Final Fantasy IV:Complete Collection

Final Fantasy IV: Complete Collection

Final Fantasy IV: Complete Collection

Een tijdloze klassieker.

Er zijn goede games, heel goed games en games die een genre bepalen. Final Fantasy IV behoort tot die laatste categorie. De game kwam oorspronkelijk uit in 1991 voor de SNES en werd later geport naar de PlayStation. Met zijn plot en voor die tijd nieuwe technieken, werd de game genrebepalend. En nu is er dan de remake/re-release. Maar die zou niet zomaar de titel 'complete' erop geplakt krijgen, als er ook niet wat extra's bijzaten. De originele game kreeg een grafische update, hier en daar een CGI-cutscene (weliswaar overgenomen uit de DS remake van een tijd terug), een lichtjes aangepaste soundtrack en een gallery mode om al dat moois nog eens apart te bekijken.

Daarnaast staan er eigenlijk nog twee andere games op het PSP-schijfje: Final Fantasy IV: The After Years en Final Fantasy IV: Interlude. The After Years is een sequel die oorspronkelijk alleen in Japan verscheen op mobiele platformen, maar later geport werd naar de Wii. Interlude is een gloednieuw stukje dat het verhaal tussen het origineel en The After Years moet verbinden.

Het hoofdpersonage van alle games is Cecil, een dark knight. Hij is kapitein van de elite eenheid de Red Wings van het koninkrijk Baron. Het spel begint wanneer hij terugkomt van een opdracht om een kristal te halen bij een naburig koninkrijk. Hij heeft hiervoor onschuldige burgers moeten doden en voelt zich er slecht bij. Hij wil zijn koning, die hem tot de man maakte die hij nu is, echter niet ontrouw zijn. Wanneer hij zijn twijfels uit tegenover de koning wordt hij gedegradeerd en op opdracht gestuurd naar een klein dorpje.

Lees meer...