Final Fantasy: The 4 Heroes of Light

Final Fantasy: 4 Heroes of Light

Final Fantasy: 4 Heroes of Light

We 4'en een nieuw DS-avontuur!

Vier. Vier is een natuurlijk getal dat drie opvolgt en vijf voorafgaat. In de numerologie wordt dit cijfer geassocieerd met het aardse, want er zijn namelijk vier seizoenen, vier windstreken en vier elementen. In Japanse en Chinese culturen draagt dit cijfer dan weer een negatieve connotatie met zich mee, daar is vier immers het getal van de dood. Vier is ook een getal van het licht, want sinds kort zijn er vier helden van het licht.

Het zal nu langzaamaan duidelijk zijn dat het getal vier een prominente rol speelt in onze cultuur en dan is het gemakkelijk om dit getal te gebruiken voor allerlei doeleinden. Dus ook voor het bedenken van titels voor videogames. De laatste titel in onze contreien die hier gebruik van maakt, is Final Fantasy: The 4 Heroes of Light. Aangezien zowat de helft van alle RPG-verslaafden een digitaal orgasme krijgt bij het horen van de woorden "Final Fantasy", is het voor Square-Enix aanlokkelijk om deze serie te pas en vooral te onpas te gebruiken. Om meteen met de deur in huis te vallen: The 4 Heroes of Light is een spin-off zoals dat zo mooi heet en heeft in werkelijkheid eigenlijk niks met de serie te maken. Uit commerciële overwegingen heet zowat één derde van alle rollenspellen uit de Square-Enix stal Final Fantasy of – zoals in dit geval – wordt er op subtiele manier naar verwezen in de titel.

Dat betekent niet dat deze game door een obscure gamestudio in een recordtempo aan elkaar werd geflanst, want niemand minder dan Matrix Software is verantwoordelijk voor dit spel. Deze spelontwikkelaar is de broodheer van Tomoya Asano die aan het roer stond bij het ontwikkelen van The 4 Heroes of the Light. Asano was in het verleden verantwoordelijk voor Final Fantasy III en IV en deze edities worden tot de beste van de Final Fantasy-reeks beschouwd door puristen. Het is dan ook geen verrassing dat onze helden van het licht een stap terugzetten. Niet op het gebied van technologie, maar wel qua spelconcept. Asano omschrijft deze game namelijk als een klassieke fantasy RPG, maar dan gemaakt met de technologie van tegenwoordig.

Lees meer...

Nieuwe Final Fantasy naar de DS

Is een spin-off van deeltje vier.

Square Enix heeft laten weten dat ze Final Fantasy: The 4 Heroes of Light dit najaar zullen uitbrengen binnen onze contreien. In Japan kan men al sinds oktober met de titel aan de slag gaan, maar zoals altijd hebben Japanse RPG's wat langer nodig om de oversteek richting Europa te maken.