Far Cry 2

Wijde Open Wereld - Far Cry 2

De horror... de horror...

Open werelden: we kunnen er uren in rondwaren. Maar hoe steken die werelden in elkaar? Wat kan de plaats van een game zeggen, en hoe kregen die werelden hun moderne vormen? Om daar achter te komen, vertrekt Samuel iedere week naar een opmerkelijke digitale plaats. Deze week verlaat hij Liberty City om verder naar het bloederige Afrika te trekken.

De lange reis van Far Cry

Van exotische eilanden naar stoffige savannes en besneeuwde bergtoppen.

Op 20 november komt Far Cry 4 uit. Miljoenen gamers kijken nu al reikhalzend uit naar de volgende game in de Far Cry-reeks, maar dat was ooit anders. In dit overzicht zie je hoe de tocht van Far Cry doorheen de jaren van onbekendheid naar roem leidt en hoe we onderweg exotische eilanden, stoffige savannes en besneeuwde bergtoppen verkennen, met telkens nieuwe ideeŽn en verhalen.

Mogelijk verschijnen er dit jaar twee bundels met compilaties van Far Cry en Splinter Cell. De 'Ultimate Far Cry Compilation' en de 'Ultimate Splinter Cell Compilation' doken op bij Britse online retailer GAME. Ondertussen zijn beide titels weer van de site gehaald.

Games Convention Preview: Part 2

Games Convention Preview: Part 2

Het tweede en laatste deel

Gisteren kon je in ons eerste deel al lezen wat de grootste verrassingen waren in de aanloop naar de Games Convention van 2008. Daarnaast behandelden we de line-up van de grote drie, alhoewel het er dit jaar maar twee echt aanwezig zijn. In dit deel gaan we verder met de games waar de meeste redacteurs naar uitkijken en welke aankondigingen we verwachten en op hopen.

Qua populariteit op de redactie zijn sommige titels redelijk voorspelbaar. Denk bijvoorbeeld aan Guitar Hero: World Tour, StarCraft II, Diablo III, Far Cry 2 en Red Alert 3. Ook de nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft en de nieuwe Call of Duty en Prince of Persia zorgen voor zweterige handjes van enthousiasme. Allemaal franchises die een gevestigde naam hebben en die in voorbije jaren de lat binnen hun genres hoger hebben gelegd.

Ook de nieuwe franchises zijn echter goed vertegenwoordigd in de Leipziger Messe. EA komt bijvoorbeeld met Mirror's Edge, Dead Space en Left 4 Dead. Alle drie titels die wel eens hoge ogen zouden kunnen gaan gooien bij hun release. Vooral om aanwezig te kunnen zijn op de perspresentatie van first person platform/actiegame Mirror's Edge hebben we een potje moeten armworstelen op de redactie.

Lees meer...