For Honor

For Honor is een sfeervolle middeleeuwse brawler met een zinderend gevechtssysteem, maar mist net de slagkracht om de genadeklap te geven.

Key events

For Honor Season 3 release en content bekendgemaakt

Nieuwe Heroes, maps en legendary gear.

Ubisoft heeft meer informatie over de releasedatum en content van het derde seizoen van For Honor bekendgemaakt. De downloadbare uitbreiding komt op 15 augustus uit en bevat onder meer nieuwe Heroes, maps en gear.

Dit zit in For Honor Season 2: Shadow and Might

Nieuwe Heroes, maps en Epic gear.

Drie maanden na de For Honor release zit het eerste bloederige seizoen erop, waarbij de Vikings als winnaar van de Faction War uit de bus zijn gekomen. Maar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het tweede seizoen 'Shadow and Might' is inmiddels van start gegaan en is onlosmakelijk verbonden met update 1.07. Hieronder lees je de grootste veranderingen.

Ubisoft laat weten dat 1500 valsspelers in For Honor een ban van drie dagen krijgen. Daarnaast hebben nog eens 4000 spelers een eerste waarschuwing gekregen. Indien die spelers hun gedrag niet aanpassen, riskeren ook zij een verbanning.

For Honor update brengt Guard Break system uit bta terug

For Honor krijgt een grote update die meerdere verbeteringen doorvoert. Ook worden meerdere bugs opgelost.

Zo zijn onder andere de Guardbreak mechanics aangepast. Het is mogelijk om te counteren als je Guardbroken bent tijdens Guardbreak startup. Ook heeft de Valkyrie meerdere buffs gekregen en treedt de Valkyrie Bloodlust Feat nu in werking bij alle kill types.

De update is uit voor de pc en volgt later voor de PlayStation 4 en Xbox One. In de volledige For Honor v1.03 patch notes staat tevens dat vele pc specifieke bugs opgelost zijn. Ook zijn de user interface en graphics verbeterd.

Lees meer...

For Honor - Alles wat je moet weten

Update: review en tips.

Met For Honor gooit Ubisoft het over een andere boeg. Dit keer geen wapengekletter in een postapocalyptisch New York of op mammoeten jagen in de prehistorie. In For Honor staat je eer op het spel. De Franse uitgever trakteert je op actievolle momenten, afgehakte ledematen en moddereten. Wil je meer weten over historische veldslagen en op elkaar inhakkende ridders, Vikingen en samoerai? We zetten alle informatie over de game op een rijtje voor je.

For Honor review - Bezint eer ge begint

Vroeger, toen de boten nog van hout en de mannen van staal waren. Een tijd waarin noeste ridders, gedisciplineerde samoerai en meedogenloze Vikingen menig slagveld rood lieten kleuren. In For Honor staan die historische krijgers centraal. Ondanks hun verschillende leefgebieden en culturen delen ze wel n ding: ze zijn allemaal meesters in de krijgskunst. Het kloppend hart van de game is dan ook niet de grootschalige oorlog, maar de krijger.

Het innovatieve gevechtssysteem 'Art of Battle' is de sterkste troef van ontwikkelaar Ubisoft Montreal. Het is verleidelijk om slingerend met je zwaard een gevecht in te stormen. Nadat je afgehakte hoofd echter voor de zoveelste keer over de grond rolt, is het duidelijk dat er in For Honor geen plaats voor neurotische button bashers is: geduld is essentieel. Elke beweging verloopt volgens drie richtingen: links, rechts en omhoog. Verdedig in dezelfde houding om je tegenstander te pareren, maar val juist in een andere richting aan om hem eens goed aan te pakken. Of zet je tegenstander met schijnbewegingen bewust op het verkeerde been voordat je je hellebaard in zijn schedel plant. Mede door de psychologische oorlogsvoering krijg je het gevoel dat je eer ook echt op het spel staat.

De degens kruisen lijkt heel simpel, maar is het zeker niet. Zo moet je namelijk ook nog eens met ontwijken, guard breaks, counters en speciale aanvallen rekening houden. Daarnaast beschik je niet over het uithoudingsvermogen van een paard en moet je je stamina-meter voortdurend in de gaten houden. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog verraderlijke klifranden en dodelijke vallen die je dolgraag opslokken. Je hero onder de knie krijgen vereist met zoveel factoren dus de nodige oefening. For Honor heeft daardoor een steile leercurve die niet voor iedereen weggelegd is.

Lees meer...

Zwaardgevechten zijn een soort van gewelddadig schaken: een tactisch steekspel waarbij een verkeerde inschatting je letterlijk en figuurlijk de kop kost. De meeste games gaan echter aan die nuance voorbij en verglijden al snel tot ordinair hack-and-slashen. Net als pakweg Dark Souls en Nidhogg behoudt For Honor echter de gewichtigheid en strategie van wapengekletter en bouwt die verder uit met inspiratie uit fighting games en MOBA's.

For Honor open beta startdatum en -tijd bekend

Ubisoft maakt de startdatum van de open bta voor For Honor bekend. De testfase duurt van 9 tot en met 12 februari en is speelbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

De open bta start donderdag om 15u en eindigt zondag rond 22u.

Je hebt in de open beta onder andere de mogelijkheid om de Elimination modus uit te proberen. In deze modus nemen twee teams van vier spelers het tegen elkaar op. Het is in Elimination niet mogelijk om te respawnen.

Lees meer...

We geven For Honor closed beta keys weg!

We geven For Honor closed beta keys weg!

Geven we ridderlijk toe.

Eurogamer Benelux geeft in samenwerking met Ubisoft een aantal keys voor de gesloten bta van For Honor weg.

Om een key voor de gesloten bta te kunnen krijgen, hoef je enkel de speciale For Honor site te bezoeken. De testfase is beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Voor de codes geldt op = op, dus wees er snel bij!

Ubisoft maakte eerder deze maand de startdatum van de For Honor closed beta bekend. De studio onthulde gisteren tevens de systeemeisen van de pc-versie van For Honor. De volledige game lanceert op 14 februari op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Lees meer...

Bekijk: For Honor - War of the Factions Trailer

Ontwikkelaar Ubisoft heeft onlangs de startdatum van de For Honor bta onthuld. De volledige game lanceert op 14 februari op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Johnny zijn For Honor preview lees je hier nog eens.

Meer over For Honor weten? Lees dan ons uitgebreid overzicht van alle For Honor informatie die tot nu toe bekend is.

Lees meer...

5 opvallende gamereleases februari

Met onder meer For Honor, Sniper Elite 4 en Lego Worlds.

Nieuwe maand, nieuwe releases. Ook in februari staan weer de nodige games op je te wachten. Komende maand kun je vooral veel verschillende soorten games verwachten. Benieuwd of je weer je portemonnee mag trekken? Hieronder lees je de vijf meest opvallende gamereleases van februari.

Bekijk: Gamenieuws van de week - #02-2017

In het teken van de Switch.

Januari is doorgaans een makke maand voor gamenieuws, maar toch is er de afgelopen week heel wat gebeurd. De aankondiging van een nieuwe Nintendo console en games, releasedata voor een langverwachte fighter, een closed beta waarin het bloed weelderig vloeit en zelfs de annulatie van een Xbox exclusive. Dit zijn de belangrijkste nieuwsfeiten van 9 tot en met 13 januari 2017.

Opvallende gamereleases van 2017

Met Horizon Zero Dawn, Red Dead Redemption 2, The Legend of Zelda: Breath of the Wild en nog veel meer.

Met games als Overwatch, Dark Souls 3, Battlefield 1, Uncharted 4 en XCOM 2 zijn gamers afgelopen jaar behoorlijk in de watten gelegd. Maar liever verwend dan verwaarloosd. Gaan we in 2017 wederom zo'n mooi jaar tegemoet? Laten we het hopen. Hoog tijd om de 25 meest belovende, officieel aangekondigde games voor het nieuwe jaar met je door te nemen.

For Honor closed beta in januari van start

For Honor closed beta in januari van start

Meer details over Faction War en campagne.

De gesloten bta voor For Honor start in januari 2017. Dat meldt uitgever Ubisoft in een persbericht. Je kunt je voor de testfase inschrijven via de For Honor site.

In de online hack and slashgame strijd je als Viking, Samoerai of Ridder. Per factie kies je uit vier personages, elk met hun eigen aanvallen en vaardigheden.

De game heeft een singleplayer campagne waarin je meer leert over het conflict tussen de drie facties. De vijandige groepering Apollyon zet de drie groepen tegen elkaar op om zo hun strijd te verergeren. De campagne is online coperatief te spelen.

Lees meer...

For Honor snijdt dieper dan je verwacht

Aan de slag met de gesloten alfa.

Hoewel For Honor een campaign bevat, ligt de nadruk in de gesloten alfa volledig op de multiplayer. Ubisoft is gul en stelt maar liefst drie van de vijf multiplayermodi beschikbaar. Je kunt deze modi met vijf personages in drie verschillende maps testen. Daarbij is er ook een deel van het progressiesysteem beschikbaar. De vrijgevigheid van Ubisoft geeft je een uitgebreide blik op wat de multiplayer van For Honor allemaal te bieden heeft.

Inhoud For Honor alfa bekend

Drie multiplayer maps, vijf speelbare personages en meer.

Uitgever Ubisoft maakt de inhoud van de For Honor gesloten alfa bekend. De alfa bevat drie multiplayer modi en maps, vijf speelbare personages en een progressie-systeem.

Een Knight, Viking en Samurai gaan samen het slagveld op. Het klinkt als het begin van een slechte grap, maar het is het uitgangspunt van For Honor, de nieuwe IP van Ubisoft. De game richt zich namelijk op mlee-gevechten tussen die drie traditionele soorten krijgers. De focus ligt op multiplayergevechten, waarin twee teams van vier spelers het tegen elkaar opnemen. De hands-on tijdens Gamescom 2016 geeft alvast een voorproefje van wat je te wachten staat.

E3 2016 - Gameplaybeelden For Honor toont Viking combat

Creative director Jason Vandenberghe toont de eerste beelden van de Viking combat in For Honor.

De Vikingen zeilen naar het land van de samoerai om te plunderen en te vechten. Dit wordt ze echter niet gemakkelijk gemaakt want de samoerai hadden zich voorbereid op hun komst. De schepen worden door branden rotsblokken en een regen van pijlen onder vuur genomen.

De melee-combat laat de brute kracht van de Vikingen zien die met zware bijlen op vijandelijke samoerai in slaan. Waarbij je vijandelijke aanvallen blokkeert door de analoge stick in de juiste richting te duwen. Het draait in For Honor om het anticiperen op de aanval van de tegenstander en vervolgens afstraffen met eigen aanval.

Lees meer...

Zo, de E3 zit erop! De voorbije dagen zijn talloze games en andere nieuwigheden aangekondigd, waarvan we je maar al te graag op de hoogte gebracht hebben. Omdat je door de grote hoeveelheid nieuwsberichten misschien het overzicht kwijt bent, hebben we ze hier allemaal voor je gebundeld. Geniet samen met ons nog even na van een waanzinnige E3!

Ubisoft kondigt For Honor aan

Vikingen, ridders en samoerai.

Ubisoft heeft tijdens zijn E3 2015-persconferentie For Honor onthuld. De game speelt heeft een middeleeuwse setting en draait om gevechten waarbij ridders, Vikingen en samoerai het tegen elkaar opnemen.