Far Cry 3: Blood Dragon

Belangrijke events

FeatureDe lange reis van Far Cry

Van exotische eilanden naar stoffige savannes en besneeuwde bergtoppen.

Op 20 november komt Far Cry 4 uit. Miljoenen gamers kijken nu al reikhalzend uit naar de volgende game in de Far Cry-reeks, maar dat was ooit anders. In dit overzicht zie je hoe de tocht van Far Cry doorheen de jaren van onbekendheid naar roem leidt en hoe we onderweg exotische eilanden, stoffige savannes en besneeuwde bergtoppen verkennen, met telkens nieuwe ideen en verhalen.

FeatureGames om in de zomerse sfeer te blijven: deel 1

Hou de winter op afstand met wat virtuele zonneschijn.

De dagen zijn alweer aan het inkorten en voor velen is ook het einde van de zomervakantie in zicht. Voor alle gamers die nog wat langer van de heerlijke zomersfeer willen genieten, is deze lijst met games samengesteld, die het gevoel geeft dat de zomer nooit zal verdwijnen.

Far Cry 3: Blood Dragon Review

Far Cry 3: Blood Dragon Review

Zelfde gameplay, totaal andere setting.

Iedereen herinnert zich nog wel de actie films van de jaren '80. Wie kent niet RoboCop of The Terminator? Over de top verhalen en slechteriken waar nog geen psychologen op los werden gelaten. De hoofdrolspeler was altijd een typische Amerikaanse held voor wie elke oplossing inhield iedere slechterik door het hoofd te schieten. Van alle acteurs uit die tijd is Arnold Schwarzenegger misschien wel n van de succesvolste relieken van de jaren '80 film industrie. Het lijkt dan ook alsof de makers van Far Cry 3: Blood Dragon het hoofdpersoon van deze stand-alone uitbreiding op maakt niet uit welke bad-ass rol van Schwarzenegger hebben gebaseerd.

In Far Cry 3: Blood Dragon speel je een 'Mark IV Cyber Commando' genaamd Sergeant Rex 'Power' Colt in een post apocalyptische wereld waar nucleaire oorlog de wereld nogal heeft veranderd. Het spel gooit je meteen in de actie van het hoofdverhaal: je wordt gedropt op een eiland waar je een cyborg leger moet vernietigen wat onder leiding staat door je voormalige mentor. Ubisoft heeft de titel eerder samengevat als een jaren '80 VHS visie van de toekomst waar je het meisje moet veroveren, de slechteriken moet doden en de wereld moet redden. Dit vat inderdaad het verhaal samen.

Ubisoft heeft de titel eerder samengevat als een jaren '80 VHS visie van de toekomst waar je het meisje moet veroveren, de slechteriken moet doden en de wereld moet redden. Dit vat inderdaad het verhaal samen.

Lees meer...

Far Cry 3: Blood Dragon officieel aangekondigd

Verschijnt op PS3, Xbox 360, PC en "Turbo MegaSystem."

Na meerdere lekken (de box art en de achievements, screenshots en gameplay en de release date) heeft Ubisoft nu ook eindelijk officieel het bestaan van Far Cry 3: Blood Dragon aangekondigd. De game zal vanaf 1 mei beschikbaar zijn voor PC, PS3, Xbox 360 en Turbo MegaSystem. De markt voor die laatste zal echter vrij beperkt zijn.

Meer info rond Far Cry 3: Blood Dragon opgedoken [update]

Meer info rond Far Cry 3: Blood Dragon opgedoken [update]

Update: Nieuwe screenshots en eerste gameplaybeelden gelekt!

Update: een onbekende heeft nog wat extra afbeeldingen en twee gameplayfilmpjes gelekt. Uit de afbeeldingen valt op te maken dat de game gebruikt maakt van pixelart cutscenes en dat er een volledig nieuw eiland werd uitgetekend waar je weer totaal los op mag gaan. Verschillende diersoorten die je kan opjagen voor hun pels keren ook weer terug.

Het filmpje werd door Ubisoft in alle haast van Youtube gehaald, maar aan Eurogamer's videonetwerk kunnen ze gelukkig niet komen. Onderstaand filmpje is echter slechts een voorproefje. Voor het volledige werk moet je hier (Most Retarded Tutorial Ever) en hier (Fucking Dragons) zijn. De parallellen met basisgame Far Cry 3 zijn erg snel getrokken. Op die fluo-draak na, dan.

Origineel bericht: Het is wederom Xbox.com die licht werpt op een mysterieuze titel. Na de onthulling van Battlefield 4's release date heeft de site nu ook info vrijgegeven rond de nog onaangekondigde Far Cry 3: Blood Dragon.

Lees meer...