Get Even

Get Even heeft een identiteitscrisis. De game zit vol goede ideeŽn, maar die moeten vaak met elkaar vechten voor hun plekje in de spotlight.

Get Even review - Oneven geheel

Huurling Cole Black is in de war. Nadat het op het nippertje mislukt om het leven van een ontvoerde vrouw te redden, verliest hij de grip op de realiteit. Terwijl hij gedwongen wordt een VR-headset te dragen die hem zijn herinneringen opnieuw laat beleven, hangt hem ťťn vraag constant boven het hoofd: 'Wat is echt?' Daarop vind je antwoord in Get Even van The Farm 51, de Poolse studio die eerder voor Painkiller: Hell & Damnation verantwoordelijk was. Get Even blijkt een game met zoveel verschillende gezichten dat zelfs de eigen makers moeite hebben om het te classificeren.

In de eerste plaats is het een first-person stealthgame met shooter- en horrorelementen en een belangrijke focus op een verhaal waarbij je acties op het verdere verloop invloed hebben. Maar het is ook een detectivegame waarbij je de camera in je smartphone gebruikt om aanwijzingen te vinden of om puzzels in de omgeving op te lossen. En dan is er nog de Corner Gun, een wapen waarmee je om hoekjes kunt schieten. De ontwikkelaars verweven al die ingrediŽnten tot een game die zich niet zomaar in een hokje laat stoppen en daardoor juist een heel eigen gezicht heeft.

De Corner Gun is de grootste verdienste van The Farm 51. Het wapen vraagt een nieuwe benadering en gooit daarmee je vertrouwde speelstijl overhoop, net zoals de Gravity Gun dat in Half-Life 2 deed. Een vergelijking met de third-person shooter Wanted (2009) is dan ook op zijn plaats. In die filmgame had je curve shots ter beschikking, kogels die met een grote boog alsnog in het voorhoofd van de vijanden eindigden. Het experimenteren daarmee tilde de verder vrij simpele shooter-gameplay naar een hoger niveau. Hetzelfde geldt voor Get Even.

Lees meer...

Bandai Namco brengt Get Even uit in 2016

Nieuwe game van de makers van Painkiller.

Bandai Namco maakt bekend de uitgever te zijn van Get Even, de nieuwe shooter van de makers van Painkiller. Sinds de aankondiging ervan in 2013 is het stil geweest rond de titel van The Farm 51.

Ontwikkelaar Painkiller werkt aan Get Even

Een FPS waarin singleplayer en multiplayer samensmelten.

Poolse ontwikkelaar The Farm 51 werkt aan Get Even, een first-person shooter voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Eerder was de studio onder meer verantwoordelijk voor Painkiller: Hell & Damnation en Deadfall Adventures.