Grand Theft Auto IV

Vroeger, toen alles beter was... Toen Lindsay Lohan nog geld verdiende met acteren in plaats van geld uitgeeft aan hopeloze rechtszaken tegen Rockstar. In Retrofiel gaat een van de redacteurs van Eurogamer Benelux terug naar de goede oude tijd. Met het oog op het tienjarig jubileum van Grand Theft Auto 4 wil Carl zijn favoriete GTA-game in het zonnetje zetten, maar werpt Yvo een schaduw over zijn oordeel.

Open werelden: we kunnen er uren in rondwaren. Maar hoe steken die werelden in elkaar? Wat kan de plaats van een game zeggen, en hoe kregen die werelden hun moderne vormen? Om daar achter te komen, vertrekt Samuel iedere week naar een opmerkelijke digitale plaats. Deze week keert hij terug naar een nieuw Liberty City, en doet meer met minder.

Pc-versie Grand Theft Auto 4 krijgt nieuwe patch

Ontwikkelaar Rockstar Games brengt zes jaar na de release van Grand Theft Auto 4 een nieuwe patch uit voor de pc-versie van de game.

De patch 8 pakt de prestatie en compatibiliteit van de game op moderne pc's en besturingssystemen aan. De game is echter nog steeds afhankelijk van Games for Windows Live.

Patch 8 biedt het volgende:

Lees meer...

FeatureDe 5 grootste controverses in de geschiedenis van Grand Theft Auto

Zo tastte Rockstar Games de voorbije 15 jaar keer op keer zijn grenzen af.

Bendeoorlogen, politieachtervolgingen, huurmoorden... Het is niets nieuws voor de Grand Theft Auto-reeks (of voor de entertainmentindustrie in het algemeen). Toch zorgen deze elementen telkens opnieuw voor verontwaardiging bij ouders die zien dat hun kinderen in de huid van een crimineel kunnen kruipen.

De beste mods voor GTA 4

Coole gameplay mods zoals bendeoorlogen, zombies en paarden, grafische updates en natuurlijk ook de meest bizarre mods!

De kans is groot dat je Grand Theft Auto IV ondertussen al hebt uitgespeeld. Je hebt er natuurlijk ook zo'n vijf jaar de tijd voor gekregen. Ook met The Lost and the Damned en The Ballad of Gay Tony ben je waarschijnlijk al klaar. Grand Theft Auto V lonkt aan de horizon, maar is nog niet uit. Hoe houd je Liberty City nog een laatste keer interessant, voor je 17 september definitief naar Los Santos vertrekt?

GTA 4 cheats, tips en tricks - PC, Xbox, Playstation

Telefoonnummers, websites en veel meer, alles wat je nodig hebt om je leven in Rockstar's klassieker te vergemakkelijken.

GTA 4 is een sandbox-game, en in sandbox-games is het altijd fijn als je even de regels breekt en ongeremd kan doen wat je wil! Daarom hebben we deze lijst met cheats, tips en tricks samengesteld voor Grand Theft Auto 4 die je kan gebruiken wanneer je je wilt ontdoen van alle agenten of een helikopter nodig hebt. Veel plezier!

Gerucht: Het doek valt voor Games For Windows Live

Toekomst voor Dark Souls en Age Of Empires Online onzeker.

In een reeds verwijderd bericht op de Age of Empires Online supportpagina is te lezen geweest dat de Games For Windows Live (GFWL) DRM-dienst zijn langste tijd heeft gehad. Een deel van de Age of Empires Online ondersteuning zal daarbij worden geschrapt en dat maakt het voortbestaan van de volledige game onzeker.

Radiostations GTA nu te beluisteren in app-vorm

Totdat Rockstar er een stokje voor steekt.

Op de Google Play Store is een applicatie opgedoken waarmee je kan luisteren naar de radiostations uit de Grand Theft Auto reeks. Gratis. Hoewel de app nog niet alle radiostations bevat, is er wel al een ruime keuze uit songs en talkshows uit Grand Theft Auto III, Vice City, San Andreas, Grand Theft Auto IV, Liberty City Stories en Vice City Stories.

Mod maakt GTA IV fotorealistisch

En hij kost je geen cent.

ICEnhancer 2.1, zo heet de mod officieel. Hij voegt geen nieuwe missies of voertuigen toe, geen nieuwe personages of wapens en neen, zelfs geen knop om iedereen in zijn blootje te zetten. Het enige wat deze mod doet, is de visuals van Grand Theft Auto IV upgraden naar een niveau dat gerust kan wedijveren met dat van Crysis dat op een pc van 3000 euro draait.

PC-versie Grand Theft Auto IV in november

PC-gamers worden losgelaten in Liberty City

Het vierde deel in de populaire Grand Theft Auto-serie komt in november ook naar de PC. Het spel heeft sinds de launch eerder dit jaar Xbox 360- en PlayStation 3-gamers vermaakt met een grote en realistische spelwereld, meer authentieke GTA-gameplay en een uitgebreide multiplayer-mode. PC-gamers bleven echter droevig aan de zijlijn staan.

Complete GTA-collectie aan €9,99

Crimineel goeie deal.

De Steam weekend-deals mogen dan niet zo berucht zijn als de GTA-games, dit weekend worden beide gecombineerd in een aanbod dat je niet kan weigeren tenzij je al zowat iedere GTA-game in huis hebt. Enkel dit weekend kan je namelijk de volledige reeks -uitgezonderd uitbreidingen als GTA: London of spin-offs zoals Liberty City Stories en Vice City Stories- van GTA I tot en met GTA: Episode from Liberty City op de kop tikken voor net geen €10.

22 miljoen exemplaren GTAIV verkocht

Red Dead Redemption 12 miljoen.

Take-Two heeft tijdens een conferentie laten weten dat de titels binnen de Grand Theft Auto reeks tot op de dag van vandaag goed zijn voor 114 miljoen verkochte exemplaren. Grand Theft Auto IV, de meest recente iteratie, ging maar liefst 22 miljoen keer over de toonbank.

Take Two boerde goed in 2010 door RDR

Max Payne 3 nog steeds spoorloos.

Uitgever Take Two maakte onlangs z'n financiŽle resultaten voor het afgelopen kwartaal bekend, waaruit bleek dat Red Dead Redemption nog steeds vlot over de toonbank gaat. En ook de Undead Nightmare DLC wordt als ťťn van de successen genoemd in de periode oktober-december.

Boek rond Rockstar gecancelled

Boek rond Rockstar gecancelled

Nieuw boek in de maak.

Er zal geen boek verschijnen rond de artwork van Rockstar Games. Dat weet Wired ons te melden.

Alexander Galen, de vicepresident van Digital Art Publishers, verklaat dat plannen voor het uitgebreide Digital + Analogue: The Art and Science of Rockstar Games volledig geschrapt zijn. De lijst op de website van uitgever Steidl was verkeerd.

Eva Prinz begint als auteur van het boek wel aan een nieuw project rond Rockstar Games. De distributie zal niet door Digital Art Publishers gebeuren.

Lees meer...

Les krijgen met GTA4

Topic: zinloos geweld.

In lagere scholen in Groot BrittanniŽ worden screenshots getoond van Grand Theft Auto, naar aanleiding van een project dat wil voorkomen dat kinderen gewelddadige leden van de samenleving.

GTA IV DLC ook richting de PC

Achievement list verklapt plannen Rockstar.

Nu het slotstuk van GTA IV, The Ballad of Gay Tony, beschikbaar is als digitale download lijkt het alsof Rockstar eindelijk klaar is om de DLC richting andere platformen te brengen. Neen, voorlopig blijven de PS3-bezitters nog in de kou staan, maar het ziet ernaar uit dat de PC-versie van Grand Theft Auto IV binnenkort beide episodes mag verwelkomen.

Episodes from Liberty City bevat extra

Heeft exclusief radiostation aan boord.

Binnen een weekje kunnen we de voorlopig laatste episode voor Grand Theft Auto IV in de vorm van The Ballad of Gay Tony downloaden. Redacteur Jasper kreeg een tijdje terug de kans om met deze downloadable content aan de slag te gaan en zag dat het goed was. Mensen wiens Xbox 360 niet met het internet verbonden is moeten zich echter geen zorgen maken gezien vanaf 29 oktober 'Episodes from Liberty City' in de winkelrekken te vinden zal zijn.

Man speelt veertig uur lang GTA

Komt in Guinness Book of World Records.

Onder het motto 'gek zijn doet geen pijn' heeft een man uit India, Mumbai veertig uur non-stop Grand Theft Auto 4 zitten spelen. Hij deed dit tussen 4 en 6 september en krijgt daarmee een plaatsje in het Guinness Book of World Records.

GTA IV DLC blijft exclusief voor 360

Ondanks geruchten op de GamesCom.

Tijdens de GamesCom gingen de geruchten de ronde dat de downloadable content The Ballad of Gay Tony en Lost and the Damned van Grand Theft Auto IV naar de PlayStation 3 zouden komen.