Fez

Fez krijgt fysieke editie

Heeft drieŽnhalf jaar geduurd.

Fez krijgt drieŽnhalf jaar na de oorspronkelijke release een fysieke editie onder de naam Fez Limited Edition. Dit maakt ontwikkelaar Polytron bekend.

Fez verkoopt een miljoen exemplaren

Via de gecombineerde verkoop op ieder platform.

Ontwikkelaar Polytron laat weten dat Fez "meer dan een miljoen keer is verkocht, gecombineerd over alle platformen. En dit hadden we niet kunnen doen zonder jullie."

Fez cheats, tips en geheimen

Speel in first-person, speel in 3D en doe de moonjump!

Het puzzelspel Fez is een grote hit op Xbox 360 en pc, en verschijnt binnenkort voor alle systemen van Sony. De game is echter niet verlegen om de controle te vragen over al je grijze hersencellen. Hoe je alle kubussen in de 2D (of is het toch 3D?) wereld moet verzamelen, zoek je zelf maar uit. Eurogamer helpt je met wat andere geheimpjes.

Humble Indie Bundle 9 is een feit

Betaal wat je wil voor Mark of the Ninja, BrŁtal Legend en meer.

De komende pakweg veertien dagen is de Humble Indie Bundle 9 verkrijgbaar voor pc. Het principe is nog steeds hetzelfde: betaal wat je wil en bepaal zelf welk gedeelte daarvan naar de goede doelen gaat. Ditmaal bestat de bundel uit de volgende vier games.

Minecraft en Fez komen naar PS3, PS4 en Vita

En ook Borderlands 2 zal op Sony's nieuwste handheld verschijnen.

Sony's platformen mogen binnenkort twee geweldige indie toppers verwelkomen. Zowel de PS3, de PS4 als de Vita zullen Fez en Minecraft in hun gamma krijgen.

Fez 2 komt niet naar Microsoft consoles

Slechte ervaringen met Fez op Xbox 360 doorslaggevend.

Phil Fish, leider en medeoprichter van Polytron Corporation, zegt dat Fez 2 niet op Microsoft consoles verschijnt. Microsoft vraagt te veel geld voor patches en updates, zoals bleek met de eerste Fez.

The Greatest Video Game Music 2 nu verkrijgbaar

London Philharmonic Orchestra doet bekende tracks van Skyrim, The Wind Waker, e.a.

Het London Philharmonic Orchestra is weer de studio ingedoken om te werken aan het tweede album met covers van bekende videogame muziek. The Greatest Video Game Music 2 is zodanig vandaag uitgebracht. De tracklist is als volgt.

De tweede Eurogamer Benelux podcast

Vroeger dan verwacht!

Beste bezoekers van Eurogamer Benelux, laten we meteen met de deur in huis vallen: er is goed nieuws en er is slecht nieuws. Het slechte? We hebben gelogen. Vorige podcast lieten we weten dat de volgende binnen twee weken zou verschijnen, en bam, hier is hij al. Dat is meteen ook het goede nieuws. Vanaf nu is het wel degelijk zo dat de podcast tweewekelijks zal verschijnen, op deze manier kunnen we gewoon iets korter op de bal spelen door te monteren vlak na de opnames.

Fez verschijnt 13 april

Enkel op Xbox Live Arcade.

Phil Fish heeft na vijf lange jaren eindelijk Fez afgewerkt. Vandaag werd bekend gemaakt dat de 2D platformer op 13 april zal verschijnen op Xbox Live Arcade. Dat is inderdaad een vrijdag in plaats van de gebruikelijke woensdag.

Phil Fish: "Japanse games zuigen gewoon"

Maker van Fez is een beetje een eikel.

Phil Fish, de bedenker en maker van 2D platformer Fez heeft gezegd dat moderne Japanse games gewoon zuigen. Of om het exact te citeren: "Modern Japanese games just suck."

XBLA-platformer Fez klaar voor release

Spring een gat in alle mogelijke dimensies.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad en menig gamer is al bezweken onder de druk die het wachten op Fez met zich meebracht, maar vandaag liet ontwikkelaar Polytron via Twitter weten dat z'n dimensietartende platformer Fez naar Microsoft is opgestuurd om er gekeurd te worden.

Indie Game: The Movie

De wereld achter de indie game.

De laatste jaren is de independent game groter dan ooit tevoren geworden. Games als Minecraft, Limbo en Bastion hebben bewezen dat er geen miljoenen nodig zijn om fantastische titels te maken en dat creativiteit en originaliteit niet aan een budget gebonden zijn.

Indie-platformer Fez uitgesteld

Verschijnt pas volgend jaar.

Het najaar is begonnen: tijd van het laatste terrasjesweer en uitgestelde games. Over dat laatste kan ook Fez, een indiegame die al in 2010 het levenslicht gezien zou hebben in een ideale wereld, meepraten. Ontwikkelaar Phil Fish tweette enkele dagen geleden namelijk de wereld in dat de release verschoven werd naar volgend jaar.

Fez komt mogelijks naar PC en PS3

Wii en 3DS daarentegen...

Het zijn mooie tijden voor fans van 2D-platformers die een eigen draai aan het concept geven. Vorig jaar kregen we al Super Meat Boy, Limbo en VVVVVV te spelen, dit jaar is het vooral de game Fez waarvan we verwachten dat die in dit genre brokken zal gaan maken.