Fallout: New Vegas - Lonesome Road

FeatureFallout - Onze bizarste herinneringen

Kannibalen, kernbommen en klagende vrouwen.

Het is bijna zover: de release van Fallout 4. Samen met je trouwe viervoeter Dogmeat trek je dit keer door het post-apocalyptische landschap van Boston. De Fallout-games staan bekend om keihard overleven in een dystopische wereld waarin je regelmatig in onalledaagse situaties terechtkomt. Daarin wordt je karma op de proef gesteld en moet je onomkeerbare keuzes maken. Ben je de Barmhartige Samaritaan die vooral anderen helpt? Of toch de genadeloze ego´st die bereid is over lijken te gaan? Johnny, Kenneth, Marcel en Yvo blikken terug naar hun bizarste momenten uit de serie.

Fallout: New Vegas - Lonesome Road

Fallout: New Vegas - Lonesome Road

Het verhaal rond Courier ten einde.

door Stieven Schaerlaeken

Zelfs de meest uitgebreide plotlijnen kennen uiteindelijk een afronding, de plek waarin de cirkel rond is en alle vragen van het bord zijn gewist. Dat moment is aangebroken voor Fallout: New Vegas, met de nieuwe DLC, Lonesome Road. Dit is de laatste in de verhaal gedreven DLC-pakketten die Obsidian en Bethesda op ons los laten. Het is dan ook nog maar de vraag of de climax bevredigend is, of eerder een sisser.

De sterke kant van Lonesome Road is ongetwijfeld het verhaal en niet meteen de sfeer zoals dat bij Old World Blues het geval was. Via je Pip-Boy ontvang je een bericht van de originele Courier Six, die zichzelf Ulysses noemt. Voor wie het begin van Fallout: New Vegas nog voor de geest kan halen: hij weigerde om de Platinum Chip, waar heel New Vegas rond draaide, te leveren. In zijn zonderlinge bericht belooft hij echter een antwoord op de vraag die ons sinds het begin heeft bezig gehouden, namelijk waarom.

Lees meer...

Fallout: NV DLC Lonesome Road te koop

Alweer de vierde downloadable content.

Kort, maar krachtig: vanaf nu is Lonesome Road, de vierde DLC-pack voor Fallout: New Vegas, te downloaden via Xbox Live. De downloadable content weegt 451MB, en kost 800 Microsoft Points.

Op 17 mei kunnen we opnieuw aan de slag met Fallout: New Vegas. Dan komt immers Honest Hearts uit, de tweede downloadbare content voor de game. In deze uitbreiding trekken we het Zion National Park van Utah binnen, een wildernis die verzeild is geraakt in een clanoorlog en waarin ook een missionaris het aan de stok heeft gekregen met een kerel die zich Burned Man laat noemen.