Final Fantasy 7 Remake Features

Final Fantasy 7 Remake - Release date, gameplay, trailers

Op 15 juni 2015 krijgt menige Final Fantasy-fan een zeer aangename verrassing: Square Enix werkt aan de langverwachte Final Fantasy 7 Remake. Vanop de E3 2015 in Los Angeles meldt de Japanse studio dat het de klassieker voor een nieuwe generatie hardware en gamers opnieuw ontwikkelt. Toen de game in 1997 uitkwam, viel het Westen voor de Japanse role-playing game en katapulteerde het genre tot ongekende populariteit. Hieronder vind je een overzicht van wat de Final Fantasy 7 Remake te bieden heeft.

Setting

Net als het origineel vertelt Final Fantasy 7 Remake het verhaal van huurling Cloud Strife. De organisatie Avalanche contracteert Cloud om tegen Shinra te vechten, een globaal energieconcern dat geen oog heeft voor het welzijn van de planeet. Vroeger maakte Cloud deel uit van Shinra´s leger, genaamd Soldier. Tijdens hun strijd tegen Shinra komen Cloud en Avalanche ook een oude bekende tegen: de legendarische strijder Sephiroth die zich om mysterieuze redenen tegen iedereen heeft gekeerd.

Lees meer...

Nog even geduld, maar dan is het eindelijk zover: Final Fantasy 7. En dan niet zozeer de zoveelste port van de originele game, maar wel de langverwachte remake. Alleen de manier waarop de klassieker opnieuw lanceert, levert de nodige controverse op. Final Fantasy 7 Remake komt namelijk niet als één game, maar wordt opgedeeld in verschillende episodes. Is dat reden tot juichen? Of steekt Square Enix daarmee een dolk in de rug van de fans? Final Fantasy-fanaten Randolf en Sander staan lijnrecht tegenover elkaar.

Meest opvallende E3 2015 trailers

FeatureMeest opvallende E3 2015 trailers

Met Doom, Fallout 4, Assassin's Creed Syndicate, Mirror's Edge Catalyst, Rise of the Tomb Raider en nog veel meer.

Doom

Het is de eerste keer dat Bethesda tijdens de E3-beurs een persconferentie houdt. In zijn debuut trapt de uitgever met volle overtuiging af met de reboot van de klassieker Doom. Kort samengevat: demonen, guns, gore... en een kettingzaag!

Fallout 4

Lees meer...

Het gaat hard tegen hard tijdens de E3 van 2015. Microsoft en Sony gaan elkaar met geslepen messen tegemoet. Beide bedrijven zetten alles op alles om gamers voor zich te winnen. Een clash zoals je al een paar jaar niet meer hebt gezien. Waar Sony de gedoodverfde winnaar hoorde te zijn, is Microsoft toch behoorlijk opgekrabbeld. Voor wie moet je juichen?