Far Cry New Dawn

Far Cry New Dawn is een grafisch meesterwerk, maar blijft te dicht bij de formule van Far Cry 5 om qua gameplay indruk na te laten.

FeatureGame releases maart 2019 - De 7 opvallendste gamereleases van deze maand

Met onder meer The Division 2, Sekiro: Shadows Die Twice en Yoshi's Crafted World.

Aan het einde van elke maand kijken we alvast uit naar wat de komende maand voor ons in petto heeft. De lente staat voor de deur waardoor we geleidelijk uit onze winterslaap kunnen ontwaken, maar er zijn nog genoeg redenen om binnen te blijven. Hieronder vind je de opvallendste gamereleases van maart.

Verkoopcijfers van Far Cry New Dawn vallen tegen

In het Verenigd Koninkrijk, tenminste.

De fysieke verkoopcijfers van Far Cry New Dawn zijn slechts een kwart van de verkoopcijfers van Far Cry Primal. Dat blijkt uit een analyse van de verkoopcijfers van fysieke games in het Verenigd Koninkrijk.

Far Cry New Dawn review - Makkelijker gezegd dawn gedaan

De Far Cry New Dawn review van Carl neemt je mee naar Hope County, nadat de bom is gevallen. Heeft deze postapocalyptische interpretatie van Far Cry iets anders te bieden dan zijn voorgangers?

Er bekruipt je een onbehaaglijk gevoel wanneer je Far Cry New Dawn opstart. Niet enkel zien de menu's er identiek hetzelfde uit als die van Far Cry 5, maar zelfs de muziek bij het startscherm is niks meer dan een lichte variatie op die van zijn voorganger. Bovendien speelt New Dawn zich opnieuw af in Hope County, Montana, zeventien jaar na een nucleaire ramp. Is de vrees dan ook terecht dat deze postapocalyptische spin-off van de Far Cry-reeks niet meer is dan deel vijf in een nieuw jasje? Niet helemaal, maar de waarheid ligt er toch niet ver vanaf.

Nochtans begint Far Cry New Dawn met een knal. In tegenstelling tot de dreigende sfeer van de Far Cry 5-intro, schakelt New Dawn vanaf het begin naar een hoge versnelling. Er zijn geen tutorials om je alles uit te leggen. In de plaats krijg je meteen een mes en de boodschap om jezelf te verdedigen. Dat aangename, hoge tempo trekt zich ook door naar het verhaal. De game refereert vloeiend naar personages uit Far Cry 5 en hoe hun levens op een geloofwaardige manier zijn veranderd na het vallen van de bom. Nieuwkomers hoeven echter niks te vrezen, want het verhaal blijft steeds toegankelijk en verstaanbaar, met 'bad girls' Mickey en Lou als memorabele tegenstrevers van dienst. Qua verhaal zijn Far Cry 5 en New Dawn dan ook perfect met elkaar vervlochten, waardoor dit postapocalyptische experiment als een zeer natuurlijke sequel overkomt.

Lees meer...

Feature7 opvallende gamereleases van februari 2019

Met onder meer Far Cry New Dawn, Metro Exodus en Anthem.

Aan het einde van elke maand kijken we alvast uit naar wat de komende maand voor ons in petto heeft. Het jaar is met onder meer met de Resident Evil 2 remake uitstekend begonnen, dus hopelijk wordt die positieve lijn voortgezet. Hieronder lees je de zeven meest opvallende gamereleases van februari.

Ubisoft heeft de systeemeisen voor de pc-versie van Far Cry: New Dawn bekendgemaakt. Die zijn grotendeels gelijk aan de eisen voor Far Cry 5. Enkel de minimale systeemeisen zijn ietwat verhoogd. De meeste gamers die Far Cry 5 konden spelen, hoeven zich dus geen zorgen te maken.

Far Cry New Dawn officieel aangekondigd

Een standalone direct vervolg op Far Cry 5.

Ubisoft heeft Far Cry New Dawn officieel aangekondigd. Er ging reeds een gerucht dat er een post-apocalyptische Far Cry in de maak is. De game is een direct standalone vervolg op Far Cry 5. Far Cry New Dawn komt op 15 februari voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.