Final Fantasy XII The Zodiac Age

Met de toevoeging van Jobs, een uitdagende Trial Mode en moderne luxes is The Zodiac Age de ultieme versie van Final Fantasy 12.

Final Fantasy 12 krijgt extra's op Switch en Xbox One

Meer opties voor jobs en gambits.

Square Enix maakt bekend dat de Nintendo Switch- en Xbox One-versie van Final Fantasy 12: The Zodiac Age je meer vrijheid geeft in het samenstellen van je team. Zo zit je niet meer vast aan de jobs die je kiest, maar kun je ze verwisselen door met de moogle Montblanc te praten.

Release Final Fantasy 12: The Zodiac Age voor Nintendo Switch bekend

Final Fantasy 10 en 10-2 ook uit in april.

Square Enix maakt bekend dat Final Fantasy 10 en Final Fantasy 10-2 op 16 april lanceren voor de Nintendo Switch. Daarna volgt Final Fantasy 12: The Zodiac Age op 30 april. In een later stadium komen onder andere Final Fantasy 7 en Final Fantasy 9 nog uit. Daarvan is nog geen releasedatum bekend.

Final Fantasy 12 komt naar de Switch

Net als een hele resem andere Final Fantasy-games.

Nintendo heeft via een nieuwe Nintendo Direct onthuld dat er verschillende Final Fantasy-games naar de Switch komen. Van de hoofdgames komen Final Fanstasy 12: The Zodiac Age, Final Fantasy 7, Final Fantasy 9, Final Fantasy 10 en Final Fantasy 10-2 voor het eerst naar een Nintendo-console.

Final Fantasy 12 The Zodiac Age review - F(r)antastisch

Final Fantasy 12 The Zodiac Age is een remake van de International Zodiac Job System-versie die tien jaar geleden alleen in Japan het daglicht zag. Producent Hiroaki Kato stelt als doel niet enkel de audiovisuele ervaring te verbeteren, maar om de remake zo uit te voeren dat het ook als een moderne game aanvoelt. Dat is Square Enix niet alleen gelukt, maar de ontwikkelaar heeft er tevens voor gezorgd dat de PlayStation 2-parel een decennium later een nóg groter genot om te spelen is.

De opening zet direct de toon van oorlog, verlies en intrige. Het kleine landje Dalmasca bevindt zich te midden van een oorlog tussen grootmachten Archadia en Rozarria. Na een tevergeefse strijd annexeert Archadia het land. Na twee jaar van bezetting voelen inwoners zich nog steeds onderdrukt. De jonge Vaan raakt met enkele vrijheidsstrijders betrokken en er ontvouwt een volwassen verhaal dat de gebruikelijke JRPG-clichés ontwijkt. De sfeer voelt gewichtig en mede daardoor als een frisse wind door het JRPG-genre. Na de eerste scènes ben je direct in de wereld van Final Fantasy 12 gezogen.

Hoewel Square Enix het verhaal intact laat, zet het wel de puntjes op de i wat een aantal andere aspecten betreft. De grootste verandering ten opzichte van het origineel is de toevoeging van de Zodiac Jobs. In 2006 ontwikkelde elk personage zich op dezelfde wijze waardoor elk personage tijdens gevechten identiek aanvoelde. In The Zodiac Age kies je voor elk van je zes personages twee van de twaalf mogelijke klassen zoals Thief, Red Mage of Samurai. Hoewel de rollen andere namen dan gebruikelijk hebben (Shikari, Red Battlemage en Bushi voor de drie eerder genoemde) voelen ze direct vertrouwd aan.

Lees meer...

5 opvallende gamereleases juli

Met onder meer Splatoon 2, Final Fantasy 12 en New Nintendo 2DS XL.

De E3 2017 ligt inmiddels achter ons. Dat betekent dat de komkommertijd van start gegaan is, met als gevolg dat er relatief weinig nieuwe games uitkomen. Toch hoef je je niet helemaal te pletter vervelen. De gamereleases van juni brachten onder meer Tekken 7 en WipEout Omega Collection. Benieuwd welke games de komende maand voor je in petto heeft? De meest opvallende games lees je hieronder.