Fallout: New Vegas - Old World Blues

FeatureFallout - Onze bizarste herinneringen

Kannibalen, kernbommen en klagende vrouwen.

Het is bijna zover: de release van Fallout 4. Samen met je trouwe viervoeter Dogmeat trek je dit keer door het post-apocalyptische landschap van Boston. De Fallout-games staan bekend om keihard overleven in een dystopische wereld waarin je regelmatig in onalledaagse situaties terechtkomt. Daarin wordt je karma op de proef gesteld en moet je onomkeerbare keuzes maken. Ben je de Barmhartige Samaritaan die vooral anderen helpt? Of toch de genadeloze egoïst die bereid is over lijken te gaan? Johnny, Kenneth, Marcel en Yvo blikken terug naar hun bizarste momenten uit de serie.

Heet Obisidian's 'Project X' eigenlijk Eternity?

Het is al zeker geen nieuwe Dungeon Siege of Wheel of Time game.

De site van Obsidian Entertainment heeft een verandering ondergaan. De vier is in een drie veranderd en onder de slang staat een nieuwe tekst. We konden er in ons artikel van gisteren dus niet verder naast zitten...

Fallout: New Vegas - Old World Blues

Fallout: New Vegas - Old World Blues

Mojave-fantasia in de jaren 50.

door Stieven Schaerlaeken

We zijn alweer gekomen aan een nieuwe DLC voor Fallout: New Vegas, de derde ondertussen al. Opnieuw krijgen we een extravagante keuze van Obsidian voorgeschoteld, want we worden meegenomen op een reis naar één van de duisterste geheimen van de Mohave Wastelands. The Big Empty wacht op ons en het is tijd om een meer van dat zalige B-horrorfilm sfeertje op te snuiven. Toch is het geheel deze keer een pak complexer. We krijgen als het ware een soort van fantasia voorgeschoteld uit de jaren 50. Dat is eens wat anders, nietwaar? Wie goed opgelet heeft in de eerste - overigens zeer degelijke - DLC zou zelfs al een klein brokje informatie gekregen hebben. Het web spint zichzelf alsmaar verder, en het lijkt erop dat de Majove nog lang niet uitgeput is qua geheimen en gedrochten.

Old World Blues speelt zich af in The Big Empty, een soort van laboratoria afkomstig uit een tijdperk van voor de nucleaire oorlog. Het is hier dat de Courier per abuis ontdekt dat niet alle mutanten door het toedoen van de oorlog zo zijn geworden, maar dat een wetenschappelijk experiment er voor iets tussen zit. Dat experiment is natuurlijk niet gelopen zoals het moest en het is aan de Courier om de nodige technologie bij elkaar te zoeken om het tij te doen keren. The Big Empty wordt door de bewoners van de Majove geschuwd en staat berucht als een niemandsland. Een plaats waar niets of niemand kan overleven, maar in Old World Blues ontdek je dat niets minder waar is.

Lees meer...

Op 17 mei kunnen we opnieuw aan de slag met Fallout: New Vegas. Dan komt immers Honest Hearts uit, de tweede downloadbare content voor de game. In deze uitbreiding trekken we het Zion National Park van Utah binnen, een wildernis die verzeild is geraakt in een clanoorlog en waarin ook een missionaris het aan de stok heeft gekregen met een kerel die zich Burned Man laat noemen.