God of War Reviews

God of War review - Triomftocht

God of War is sinds vandaag uit! Lees zeker ook ons God of War - 5 dingen dat je moet weten overzicht, de God of War technische analyse en het overzicht van de God of War - Release date, gameplay, trailers en alles wat we weten.

Hoe meer dingen veranderen, hoe meer ze hetzelfde blijven. Zo luidt het gezegde, maar toch kun je er niet omheen: God of War is écht veranderd. Na veertien jaar en zeven games is de moegetergde klassieke formule radicaal gemoderniseerd, met een meer serene toon, een complete herwerking van hoe Kratos vecht, beweegt en puzzels oplost, en een halfopen structuur. Kratos heeft zijn tweede adem gevonden, en het resultaat is een ware triomftocht.

De inspiratie voor die frisse wind heeft ontwikkelaar Sony Santa Monica vooral gevonden in andere moderne toppers. Het is onmogelijk om geen parallellen te trekken tussen de band van Kratos en zijn zoon Atreus, en die van Joel en Ellie in The Last Of Us. Leentjebuur spelen doet echter geen afbreuk aan wat God of War weet te bereiken, want de game hanteert de beproefde formule van een moeilijke ouder-kindrelatie met veel zelfvertrouwen. De dialogen staan bol van de onderhuidse spanning en frustratie, en de moeite die Kratos heeft om met zijn zoon te communiceren geeft hem een diepgang en menselijkheid die de reeks na het eerste deel nooit meer kende.

Lees meer...