God of War Nieuws

Week-eindbazen #26

Wat spelen we dit weekend?

Week-eindbazen neemt een zomerstop. Vanaf augustus laten we jullie weer weten welke games we in het weekend spelen. Maar hieronder lees je nog welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij dit weekend gaat spelen!

Week-eindbazen #22

Wat spelen we dit weekend?

De kraan staat open, dus dat betekent maar één ding: de E3 staat voor de deur. Iedereen is weer wenslijstjes aan het updaten, maar eerst moeten we het nog even met onze huidige collectie doen. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke jij dit weekend gaat spelen!

Week-eindbazen #18

Wat spelen we dit weekend?

Ondertussen heeft bijna iedereen God of War uitgespeeld en nu blijft er een grote leegte achter. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Week-eindbazen #17

Wat spelen we dit weekend?

Iedereen lijkt momenteel in de ban van Kratos te zijn. Of is er toch een buitenbeentje in de redactie die wat anders speelt? Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

God of War patch 1.12 vergroot lettertype in menu's

De meest recente patch voor God of War zorgt ervoor dat je het lettertype in menu's kan vergroten, zo meldt Santa Monica Studio op Twitter. Patch 1.12 wordt sinds vandaag automatisch gedownload en geïnstalleerd.

Het grotere font geldt voor zaken als codex-teksten, equipment-menu's en de lijst met missie-objectives. Veel spelers klaagden de afgelopen dagen over het lettertype, dat standaard zo klein is dat het lastig te lezen kan zijn.

Standaard zie je geen verschil, je moet het zelf instellen. Dit doe je onder Text Size Increase, in het accessibility-menu van het instellingenscherm. Je bepaalt hier de lettergrootte op een schaal van 0 tot 10.

Lees meer...

Week-eindbazen #16

Wat spelen we dit weekend?

Een kleurtje krijgen of toch maar God of War opstarten? Dit weekend worden er moeilijke keuzes gemaakt. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Kratos is terug! Na het zeer matige Ascension uit 2013 was het een tijdje stil rond dit PlayStation-icoon , maar daar brengt God of War verandering in. In de God of War review kun je al lezen dat dit een ware triomftocht is voor Kratos, maar wat is er nu precies allemaal veranderd? Veel, heel veel. Wij sommen de vijf belangrijkste weetjes voor je op.

Bekijk: God of War - De 5 Bruutste Bosses

Het betere hak- en slachtwerk.

Met de nieuwe God of War aan de horizon is het tijd om terug te blikken naar de serie in zijn geheel. En uiteraard moeten we het dan hebben over de meest brute baasgevechten. Zit die van jou er ook tussen? Laat het ons weten in de reacties op ons YouTube-kanaal!

De God of War release is al enige tijd bekend. De game lanceert dit voorjaar exclusief op de PlayStation 4. Op de site vind je nu ook een overzicht met God of War info. Bekijk ook ons filmpje met 5 grootste God of War veranderingen.

God of War heeft altijd indruk weten te maken met zijn ongelofelijke set pieces, adembenemende graphics en spectaculaire combat. Maar na zeven games, diverse remasters en verschillende verzamelbundels, heeft de serie wat van zijn glans verloren. Dat beseft ontwikkelaar Sony Santa Monica Studio maar al te goed en daarom wordt er al vijf jaar, met spartaanse toewijding, aan een herinterpretatie van God of War gewerkt.

God of War release bekend

Gebroken traditie.

Sony maakt de God of War release bekend. Het is voor eerst dat een hoofdgame uit de serie niet in maart uitkomt. God of War lanceert op 20 april exclusief op de PlayStation 4.

Sony toont nieuwe gameplay God of War

Sony toont tijdens de E3 nieuwe gameplay van God of War. Daarin staat de relatie met zijn zoontje centraal. Naarmate de game vordert, leert hij telkens meer vaardigheden en wordt hij een handigere partner tijdens gevechten.

In de trailer is te zien hoe je een boot ter beschikking hebt, waarmee je tussen de gebieden vaart. Verder komen vooral gevechten aan bod, tegen zowel kleine als grote vrijanden. Kratos vecht daarbij met een bijl, een schild en een baard.

Een releasedatum is niet genoemd, naast 'begin 2018'. Voor meer E3 2017 informatie kijk je hier.

Lees meer...

Sony heeft een nieuw label geïntroduceerd: de 'Collections.' Vanaf 28 augustus brengt Sony gameseries uit onder dit label met een makkelijk herkenbare boxart, te beginnen met God of War en inFAMOUS. Tenminste, in Amerika. Dat is te lezen op de Amerikaanse PlayStation blog.

Concept art toont vroege vorm Kratos

God of War had er anders uit kunnen zien!

Kratos uit de God of War reeks is zonder enige twijfel een van de grootse iconen binnen het landschap van de videogames. Al sinds 2005 zaait het bleke spook van Sparta verderf op de consoles van Sony, terwijl het einde van zijn saga in het finale derde deel voor de PlayStation 3 zopas nog door ons uitgeroepen werd als een van de beste spellen uit 2010. Toch blijkt het nu dat de kans bestond dat Kratos er helemaal anders uit had gezien.

Definitieve datum God of War Collection

Kruis 28 april in je agenda's aan.

Al sinds september vorig jaar wisten we jullie te melden dat Sony plannen had om de God of War Collection (deeltje één en twee van de reeks in HD voor de PS3) uit te brengen, maar toen was het nog niet duidelijk of het pakket ook naar Europa zou komen. Dit alles zorgde ervoor dat gamers dusdanig in de war waren rond de God of War Collection, wat ook is gebleken in een daaromtrent opgestarte tread op het forum van Eurogamer België. Vandaag zorgt Sony echter voor duidelijkheid.

God of War serie heeft wat rust nodig

Nog twee weken wachten op deeltje drie.

Stig Asmussen, een director bij Studio Santa Monica verantwoordelijk voor het aankomende God of War III, laat in een niterview weten dat de serie na het derde deel wat rust nodig heeft. "Een volgende deel binnen twee of drie jaar uitbrengen zou de reeks 'irrelevant' maken", aldus Asmussen.