepland op 14 april. Eerder zou de pc-versie op 24 maart uitkomen. Daarvoor waren er nog plannen om de game uit te brengen op 27 maart.

Screenshots met details GTA Online Heists gelekt

Screenshots met details GTA Online Heists gelekt

Nieuwe items, wapens en voertuigen te zien.

Op Twitter zijn screenshots van nieuwe items, wapens en voertuigen van de Grand Theft Auto Online Heists gelekt. Twitteraar Funmw2 heeft de illustraties op de cloud van Rockstar Games gevonden, maar die zijn inmiddels verwijderd.

Op de afbeeldingen zijn een helikopter, vliegtuig, motoren, sportwagen en een pickup truck met een machinegeweer achterop te zien. Verder is er uitrusting voor de Heists te zien, waaronder een seinpistool, thermietbom en shotgun met geluiddemper.

Een deel van deze afbeeldingen is ook in de officiŽle Heist-trailer te zien. Daarin hangen op de planning boards voor de Heist-missies foto's met items, wapens en voertuigen.

Lees meer...

FeatureMeest opvallende gamereleases van maart

Met onder andere Battlefield Hardline, Mario Party 10 en Bloodborne.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

GTA 5 meer dan 45 miljoen keer ingekocht

Waarvan 10 miljoen voor PlayStation 4 en Xbox One.

Er zijn meer dan 45 miljoen exemplaren van de consoleversie van Grand Theft Auto V ingekocht door winkeliers. Dit meldt uitgever Take-Two in zijn nieuwste financieel rapport.

FeatureMeest opvallende gamereleases van januari

Met o.a. Grand Theft Auto V, Dying Light en Grim Fandango Remastered.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

GTA Online Heists aangekondigd met officiŽle trailer

Update: Rockstar heeft nu eindelijk meer concrete informatie vrijgegeven hierover. De releasedatum van de online heists is 10 maart.

Rockstar Games kondigt de GTA Online Heists officieel aan in een trailer. Het multiplayercomponent komt volgens de ontwikkelaar begin 2015 uit en bevat twintig uur aan gameplay met tevens nieuwe wapens, voertuigen en voorwerpen.

In een interview met gameswebsite IGN spreekt Rockstar over de toevoeging. Zo komt er in het gesprek aan bod dat er vijf Heists zijn met daarin twintig missies. Er worden beloningen uitgedeeld voor het afronden van alle Heists in de juiste volgorde, maar ook voor het spelen van de modus in first-person perspectief.

Lees meer...

FeatureEurogamer Benelux kiest de Games van het Jaar 2014

De persoonlijke favorieten van de redactie.

Wat is jouw favoriete game van 2014? De kans bestaat dat je een ander antwoord op die vraag had verwacht dan je nu geeft, omdat verscheidene van de grootste titels zijn uitgesteld naar 2015. Hoopte je Batman: Arkham Knight, The Witcher 3: Wild Hunt, Battlefield Hardline, Tom Clancy's The Division of The Order: 1886 dit jaar nog in je armen te sluiten? Dan had je pech.

Grand Theft Auto Online review

Grand Theft Auto Online review

Wel het potentieel, maar niet de overtuiging.

Daar sta ik dan. Strak in het pak, met een kek hoedje op. Ik richt mijn doorgeladen pistool op de winkeleigenaar, die met zweet in zijn bilnaad contant geld in een zak stopt. Het gaat mij niet snel genoeg, dus jaag ik als ongeleid projectiel een paar kogels door de tent heen. En met succes. Enkele seconden later ren ik namelijk met de buit de winkel uit richting mijn voorgeparkeerde vluchtauto. Op weg naar rijkdom. Op weg naar roem. Op weg naar... laat maar. Voor ik er erg in heb, lig ik onder een felgroene Pegassi Infernus geprakt en krijg ik van een gefrustreerd Duits knulletje nog enkele verwensingen naar mijn hoofd geslingerd. Welkom in Grand Theft Auto Online.

De online wereld van San Andreas is nog steeds zoals ik het me tijdens mijn laatste bezoek van ongeveer een jaar geleden herinner. Auto's scheuren met een noodvaart door de straten van Los Santos, terwijl een peloton agenten erachteraan scheurt. Elders gooit een of andere idioot vanaf het dak granaten naar alles wat beweegt, terwijl enkele meters verderop een gecrashte helikopter nog wat nasmeult. Het is na amper een half uurtje spelen al duidelijk. Grand Theft Auto Online is ook op de huidige generaties consoles een goddeloze anarchie waarin iedereen elkaar het leven zuur maakt.

Een paar uur later stopt er een donkere bolide pal voor mijn neus. Uit reflex trek ik mijn shotgun, maar ik aarzel om de trekker over te halen. Door het aanhoudende getoeter lijkt de onbekende bestuurder op een impulsieve joint venture aan te sturen. Achterdochtig stap ik in. Terwijl mijn door het lot bepaalde partner in crime als een snelheidsmaniak rondrijdt, schiet ik als psychopathische bijrijder op nietsvermoedende voetgangers. Het ritje mondt al snel in Bonny & Clyde-taferelen uit, waarbij steeds meer zwaailichten en sirenes opdoemen. Ons kortstondige maar intense avontuur eindigt uiteindelijk in een doodlopend steegje met onze door politiekogels doorzeefde lichamen zij aan zij op de grond.

Lees meer...

Grand Theft Auto V voor PS4 en Xbox One review

Grand Theft Auto V voor PS4 en Xbox One review

Bekijk het eens vanuit een ander perspectief.

Na een frontale botsing met een stalen balustrade staar ik ietwat beduusd naar de indrukwekkende lichtshow op Del Pierro Pier. Vol adrenaline kruip ik moeizaam uit mijn zojuist total loss verklaarde Banshee. Mijn met bloed besmeurde knokkels verraden de causaliteit tussen een in de weg lopende hipster en een volledig uitgerukte legerkorps. De tartende vijf sterren bovenin beeld hebben na een wilde achtervolging het onderspit gedolven. Oh San Andreas, wat is het toch weer fijn om terug te zijn.

Rijden en schieten, maar dan vanuit first-person view. Grand Theft Auto V voor de PlayStation 4 en Xbox One ontpopt zich echter niet ineens tot een Gran Turismo of Call of Duty. De eerste minuten in Los Santos zijn dan ook een zware beproeving. Zwabberend in een gestolen sportwagen maak je de straten onveilig, om het voertuig vervolgens in haveloze toestand bij een louche autohandelaar af te leveren. En niet veel later breng je met een shotgun meer schade toe aan de muren van een pakhuis dan aan de vijandige gangsters op je pad. Nee, van een doorgewinterde crimineel terug in actie is bepaald geen sprake.

In het nieuwe perspectief moet je simpelweg genoegen nemen met minder overzicht tijdens stresssituaties. En ook de besturing werkt niet zo responsief zoals je hoopt. Achteruitrijden met de politie op je hielen en schuilen tijdens shoot-outs zijn nu eenmaal een stuk prettiger van schuin bovenaf. Maar je wordt nergens verplicht de game enkel met het nieuwe gezichtsveld te spelen. Je kunt namelijk te allen tijde op eenvoudige wijze wisselen tussen first- en third-person view. De welbekende vrijheid die de serie zo siert, komt ook in deze heruitgave tot uiting.

Lees meer...

Rockstar patcht PS4 en Xbox One-versies GTA 5

Rockstar patcht PS4 en Xbox One-versies GTA 5

Overzetten van personages nu weer mogelijk.

Rockstar Games heeft een patch uitgebracht voor de PlayStation 4 en Xbox One-versies van Grand Theft Auto V. Die maakt het weer mogelijk om GTA Online-personages over te zetten van de oude naar de nieuwe versie van de game.

'Error CE-32937-4' wordt door de patch niet aangepakt. Deze foutmelding dook eerder deze week op bij de PlayStation 4-versie. De melding is een indicatie dat de zogenaamde 'day one patch' foutief is geÔnstalleerd. Rockstar heeft inmiddels aangegeven dat je de patch opnieuw moet downloaden, als je zelf last hebt van de bug.

Grand Theft Auto V is sinds 18 november beschikbaar voor de PlayStation 4 en de Xbox One. De pc-versie komt begin 2015 uit.

Lees meer...

GTA5: error CE-32937-4 en GTA Online-problemen duiken op

Personages in sommige gevallen niet over te zetten.

Grand Theft Auto V-spelers die de game vandaag opnieuw hebben gekocht voor de PlayStation 4 en Xbox One, stuiten momenteel op verschillende bugs. Daardoor is het mogelijk dat je tegen onderstaande problemen aanloopt.

Rockstar toont verschillen PS3/PS4-versie GTA5

Verbeterde draw distance en drukkere stad in beeld.

In de aanloop naar de lancering van Grand Theft Auto V toont Rockstar Games het grafische verschil tussen de PlayStation 3 en de PlayStation 4-versie. In een nieuwe video zie je beide versies zij aan zij.

De pc-, PlayStation 4- en Xbox One-versies van Rockstars Grand Theft Auto V krijgen een first-person modus. Dat nieuws maakte de ontwikkelaar vandaag bekend. In die modus kruip je in de huid van je personage, in tegenstelling tot het derdepersoonsstandpunt van de originele game. Spelers kunnen zelf beslissen wanneer ze welk camerastandpunt gebruiken.

Rockstar: uitnodigingen GTA5 beta zijn phishing e-mails

Ontwikkelaar Rockstar Games waarschuwt voor e-mails waarin je wordt uitgenodigd mee te doen aan een bŤta voor Grand Theft Auto V. Die is er namelijk niet. "Als je een dergelijke mail ontvangt, pas dan op. Het is waarschijnlijk een phishing scam."

Bij phishing proberen kwaadwillenden persoonlijke informatie van je te verkrijgen door zich voor te doen als andere bedrijven. Door op links te klikken in de e-mails word je bijvoorbeeld omgeleid naar websites met malware.

Deze manier van online oplichten is niet nieuw in de gamesindustrie, en ook niet voor Grand Theft Auto V in het bijzonder. Bij de PlayStation 3- en Xbox-360 versie deden soortgelijke berichten de ronde. Bij de lancering van de PlayStation 4 en de Xbox One werden nietsvermoedende gamers dan weer opgeroepen de apparaten te komen testen. Ook daarbij waarschuwden Sony en Microsoft voor nepuitnodigingen.

Lees meer...

FeatureMeest opvallende gamereleases van de maand november

Met o.a. Call of Duty: Advanced Warfare, Assassin's Creed Unity en Far Cry 4.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux voortaan aan het einde van iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Lindsay Lohan breidt aanklacht tegen maker GTA 5 uit

Actrice komt met 67 pagina's aan bewijs tegen Rockstar.

Lindsay Lohan heeft haar aanklacht tegen Rockstar uitgebreid. De zaak tegen de ontwikkelaar van Grand Theft Auto V is aangevuld met een 67 pagina's tellend boekwerk. Dit schrijft het Amerikaanse blad The Hollywood Reporter.

Grand Theft Auto V-producent koopt kerk

Redt gebouw van sluiting.

Grand Theft Auto V-producent Leslie Benzies is sinds kort de eigenaar van een kerk in Stockbridge, Edinburgh. Die Schotse stad is de thuisbasis van ontwikkelaar Rockstar North.

GTA Online I'm Not a Hipster-update nu beschikbaar

Rockstar Games onthult de I'm Not a Hipster-update voor Grand Theft Auto Online. De update is nu gratis beschikbaar en geeft je onder andere toegang tot skinny jeans, retro T-shirts, tatoeages, maskers en kapsels.

Daarnaast zijn er zeven nieuwe voertuigen toegevoegd aan de onlinemodus van de open wereld game, zoals de klassiek-getinte Glendale en Rhapsody. Wanneer je level 100 bereikt beschik je over de Dubsta; een auto met zes stoelen. Uit de campagnemodus zijn tevens tien auto's overgezet naar Grand Theft Auto Online, waaronder Franklins Bravado Buffalo S en Trevors Karin Rebel.

Ook zijn er aan de activiteiten een aantal jobs toegevoegd. Zo zijn er nieuwe Races, Deathmatches, Captures en Gang Attacks te spelen. Tot slot past de ontwikkelaar een aantal wijzigingen toe aan de gameplay. Het gebruiken van traangas is effectiever, verzekeringsgeld kan niet geclaimd worden bij spelers zonder financiŽle middelen, en verschillende ontwerpfouten zijn uit de game gehaald.

Lees meer...

GTA Online: The High Life update volgende week beschikbaar

GTA Online: The High Life update volgende week beschikbaar

Dure appartementen, nieuwe auto's en meer luxe.

De gratis High Life update van Grand Theft Auto Online is vanaf 13 mei beschikbaar. Dit meldt ontwikkelaar Rockstar in een nieuwe weblog.

Met de automatische update ben je in staat twee panden te bezitten. Ook zijn er nieuwe luxe appartementen toegevoegd aan Los Santos, waaronder Eclipse Towers en Richards Majestic. Daarnaast zijn er ook nieuwe voertuigen ontworpen om je garage mee te vullen.

Zo rijd je rond in de auto's Huntley S, Dewbauchee Massacro en Pegassi Zentorno, maar ook op de motor Dinka Thrust. De voertuigen koop je in de onlinemodus bij Legendary Motorsport en zijn tevens ook beschikbaar in de garage van de verhaalmodus.

Lees meer...

Verhaaluitbreidingen Grand Theft Auto V in de planning

Rockstar nog niet klaar met Michael, Franklin en Trevor.

Rockstar Games heeft plannen voor uitbreidingen van de verhaalmodus van Grand Theft Auto V. De ontwikkelaar noemt de toevoegingen 'substantieel,' en belooft nieuwe avonturen met hoofdpersonages Michael, Franklin en Trevor in zuidelijk San Andreas.

GTA Online Beach Bum update volgende week verkrijgbaar

GTA Online Beach Bum update volgende week verkrijgbaar

UPDATE: Nu te downloaden op Xbox 360, morgen op PlayStation 3.

UPDATE: De Beach Bum update voor GTA Online is vanaf nu te downloaden voor de Xbox 360-versie van Grand Theft Auto V. Daarvoor is eerst een automatische title update vereist van 64 MB. Daarna is het Beach Bum pakket gratis te vinden op de dashboard. Deze download weegt 33.12 MB.

De update komt morgen ook uit voor de PlayStation 3-versie.

ORIGINEEL: Volgende week kunnen eigenaars van Grand Theft Auto V gratis de Beach Bum update voor de multiplayermodus GTA Online downloaden. Het gaat hier officieel om update 1.06, die vanaf 19 november beschikbaar is.

Lees meer...

Duizenden piraten getroffen door torrent pc-versie GTA5

Legitiem ogend bestand van 18 GB is enkel malware.

Op torrentsites doet een legitiem ogende torrent voor de pc-versie van Grand Theft Auto 5 de ronde, zo rapporteert WCCFtech. De torrent is 18 GB groot, is al duizenden keren gedownload en heeft daarmee wereldwijd veel computers geÔnfecteerd met malware.

Code in driver AMD hint naar pc-versie GTA5

Geruchtenmolen wederom aangezwengeld.

In een nieuwe versie van de AMD Catalyst-videokaart driver is code ontdekt, die daarmee hint naar een mogelijke pc-versie van Grand Theft Auto V. Guru3D-forumlid 'kn00tcn' plaatste de informatie op internet.

UPDATE: Rockstar is gestart met het uitdelen van de zogenaamde 'Stimulus Package.' Aangezien veel spelers gecompenseerd worden, duurt het proces tot uiterlijk aanstaande vrijdag. Door de uitrol kan het zijn dat je de in-game storting later krijgt dan iemand anders.

GTA Online-spelers rapporteren corrupte savegames

UPDATE: Patch vandaag uit voor PlayStation 3 en Xbox 360.

UPDATE 3: Rockstar brengt een patch uit die het probleem omtrent het verliezen van voortgang oplost. Deze is al te downloaden op de PlayStation 3, en verschijnt 'uiterlijk vandaag nog' op de Xbox 360. Het verlies van gekochte voertuigen na een foutieve save is nog niet opgelost, en komt nog voor in zeer specifieke gevallen. Daarvoor wordt nog een oplossing gevonden, aldus de ontwikkelaar.

GTA Online vanaf 13:00 uur speelbaar

En het kost je niets extra.

Rockstar Games maakt bekend dat Grand Theft Auto Online vanaf 13:00 uur speelbaar is, zowel op de PlayStation 3 als de Xbox 360. Per regio kan de tijd iets afwijken, omdat Sony en Microsoft per regio de update loslaten.

Grand Theft Auto V review

Grand Theft Auto V review

Groeten uit San Andreas.

Oh, San Andreas, staat van mijn dromen. Wat had ik een plezier met je in de winter van 2004. In mijn herinneringen scheer ik nog vaak in een straaljager over je dorre woestijnvlaktes. Ik raak uren verdwaald in je bossen, op zoek naar de illustere Bigfoot. Ik zet K-Rose snoeihard op terwijl ik me in een gejatte camper van je hoogste bergtop stort. Maanden dwaal ik in je rond, telkens op zoek naar nieuwe avonturen. Meer bizarre situaties, die ondanks je enorme omvang altijd binnen handbereik zijn.

Wanneer ik vier jaar later naar Liberty City trek, mis ik je nog het meest, San Andreas. Niko Bellic is een toffe peer, maar wat voelt de stad beperkt, vergeleken met jou. Ik wil helemaal niet bowlen met neef Roman, ook niet als hij het voor de honderdste keer vraagt. Maar veel meer valt er ook niet te beleven in deze grauwe, grijze blokkendoos. Zelfs een tank stelen om mijn frustratie op de inwoners los te laten, is er niet bij, want tanks, die bestaan niet in Liberty City.

Maar ineens ben je daar weer, San Andreas! Rocktar kondigt je als de spelwereld van Grand Theft Auto V aan, en het eerste wat ik van je zie is een ansichtkaart. Een kaartje met daarop een familie in de wildernis, bepakt en bezakt en geen wolkenkrabber in zicht. Mount Chiliad lonkt in de verte. Ik vraag me af of ze een camper bij zich hebben...

Lees meer...

Win een iFruit-skin voor je iPhone 5 of iPhone 5s

We geven tien GTA 5-skins weg aan onze Facebook-fans!

Staat je leven de afgelopen dagen helemaal in het teken van Grand Theft Auto V, en ben je bezitter van een iPhone 5 of iPhone 5s? Goed nieuws! Eurogamer Benelux geeft in samenwerking met MobileFun tien vinyl skins weg, ter waarde van 11,99 euro. Daarmee steek je je iPhone (type 5 of de nieuwere 5s) in een iFruit-jasje. Je smartphone ziet er dan net zo uit als de telefoons uit de game!

Gerucht: Grand Theft Auto Online heeft microtransacties

UPDATE: Bevestiging van Rockstar, eerste gratis content bekend.

UPDATE: Rockstar bevestigt dat spelers in-game geld kunnen kopen met echt geld. De ontwikkelaar benadrukt echter dat dit optioneel is. "Je hoeft niet extra te betalen voor voertuigen, wapens of kleding. De economie is zo gebalanceerd dat de meeste spelers geen extra geld hoeven te kopen. In GTA Online verdien je al sneller dan in de verhaalmodus, maar als je nůg sneller wilt, dan is die optie er via het cash card-systeem."

Problemen met performance PSN-versie Grand Theft Auto V

Digital Foundry vergelijkt de disc-versie met de downloadbare versie.

De PlayStation Netwerk-versie van Grand Theft Auto V lijkt niet zo goed geoptimaliseerd als de versie die je in de winkels op een Blu-ray Disc koopt. Onze Britse collega's van Digital Foundry leggen beide versies naast elkaar en stuiten op problemen in de performance.

Grand Theft Auto V neemt Call of Duty op de hak

Zie hoe 'Righteous Slaughter 7' er in-game uitziet.

Rockstar neemt Call of Duty op de hak in Grand Theft Auto 5. 'Righteous Slaughter 7: The Art of Contemporary Killing' is een fictieve shooter waar in de game voor geadverteerd wordt.

Train je hond en pas je auto's aan in GTAV-app

Gratis app voor iOS, Android en Windows Phone heet iFruit.

Rockstar heeft een gratis app uitgebracht voor iOS, Android en Windows Phones waarmee rottweiler Chop nieuwe trucjes kan leren: iFruit. De applicatie is vanaf vandaag te downloaden, terwijl Grand Theft Auto V vanaf morgen te koop is.

Speler lekt Grand Theft Auto 5 gameplay via Vine

Speler lekt Grand Theft Auto 5 gameplay via Vine

UPDATE: Microsoft deelt bans uit.

UPDATE: Microsoft heeft de gebruiker in kwestie van Xbox Live verbannen in navolging van de gelekte gameplay. In een van de video's is Jsticks11's gamertag te zien, en dat werd zijn ondergang.

Omdat de console zelf is verbannen, zal Jsticks11 enkel nog op Xbox Live kunnen zodra hij een nieuwe Xbox 360 aanschaft. De video's zijn echter nog steeds op Vine te bekijken.

Rockstar heeft duidelijke regels in de gebruikersovereenkomst van Grand Theft Auto V staan. Het posten van online footage voor de release van de game is niet toegestaan. Ook video's waarin de game wordt uitgepakt zijn verboden voor de game daadwerkelijk officieel in de winkels ligt.

Lees meer...

Meer dan 500 missies in Grand Theft Auto Online

Rockstar detailleert de online modus van GTA V.

Grand Theft Auto Online speelt zich af na de campagne van Grand Theft Auto V en omvat meer dan vijfhonderd missies. Dat vertelt ontwikkelaar Rockstar in de nieuwste uitgave van Game Informer (via CVG).

Wereldkaart Grand Theft Auto V lekt online

Spoilers: betreden op eigen risico.

De wereldkaart van Grand Theft Auto V is een week voor de release van de game online gelekt. Een Reddit-gebruiker heeft er een hoge-kwaliteitsscan van op internet geplaatst. Naar alle waarschijnlijkheid betreft het een scan van de meegeleverde, fysieke wereldkaart die je bij de game krijgt.

Bekijk hier de nieuwe GTA 5 trailer

Bekijk hier de nieuwe GTA 5 trailer

Leven en lijden in Los Santos.

Rockstar Games heeft zojuist de nieuwe trailer van Grand Theft Auto 5 online gezet. In de trailer staat centraal hoe Michael, ťťn van de drie hoofdpersonages van de game, door Trevor en Franklin terug in een leven van misdaad gesleurd wordt na zijn pension. Daarnaast zien we ook beelden van nachtelijke auto-achtervolgingen, bankovervallen en zelfs een duikboot waar we misschien mee aan de slag kunnen.

Rockstar maakte vandaag ook nog bekend hoe crews in GTA 5 zullen werken.

Grand Theft Auto 5 verschijnt op 17 september op PlayStation 3 en Xbox 360. Enkele dagen geleden vlogen geruchten van een PS4-versie van GTA 5 nog de wereld rond door een typfout in een tweet van Sony.

Lees meer...

Grand Theft Auto 5 toont Crew Hierarchy

Leid een groep misdadigers.

Zoals bekend krijgt Grand Theft Auto 5 ook een multiplayer modus waarin je met je eigen personage keet kan schoppen in Los Santos. Als je liever samen massahysterie veroorzaakt, kan je je bij een crew aansluiten of er zelf eentje oprichten. Rockstar vertelt hoe de hiŽrarchie in zo'n clubje criminelen precies in elkaar zit.

Grand Theft Auto 5 heeft nieuwe 'Gangsters' trailer

Grand Theft Auto 5 heeft nieuwe 'Gangsters' trailer

Ontmoet alle criminele groeperingen binnen Los Santos.

'Gangsters', dat is de naam van de meest recente trailer van Grand Theft Auto 5. Ontwikkelaar Rockstar verwijderde het filmpje al snel van zijn Youtube-kanaal, maar niet voordat het internet de clip kon kopiŽren.

Deze video is een parodie op een politieshow waarin de verschillende criminele groepen binnen Los Santos in de kijker worden gezet. Goed nieuws voor de fans van Stories from Liberty City, want de motorheads van The Lost kregen ook een plaatsje in de onderwereld van de vijfde GTA.

Leadergamer wist de trailer te onderscheppen. Wie geen naakte mannenbillen wilt zien, klikt echter best niet op Play.

Lees meer...

Inhoud speciale edities Grand Theft Auto V bekend

Ontvang voorwerpen en uitdagingen voor single- en multiplayer.

Naast de gewone versie van Grand Theft Auto V zijn er ook twee andere edities. Die leveren je tegen een meerprijs wat extra in-game spullen op. Rockstar maakt bekend welke exclusieve content je ontvangt wanneer je de Special of Collector's Edition van de open wereld titel koopt.

Gerucht: Soundtrack Grand Theft Auto V gelekt

UPDATE: Sony erkent lek, spoilers verschijnen online.

UPDATE: Sony erkent nu dat de content per ongeluk al is vrijgekomen, en verontschuldigt zich aan de fans die daardoor zijn blootgesteld aan spoilers. De data omvangt namelijk niet alleen informatie over de soundtrack, maar verklapt ook details over het verhaal van de game.

Eerste gameplay trailer GTA V

Eerste gameplay trailer GTA V

Zie Michael, Franklin en Trevor in actie.

Rockstar heeft vandaag de eerste gameplay trailer voor Grand Theft Auto V online gezet. Te zien is onder meer hoe gewisseld kan worden tussen de drie speelbare karakters, welke sporten je in je vrije tijd kan ondernemen en hoe je beslissingen maakt bij het uitvoeren van missies. Vervoermiddelen variŽren van een fiets tot het besturen van een vliegtuig.

Duidelijk wordt ook gemaakt hoe het verhaal gaat om alle drie de personages waarin de drie criminelen samenwerken bij het uitvoeren van hun lucratieve bezigheden.

GTA V staat gepland voor 17 september en komt uit voor de Xbox360 en de PS3.

Lees meer...

Grand Theft Auto 5 laat nog eens van zich zien

Dertien nieuwe screenshots uit San Andreas.

Rockstar mag dan wel niet aanwezig zijn op de E3 beurs, dat weerhoudt hen er niet van om enkele nieuwe screenshots van Grand Theft Auto 5 te delen met de rest van de wereld.

Weg naar E3 2013: de games

Deze games willen wij zien op E3 2013.

We zijn er bijna, na dit weekend is de E3-beurs van 2013 eindelijk bij ons. Als je woensdag al ons eerste deel van deze reeks las weet je dat deze helemaal over de games zal gaan die wij willen zien. Er zitten daar enkele voor de hand liggende titels tussen, maar ook enkele games waar je waarschijnlijk zelf nog niet bij stilstond. Of je nu volop met je examens bezig bent, of een zware werkweek tracht te vergeten, hier is jouw toevlucht naar de droomwereld van de next-gen games.

Grand Theft Auto 5 toont nieuwe personages

Ontmoet Lamar, Ron, Jimmy en Tracey.

Rockstar heeft naast een stortvloed aan info omtrent Grand Theft Auto V ook een boel plaatjes vrijgegeven. Op de afbeeldingen staan personages afgebeeld die de wereld nog niet kende.

Grand Theft Auto 5 toont zijn protagonisten in nieuwe trailer

Grand Theft Auto 5 toont zijn protagonisten in nieuwe trailer

Michael, Trevor en Franklin in de spotlights.

Rockstar heeft een nieuwe trailer voor Grand Theft Auto 5 vrijgegeven. In deze video komen de drie hoofdpersonages aan bod.

Protagonisten Michael, Trevor en Franklin krijgen elk hun deel van de schijnwerpers in onderstaand filmpje van bijna vier minuten. Het doet goed om eindelijk nog eens iets te zien rond GTA V. De laatste trailer dateert namelijk al van november.

Grand Theft Auto 5 zal vanaf 17 september beschikbaar zijn voor PS3 en Xbox 360.

Lees meer...

Nieuwe artwork Grand Theft Auto 5

Deze keer op twee wielen.

Er is een nieuw stuk artwork van Grand Theft Auto 5 opgedoken. Het gaat voor de zoveelste keer om een promobord van de winkelketen GameStop.

Sinds kort kan je op de Franse versie van Amazon een pre-order plaatsen voor de PC-versie van Grand Theft Auto 5. Tot zover had ontwikkelaar Rockstar enkel versies voor de Xbox 360 en de PlayStation 3 aangekondigd.

Fan hermaakt Grand Theft Auto V trailer met Legoblokjes

Fan hermaakt Grand Theft Auto V trailer met Legoblokjes

De man heeft duidelijk erg veel geduld.

Rockstar geeft ons eventjes geen nieuws meer rond Grand Theft Auto V, maar gelukkig zijn er de fans nog om ons te voorzien van geweldige content. Een fan maakte de hele eerste trailer van de sandbox game na in Lego door middel van stop-motion.

We leggen jullie de originele en Lego-versie van de trailer voor. Bekijk zelf maar hoe goed het werk is dat deze Legolover heeft geleverd. Dit herinnert ons aan de open world game waar we ťcht in een Lego wereld spelen, Lego City Undercover, op de Wii U.

Alles over Grand Theft Auto V kan je hier vinden. GTA 5 zou in de lente van 2013 uitkomen voor PS3 en Xbox 360.

Lees meer...

Baas Rockstar "overweegt" GTA V op PC en Wii U

Zelfs een iVersie blijft een mogelijkheid.

Rockstar bevestigde vorige maand eindelijk dat hun volgende kaskraker, Grand Theft Auto V, volgende lente zal uitkomen voor de PS3 en de Xbox 360. Maar werd er ook gedacht aan de gamers op de andere platformen. PC-gamers moesten bij de vorige editie van het spel enkele maanden langer wachten dan hun consolebroeders eer ze met het meesterwerk aan de slag konden. Zal het dit keer ook zo zijn of komt er misschien zelfs helemaal geen PC-editie? We vroegen het gewoon aan de baas bij Rockstar, Dan Houser.

Dit is de tweede trailer van Grand Theft Auto V

Rockstar heeft de tweede trailer van Grand Theft Auto V uitgegeven. Je kan hem hieronder bekijken.

Eerder deze week was het GameInformer die als eerste details rond Grand Theft Auto V mocht vrijgeven. Vanaf dat moment was duidelijk dat de game drie protagonisten kent, die je op ieder willekeurig moment kan besturen. Los Santos is groter dan San Andres, Red Dead Redemption en Grand Theft Auto IV bij elkaar en bevat ook een vrij te verkennen oceaanbodem. De game verschijnt in de lente van 2013 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Lees meer...

Dit is Grand Theft Auto V

Eindelijk meer informatie over de grootste Rockstar game ooit.

Gisteren gaf het magazine GameInformer ons een eerste blik op Grand Theft Auto V. De cover bleek de drie protagonisten van de game te bevatten. Nu de rest van het magazine uit is, compleet met een exclusieve preview van 18 pagina's, zijn er voor het eerst meer gameplay details beschikbaar. Een heleboel, zelfs.

De drie protagonisten van Grand Theft Auto V en meer

We blijven je updaten met het laatste nieuws!

De eerste details rond de coverstory van Grand Theft Auto 5 in het gameblad Gameinformer duiken op. Allereerst hebben we de cover voor je waarop de drie speelbare protagonisten van Rockstar's volgende GTA staan.

Een nieuwe screenshot van Grand Theft Auto V

Kalende man schiet op golven.

We hebben weer een verse screenshot van Grand Theft Auto V voor jullie. Het gaat om een man op een jetski die hij duidelijk heeft gestolen. Op wie hij aan het schieten is, is onduidelijk. De man zelf herkennen we echter van een eerdere screenshot.

Al wie een pre-order voor Grand Theft Auto V plaatst, ontvangt een draagbare picture viewer. De afbeeldingen die je in dat ding kan zien werden echter al op het web gegooid. Zoals verwacht gaat het om allerlei bekende locaties uit San Andreas en omstreken.

Vorige week waren er al hints naar een release date van Grand Theft Auto V. De nieuwste van Rockstar zou volgens reclameborden in de lente van volgend jaar uitkomen voor Xbox 360 en PS3.

Mogelijke releasedatum Grand Theft Auto V gelekt

Pre-order posters tonen datum.

Grand Theft Auto V lanceert mogelijk in de lente van 2013. Op het Poolse GTA-fanforum GTA-Five zijn foto's opgedoken, met daarop beelden van pre-order posters. Deze zouden gemaakt zijn in het magazijn van een Poolse winkel.

Nieuwe artwork Grand Theft Auto V

De grote aankondiging volgt volgende maand.

Bij elk graantje informatie rond Grand Theft Auto V springen we meteen recht uit onze stoel. Zo ook weer vandaag, nadat Rockstar onderstaande afbeelding vrijgaf.

Drie verse GTA V screens

En wat zijn ze mooi!

Rockstar heeft drie nieuwe screens gelost van hun volgende game, Grand Theft Auto V. Zo weten we vanaf nu dat we Los Santos onveilig zullen kunnen maken op de fiets, in een gevechtsvliegtuig en dat ook de supercar getiteld Cheeta zal terugkeren.

Grand Theft Auto V start virale campagne

Met een site over een religie..?

Enkele dagen geleden dook er een vreemd Twitter account op genaamd Epsilom Program. Alle tweets van het account gebruiken hashtags als #FACT en #KIFFLOM. Na een korte zoektocht blijkt dat er een site gelinkt is aan dit account.

FeatureE3 2012 vooruitblik: Sony

Halen ze dit jaar opnieuw super-Sony-sche snelheden?

46.800 bezoekers waren aanwezig op de E3 in 2011, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld om gedurende drie dagen in totaal meer dan tweehonderd verschillende standhouders af te werken. Het was vorig jaar een extreem drukke editie van de Electronic Entertainment Expo te Los Angeles, maar hoe zal de beurs dit jaar verlopen? En weten alle grote uitgevers en ontwikkelaars zichzelf te overtreffen in vergelijking met de impact die ze al dan niet in 2011 konden maken? In de aanloop naar de E3 2012 proberen wij op die vraag een antwoord te geven. Ons oordeel baseren we deels op feiten, deels op speculatie. Of onze voorspellingen al dan niet zullen uitkomen weten we jullie in de eerste helft van juni te vertellen, wanneer het belangrijkste gamespektakel ter wereld losbarst met de eerste grote persconferenties, en Eurogamer Benelux in CaliforniŽ ter plaatse is om verslag uit te brengen.

Geruchten over GTA5

Vijf keer zo groot als GTA4.

Een boze ex-werknemer van RockStar North heeft indirect gevoelige informatie gelekt over Grand Theft Auto 5 middels een post op de Gamespot forums. Het bericht werd vrij snel na het posten door Gamespot verwijderd maar via Google's caches is de volgende informatie terug te vinden:

2k Czech helpt Rockstar met maken GTA5

Werkt ondertussen ook hard aan Mafia 3.

Developerstudio 2k Czech helpt Rockstar met het maken van Grand Theft Auto 5. Dat vertelde een bron aan VG24/7. 2k Czech is vooral bekend als de developer van Mafia 2.

Take-Two registreert GTA TV trademark

Wat is Rockstar aan het bekokstoven?

Uitgever Take-Two heeft twee aparte namen getrademarkt: "GTA TV" en "Rockstar TV". Dat heeft website RockstarSpy, die zich met niets anders bezig houden, ontdekt.

Rockstar twijfelt nog over LA Noire 2

"We hebben zoveel games die we willen maken."

Rockstar heeft nog geen beslissingen gemaakt over de toekomst van misdaadthriller L.A. Noire. Dat liet Rockstar weten via een Q&A op de officiŽle website van de developer.

Grand Theft Auto V is een feit

Eerste trailer volgende week.

De afgelopen jaren ging er geen beurs voorbij zonder dat het gerucht van een aankomende onthulling van GTA V de ronde deed. Niet op E3 of Gamescom, maar met een even onverwachte als sobere aankondiging op hun website bevestigde Rockstar vandaag het in ontwikkeling zijn van de game.

Rockstar overweegt MotionScan

Technologie uit LA Noire in GTA?

Het hoofd van Team Bondi, Brendan McNamara, liet zich onlangs in een interview ontvallen dat Rockstar sterk overweegt om MotionScan ook in hun volgende games te gebruiken. MotionScan is de revolutionaire scantechnologie om gezichtsuitdrukkingen heel realistisch in gamebeelden om te zetten. Team Bondi ontwikkelde de technologie en maakte er samen met Rockstar gebruik van in LA Noire.