Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

Shadows of Valentia maakt komaf met bombastische systemen en zorgt voor vooruitgang door naar het verleden terug te grijpen.

Belangrijke events

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia DLC review

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia DLC review

Maps, missies, mannetjes en meer.

Net zoals Fire Emblem Awakening en het Fates-drieluik heeft Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia DLC. Die is opgedeeld in verschillende pakketten, die elk meerdere maps, dungeons of andere voorwerpen bevatten. Je kunt alles afzonderlijk kopen, maar het is voordeliger om meteen een heel pakket te kopen. Als je echt alles wilt, dan koop je het best de Season Pass: voor 44,99 euro krijg je dan alle pakketten.

In dit artikel vind je een overzicht van inhoud en kostprijs van de verschillende pakketjes, alsook een korte recensie per pakket. Wil je meer weten over de basisgame? Lees dan zeker Berts Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia review.

Mila's Bounty DLC (gratis)

Lees meer...

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia review

Het is ooit anders geweest, maar tegenwoordig moeten Fire Emblem-fans niet lang op hun honger blijven zitten. Vorig jaar kon je als strateeg met Fire Emblem Fates zowaar drie delen van de strategische RPG-reeks van ontwikkelaar Intelligent Systems in de knuisten nemen, en amper één jaar later kun je alweer aan de slag met een nieuw deel in de reeks: Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia.

Nu moet je 'nieuw' wel met een korreltje zout nemen. Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia is namelijk een remake van het vijfentwintig jaar oude Fire Emblem Gaiden. Intelligent Systems is daarbij heel trouw aan het origineel gebleven, en dat is niet zonder gevolgen. Zo is de game aanvankelijk op veel vlakken een stap terug, zeker als Fire Emblem Awakening of Fates je eerste kennismaking met de reeks was.

Shadows of Valentia maakt namelijk komaf met systemen die Awakening en Fates populair hebben gemaakt. Zo helpen aangrenzende personages elkaar niet meer rechtstreeks in een gevecht, maar geven ze elkaar alleen subtiele buffs zoals een hogere raak- of ontwijkkans. Ook heeft Shadows of Valentia geen zogenoemde child characters, dus besteed je minder tijd aan het vormen van 'perfecte' koppeltjes om de meest krachtige koters op de wereld te zetten. Er worden dus veel vernieuwingen van de laatste delen weggelaten, maar dat is niet per se een slechte zaak.

Lees meer...

De onthulling van Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia tijdens de Nintendo Direct van 17 januari was op zijn zachtst gezegd verrassend. Spelers hadden het lijvige Fire Emblem Fates-drieluik nog niet goed en wel achter de kiezen, en er werd al een nieuw deel aangekondigd. 'Nieuw' mag je overigens met een korreltje zout nemen. Shadows of Valentia is namelijk een remake van Fire Emblem Gaiden, het tweede deel in de reeks dat in 1992 op de NES lanceerde.

5 opvallende gamereleases mei

Met onder meer Prey, Injustice 2 en Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia.

Nieuwe maand, nieuwe releases. Ook mei heeft de nodige nieuwe games in petto. Benieuwd of je weer je portemonnee mag trekken? Hieronder lees je de vijf meest opvallende gamereleases van mei.

Bekijk: Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia - Twee legers trailer

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia lanceert op 19 mei op de Nintendo 3DS.

In de trailer is te zien dat de game volledig in het Nederlands speelbaar is. Nintendo lijkt zich daarmee definitief op Nederlandse vertalingen te richten. Zo is The Legend of Zelda: Breath of the Wild ook volledig in het Nederlands te spelen.

Vorig jaar lanceerden drie Fire Emblem-games op de Nintendo 3DS. Meer daarover lees je in Berts Fire Emblem Fates: Birthright en Conquest review en Fire Emblem Fates: Revelation review.

Lees meer...