Farpoint

De unieke Aim-controller tilt Farpoint naar een hoger niveau; voorts weet deze simpele shooter zijn ambities niet waar te maken.

Je hebt vast en zeker gehoord: er is een grote PlayStation VR prijsverlaging gebeurd! Het is dus goedkoper dan ooit om een virtual reality headset voor je PlayStation 4 aan te schaffen, en we kunnen je dat enkel maar aanraden. Twijfel je nog? Lees hier dan de PlayStation VR review. Vergeet niet om ook ons overzicht met de 5 beste gaming headsets te lezen zodat je meteen een goede koptelefoon hebt voor je VR ervaring!

Farpoint review - Met de Aim in handen

Farpoint is zowat de eerste grote exclusive voor de PlayStation VR sinds diens launch in oktober 2016. Ontwikkelaar Impulse Gear is alvast ambitieus en belooft met Farpoint een volwaardige game af te leveren, in tegenstelling tot vooral de vele kleine projecten die de PlayStation VR tot nu toe rijk is. Dat wordt ondersteund door een wel zeer bijzonder gadget: de PlayStation VR Aim-controller, waarmee je helemaal in de actie van Farpoint ondergedompeld moet worden. Hoewel de controller absoluut een meerwaarde heeft en Farpoint een zeer degelijke ervaring neerzet, zijn er enkele belangrijke kanttekeningen.

De eerste minuten die je in Farpoint op de grond doorbrengt, zijn nochtans adembenemend. Terwijl dikke stofwolken rond je heen blazen, bekijk je vol verbazing hoe het plastieken geweer in je handen is omgetoverd tot een heus, glimmend vuurwapen. Elke beweging die je maakt, wordt nauwkeurig geregistreerd, en elke keer dat je de trekker overhaalt, voel je een bevredigende trilling door de controller heen razen. Farpoint weet op verbluffende wijze het gevoel af te leveren dat je een wapen in je handen hebt. Als je hierna een gewone shooter speelt, verlang je meteen weer naar de fysieke aanwezigheid van de Aim-controller in je handen.

De Aim-controller is namelijk een fantastisch apparaat. Het gewicht is perfect solide, maar belast tegelijk je armen niet te veel. Bovendien trekt Sony het moderne en strakke design van de VR-headset door met ook hier eenvoudige vormen en rechte lijnen. Over de knoppenplaatsing is eveneens goed nagedacht. De twee joysticks zijn perfect geplaatst, en ook de gemakkelijke bereikbaarheid van de facebuttons voor je duim is een gouden zet. Enkel de bizarre plaatsing van de R1-knop wekt een frons op.

Lees meer...

FeatureAlle PlayStation 4 exclusieve games in 2017

Met onder meer Horizon Zero Dawn, Gran Turismo Sport en Uncharted 4: The Lost Legacy.

Sony heeft een lijst met games onthuld die in 2017 exclusief voor de PlayStation 4 uitkomen. Daarin staan zowel grote AAA-games als kleine indiegames. Nieuwsgierig? Hieronder vind je een overzicht van alle games die je komend jaar op Sony's console kunt spelen.