God of War III Reviews

God of War III

God of War III

De trilogie komt tot een einde.

Kratos staart mij veelzeggend en met een met woede gevulde blik aan. Ik zie in zijn ogen dat de kale held heel wat heeft meegemaakt tijdens zijn door wraak aangewakkerde queeste, en het is net alsof de asgrauwe Spartaan op mij wacht. Hij wacht totdat ik samen met hem zijn allerlaatste en vooral beslissende avontuur in werking zet. Kratos heeft mij meer dan ooit nodig, en ik aanschouw het als een eer om samen met hem op pad te gaan richting Zeus, de oppergod die kost wat kost neergehaald moet worden...want alleen dan zal Kratos rust vinden. En ik gun het hem ten volste!

Begrijp me niet verkeerd, ik wil de God of War reeks liever niet tot een einde zien komen. Al sinds het eerste deel wisten de jongens en meisjes bij Santa Monica Studios steeds weer kwaliteit af te leveren, grenzen te verleggen en vooral onvervalst speelplezier te brengen. Het moet geen simpele opdracht geweest zijn gezien het team van ontwikkelaars bij elk nieuw deel een verse leider kreeg. David Jaffe, de geestelijke vader van God of War, verliet de studio nadat hij het origineel afwerkte, en ook Cary Barlog hield het voor bekeken nadat deeltje twee in de winkelrekken verscheen. Bij God of War III, de afsluiter van de trilogie, nam Stig Asmussen de teugels in handen, en het is nu aan de fans om te beslissen of deze man een waardig einde heeft weten te creŰren voor een van de meest memorabele spelpersonages uit de voorbije jaren. Laten wij alvast proberen om onze mening neer te pennen nadat we het spel uitvoerig gewikt en gewogen hebben.

God of War III gaat rechtstreeks van start na het einde van deeltje twee. Kratos is vastberaden om Zeus te vermoorden, maar moet daarvoor wel eventjes Mount Olympus beklimmen. Geen makkelijke taak gezien de aardkloot gigantisch hoog is en er toen nog geen sprake was van een kabellift. Onze held krijgt echter wat hulp van enkele Titanen die eveneens een eitje te pellen hebben met de oppergod. Wat volgt is een helse, ongeveer tien uur durende tocht richting Zeus waarop we naar goede gewoonte heel wat nieuwe, maar ook oude bekende personages uit de door mythologie ge´nspireerde reeks tegen het lijf lopen. Wie de voorgaande God of War games speelde zal ongetwijfeld genoegen halen uit de vele verwijzingen richting voorgaande gebeurtenissen, maar ook voor nieuwkomers is God of War III zeker geen onbegrijpelijk epos.

Lees meer...