FIFA 11

Spotlight

Belangrijke events

7th October 2010

FIFA 11

23rd August 2010

FIFA 11 - Gamescom trailer

EA Sports gaat nieuwe studio openen

Texas wordt thuisbasis van derde studio.

EA Sports zoekt momenteel naar locaties in Austin, Texas voor de opening van een derde studio. Dat blijkt uit een interne memo die IGN kon inkijken.

Laat EA betalen voor multiplayer?

Laat EA betalen voor multiplayer?

EA Subscription Service op komst.

Volgens VG247 ziet het ernaar uit, dat EA Sports een betalende service gaat opzetten.

EA Sports Subscription Service is een betalend abonnement, waarbij je onder andere gratis (exclusieve) DLC zou krijgen. Verder zijn er nog kortingen op DLC, badges en de mogelijkheid om de games voor de release te downloaden. De volgende franchises zouden van deze service gebruik maken: FIFA, Madden, NHL, NCAA, Tiger Woods PGA Tour en SSX.

Het ziet er nog niet naar uit dat je voor de multiplayer moet betalen, maar je mist dan wel een hele hoop extra's. EA Sports geeft geen commentaar op dit gerucht.

Lees meer...

Blijft Andy Gray FIFA-commentator?

EA nam nog geen beslissing.

Misschien doet de naam Andy Gray niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar het is vooral zijn stem die zeer vertrouwd is voor de FIFA-fans. Volgens Eurogamer is zijn carrière als commentator misschien wel voorbij.

FIFA op een schijfje binnenkort voorbij?

EA's Peter Moore ziet het alvast zitten!

Redacteur Maaten kwam een tijdje terug in zijn review tot de conclusie dat FIFA 11 een meer dan degelijke game is, maar voegde ook toe dat "de manier waarop EA elk jaar hetzelfde bedrag vraagt voor (kleine) vernieuwingen niet echt te rechtvaardigen valt". Wel Maarten, het ziet ernaar uit dat Peter Moore, het kopstuk bij EA Sports, het grotendeels met je eens is!

FIFA 11

FIFA 11

Wordt het spel heruitgevonden?

De reguliere voetbalcompetitie is al voor een derde gepasseerd en er zijn al klassiekers achter de rug zoals Club Brugge – AA Gent en Standard – Anderlecht. Maak je echter klaar voor een andere klassieker want ook de twee grootste voetbalfranchises gaan onderling het duel aan. Volgende week nemen we bij Eurogamer België het langverwachte Pro Evolution Soccer 2011 onder handen, maar nu is het tijd voor FIFA 11.

Laat mij direct met de deur in huis vallen en meteen de grootste vernieuwing bespreken. Iedereen weet al lang waar het over gaat: de doelman is vanaf dit jaar speelbaar. Ik spreek echter rechtuit wanneer ik zeg dat het om niet meer dan een gimmick gaat. Jij krijgt het meestal op je kap wanneer er een tegengoal valt en het hele systeem is gewoonweg te simplistisch. De enige reden waarom ik de keeper toch apprecieer is de authenticiteit. En het feit dat 11 tegen 11 spelen heel wat interessanter wordt.

Hoe gaat keepen in zijn werk? Er wordt vooral veel concentratie verwacht. Wanneer je in het doel staat duikt er een cirkel op om je goed te positioneren, dit telkens wanneer er een aanval dreigt. De baan die het schot zal afleggen wordt dan met een gekleurde lijn weergegeven zodat je een idee hebt van waar de bal naartoe gaat. Hoe simpel kan je het maken? Je stelt de doelman ter beschikking voor de authenticiteit en daarna verknal je het door alles zo simpel te maken.

Lees meer...

FeatureDe verbeteringen in FIFA 11

Wat is nieuw vergeleken met FIFA 10?

De eerste recensies van FIFA 11 lopen stilletjes aan binnen, maar op die van ons is het nog een paar dagen wachten. Op het eerste zicht ziet alles er goed uit, maar ons finaal oordeel moet dus nog komen. Ondertussen verrassen wij jullie echter met een vooruitblik op de belangrijkste nieuwigheden. Trek je voetbalschoenen dus maar aan en snuif het gras, want dit is wat er te wachten staat.

Het is echt moeilijk om elk jaar weer een aantal artikels te schrijven over FIFA en Pro Evolution Soccer. De grote lijnen van de games blijven precies hetzelfde, en de veranderingen zijn vaak te klein om hele artikels mee te vullen. Vooral wanneer je maar één of twee wedstrijden hebt mogen spelen is het relatief moeilijk om weer een heel verhaal te schrijven.

EA maakt line-up Gamescom bekend

Heel wat toptitels!

Uitgever Electronic Arts heeft al op de E3-beurs in Los Angeles duidelijk gemaakt dat ze heel wat potentiële toptitels in de maak hebben, en volgende week brengen ze al dat lekkers eveneens mee naar de Gamescom in Keulen.

FIFA 11

Het WK is voorbij, de FIFA-games niet.

Het WK is voorbij, de FIFA-games niet.