God of War

De nieuwe richting voor Kratos is diepgaander, meeslepender, maar toch net zo episch als voordien. God of War is een triomftocht.

Belangrijke events

Week-eindbazen #26

Wat spelen we dit weekend?

Week-eindbazen neemt een zomerstop. Vanaf augustus laten we jullie weer weten welke games we in het weekend spelen. Maar hieronder lees je nog welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij dit weekend gaat spelen!

Week-eindbazen #22

Wat spelen we dit weekend?

De kraan staat open, dus dat betekent maar één ding: de E3 staat voor de deur. Iedereen is weer wenslijstjes aan het updaten, maar eerst moeten we het nog even met onze huidige collectie doen. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke jij dit weekend gaat spelen!

FeatureDe beste PS4 games - Top 27 PlayStation 4 (Pro) games

De beste PlayStation 4 games die niet in je collectie mogen ontbreken!

Gamers met een PlayStation 4 (Pro) mogen niet klagen, want het aanbod aan goede games is behoorlijk groot. Dat is mede te danken aan de sterke exclusives die je alleen op de PS4 kunt spelen, maar ook andere noemenswaardige AAA-games weten doorgaans hun weg naar Sony's console te vinden. Van intense shooters tot razendsnelle racers, en van epische RPG's tot verslavende platformers: een overzicht met de beste PlayStation 4 games vind je hier.

Week-eindbazen #18

Wat spelen we dit weekend?

Ondertussen heeft bijna iedereen God of War uitgespeeld en nu blijft er een grote leegte achter. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Week-eindbazen #17

Wat spelen we dit weekend?

Iedereen lijkt momenteel in de ban van Kratos te zijn. Of is er toch een buitenbeentje in de redactie die wat anders speelt? Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

God of War patch 1.12 vergroot lettertype in menu's

De meest recente patch voor God of War zorgt ervoor dat je het lettertype in menu's kan vergroten, zo meldt Santa Monica Studio op Twitter. Patch 1.12 wordt sinds vandaag automatisch gedownload en geïnstalleerd.

Het grotere font geldt voor zaken als codex-teksten, equipment-menu's en de lijst met missie-objectives. Veel spelers klaagden de afgelopen dagen over het lettertype, dat standaard zo klein is dat het lastig te lezen kan zijn.

Standaard zie je geen verschil, je moet het zelf instellen. Dit doe je onder Text Size Increase, in het accessibility-menu van het instellingenscherm. Je bepaalt hier de lettergrootte op een schaal van 0 tot 10.

Lees meer...

Week-eindbazen #16

Wat spelen we dit weekend?

Een kleurtje krijgen of toch maar God of War opstarten? Dit weekend worden er moeilijke keuzes gemaakt. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

God of War - Waar kopen? Plus release date, gameplay, DLC en alles wat we weten

God of War is ondanks het gebrek aan een cijfer of ondertitel geen reboot. De game bouwt verder op het verhaal van zijn voorgangers. Dat neemt niet weg dat Sony Santa Monica Studio wel degelijk een nieuwe weg inslaat. Het oude Griekenland wordt voor de Noorse mythologie ingeruild. Daarnaast is Kratos veranderd. Hij heeft een zoon en doet - ongetwijfeld tot grote opluchting van alle overgebleven goden - deze keer aan woedebeheersing. De gevolgen van die koersverandering zetten we voor je op een rijtje.

God of War release

De God of War release is bekend. Het is voor eerst dat een hoofdgame uit de serie niet in maart uitkomt. God of War lanceert op 20 april exclusief op de PlayStation 4. De God of War review lees je hier nog eens. De game kreeg daarbij de zeldzame Essentieel-badge.

Lees meer...

God of War is terug van weggeweest. Gewapend met een gloednieuwe engine gooit Santa Monica Studio het over een andere boeg. De ontwikkelaar staat erom bekend op technologisch vlak de lat hoog te leggen, en daar is deze game geen uitzondering op. Het is duidelijk dat de studio het budget en de tijd gekregen heeft om een product van hoge kwaliteit af te leveren. Van de kleinste details in de omgeving tot de meest kolossale beesten; God of War brengt realtime beelden naar nieuwe hoogten en duwt de PlayStation 4-hardware tot het uiterste.

Kratos is terug! Na het zeer matige Ascension uit 2013 was het een tijdje stil rond dit PlayStation-icoon , maar daar brengt God of War verandering in. In de God of War review kun je al lezen dat dit een ware triomftocht is voor Kratos, maar wat is er nu precies allemaal veranderd? Veel, heel veel. Wij sommen de vijf belangrijkste weetjes voor je op.

God of War review - Triomftocht

God of War is sinds vandaag uit! Lees zeker ook ons God of War - 5 dingen dat je moet weten overzicht, de God of War technische analyse en het overzicht van de God of War - Release date, gameplay, trailers en alles wat we weten.

Hoe meer dingen veranderen, hoe meer ze hetzelfde blijven. Zo luidt het gezegde, maar toch kun je er niet omheen: God of War is écht veranderd. Na veertien jaar en zeven games is de moegetergde klassieke formule radicaal gemoderniseerd, met een meer serene toon, een complete herwerking van hoe Kratos vecht, beweegt en puzzels oplost, en een halfopen structuur. Kratos heeft zijn tweede adem gevonden, en het resultaat is een ware triomftocht.

De inspiratie voor die frisse wind heeft ontwikkelaar Sony Santa Monica vooral gevonden in andere moderne toppers. Het is onmogelijk om geen parallellen te trekken tussen de band van Kratos en zijn zoon Atreus, en die van Joel en Ellie in The Last Of Us. Leentjebuur spelen doet echter geen afbreuk aan wat God of War weet te bereiken, want de game hanteert de beproefde formule van een moeilijke ouder-kindrelatie met veel zelfvertrouwen. De dialogen staan bol van de onderhuidse spanning en frustratie, en de moeite die Kratos heeft om met zijn zoon te communiceren geeft hem een diepgang en menselijkheid die de reeks na het eerste deel nooit meer kende.

Lees meer...

Bekijk: God of War - De 5 Bruutste Bosses

Het betere hak- en slachtwerk.

Met de nieuwe God of War aan de horizon is het tijd om terug te blikken naar de serie in zijn geheel. En uiteraard moeten we het dan hebben over de meest brute baasgevechten. Zit die van jou er ook tussen? Laat het ons weten in de reacties op ons YouTube-kanaal!

God of War - Release date, gameplay, trailers en alles wat we weten

God of War is ondanks het gebrek aan een cijfer of ondertitel geen reboot. De game bouwt verder op het verhaal van zijn voorgangers. Dat neemt niet weg dat Sony Santa Monica Studio wel degelijk een nieuwe weg inslaat. Het oude Griekenland wordt voor de Noorse mythologie ingeruild. Daarnaast is Kratos veranderd. Hij heeft een zoon en doet - ongetwijfeld tot grote opluchting van alle overgebleven goden - deze keer aan woedebeheersing. De gevolgen van die koersverandering zetten we voor je op een rijtje.

God of War release

De God of War release is bekend. Het is voor eerst dat een hoofdgame uit de serie niet in maart uitkomt. God of War lanceert op 20 april exclusief op de PlayStation 4. De God of War review lees je hier nog eens. De game kreeg daarbij de zeldzame Essentieel-badge.

Lees meer...

De God of War-serie is het summum van gewelddadige, actievolle games die als geen ander de power fantasy van een allesvernietigende halfgod weten over te brengen. Maar, aan het einde van de rit heeft Kratos inmiddels zijn Blades of Exile aan de wilgen gehangen en is hij met de noorderzon vertrokken om een nieuw leven te starten. Hoog in de Noorse bergen woont Kratos met zijn nieuwe gezin, waar zijn eeuwige razernij eindelijk kan gaan liggen. Maar al snel haalt zijn verleden hem in. Tijdens het evenement waren de eerste twee uur van de nieuwe God of War speelbaar, die gelijk duidelijk maakten dat een getemperde Kratos nog altijd even gevaarlijk is.

De God of War release is al enige tijd bekend. De game lanceert dit voorjaar exclusief op de PlayStation 4. Op de site vind je nu ook een overzicht met God of War info. Bekijk ook ons filmpje met 5 grootste God of War veranderingen.

God of War heeft altijd indruk weten te maken met zijn ongelofelijke set pieces, adembenemende graphics en spectaculaire combat. Maar na zeven games, diverse remasters en verschillende verzamelbundels, heeft de serie wat van zijn glans verloren. Dat beseft ontwikkelaar Sony Santa Monica Studio maar al te goed en daarom wordt er al vijf jaar, met spartaanse toewijding, aan een herinterpretatie van God of War gewerkt.

God of War release bekend

Gebroken traditie.

Sony maakt de God of War release bekend. Het is voor eerst dat een hoofdgame uit de serie niet in maart uitkomt. God of War lanceert op 20 april exclusief op de PlayStation 4.

Sony toont nieuwe gameplay God of War

Sony toont tijdens de E3 nieuwe gameplay van God of War. Daarin staat de relatie met zijn zoontje centraal. Naarmate de game vordert, leert hij telkens meer vaardigheden en wordt hij een handigere partner tijdens gevechten.

In de trailer is te zien hoe je een boot ter beschikking hebt, waarmee je tussen de gebieden vaart. Verder komen vooral gevechten aan bod, tegen zowel kleine als grote vrijanden. Kratos vecht daarbij met een bijl, een schild en een baard.

Een releasedatum is niet genoemd, naast 'begin 2018'. Voor meer E3 2017 informatie kijk je hier.

Lees meer...

FeatureE3 2016 - Top of flop

De favorieten en teleurstellingen van de redactie.

De E3 2016 is inmiddels alweer achter de rug. De redactie van Eurogamer Benelux blikt terug op deze editie van de gamesbeurs. Wat zijn hun favorieten en teleurstellingen? Hier vind je een overzicht van de toppers. Alle E3 2016 flops lees je op de volgende pagina.

Sony heeft een nieuw label geïntroduceerd: de 'Collections.' Vanaf 28 augustus brengt Sony gameseries uit onder dit label met een makkelijk herkenbare boxart, te beginnen met God of War en inFAMOUS. Tenminste, in Amerika. Dat is te lezen op de Amerikaanse PlayStation blog.

Concept art toont vroege vorm Kratos

God of War had er anders uit kunnen zien!

Kratos uit de God of War reeks is zonder enige twijfel een van de grootse iconen binnen het landschap van de videogames. Al sinds 2005 zaait het bleke spook van Sparta verderf op de consoles van Sony, terwijl het einde van zijn saga in het finale derde deel voor de PlayStation 3 zopas nog door ons uitgeroepen werd als een van de beste spellen uit 2010. Toch blijkt het nu dat de kans bestond dat Kratos er helemaal anders uit had gezien.

FeatureDe Spartaanse opvoeding

De echte origine van Kratos als personage.

In een ver verleden, ongeveer zo'n vier jaar terug in de tijd, heb ik me nog gewaagd aan een lerarenopleiding. Één van de vakken waarvoor ik toen studeerde was geschiedenis, want hoe kan het ook anders. Tijdens de stagelessen die ik moest geven tijdens mijn eerste jaar, had ik tegen een leerling gezegd dat hij even stil moest zijn terwijl ik iets belangrijks aan het uitleggen was. Niet op een grove manier (voor de verandering), maar op beleefde wijze. Maar bij de nabespreking met de mentor die toezicht hield, maakte hij hier een opmerking over. Hij vroeg of mijn "strengheid" te maken had met de Spartaanse opvoeding die ik had gekregen toen ik klein was. Of dit het geval is weet ik niet goed, en waar hij de insinuatie haalt dat ik te streng was vind ik ook maar een vreemd iets. Losbol die ik ben. Maar goed, net terug van het oude Las Vegas, staat de Eurogamer teletijdmachine opnieuw in de startblokken om op zoek te gaan naar de origine van de uitdrukking "Spartaans opvoeden". Hopelijk is Philip niet te boos als hij de elektriciteitsfactuur van deze maand ziet.

Definitieve datum God of War Collection

Kruis 28 april in je agenda's aan.

Al sinds september vorig jaar wisten we jullie te melden dat Sony plannen had om de God of War Collection (deeltje één en twee van de reeks in HD voor de PS3) uit te brengen, maar toen was het nog niet duidelijk of het pakket ook naar Europa zou komen. Dit alles zorgde ervoor dat gamers dusdanig in de war waren rond de God of War Collection, wat ook is gebleken in een daaromtrent opgestarte tread op het forum van Eurogamer België. Vandaag zorgt Sony echter voor duidelijkheid.

God of War serie heeft wat rust nodig

Nog twee weken wachten op deeltje drie.

Stig Asmussen, een director bij Studio Santa Monica verantwoordelijk voor het aankomende God of War III, laat in een niterview weten dat de serie na het derde deel wat rust nodig heeft. "Een volgende deel binnen twee of drie jaar uitbrengen zou de reeks 'irrelevant' maken", aldus Asmussen.