Fallout: New Vegas - Honest Hearts

Spotlight

Fallout - Onze bizarste herinneringen

Kannibalen, kernbommen en klagende vrouwen.

Het is bijna zover: de release van Fallout 4. Samen met je trouwe viervoeter Dogmeat trek je dit keer door het post-apocalyptische landschap van Boston. De Fallout-games staan bekend om keihard overleven in een dystopische wereld waarin je regelmatig in onalledaagse situaties terechtkomt. Daarin wordt je karma op de proef gesteld en moet je onomkeerbare keuzes maken. Ben je de Barmhartige Samaritaan die vooral anderen helpt? Of toch de genadeloze ego´st die bereid is over lijken te gaan? Johnny, Kenneth, Marcel en Yvo blikken terug naar hun bizarste momenten uit de serie.

Fallout: New Vegas - Honest Hearts

Fallout: New Vegas - Honest Hearts

Het avontuur gaat verder in Utah.

door Stieven Schaerlaeken

Er zijn maar weinig plaatsen in de virtuele wereld met een aantrekkingskracht als de Mojave Wasteland. Deze dorre, warme vlakte heeft ons menig uurtjes weten bezighouden in Fallout: New Vegas. Met een gezonde verkenningsdrang zwerven we van kamp naar kamp, van vestiging naar vestiging en langs majestueuze bouwwerken. De reis is echter nog lang niet ten einde want Obisdian en Bethesda hebben maar liefst negen DLC-pakketen aangekondigd, of tenminste: dat is het plan. Dead Money is al een tijdje in ons midden, en sinds enkele dagen is ook Honest Hearts te koop. Gewapend met de nodige vuurkracht, werpsperen, stimpacks en een heus NCR-outfit trokken we naar de ongerepte schoonheid van Utah's Zion National Park.

Wie tijdens zijn reis door de Mojave toevallig tussen The Legion liep kon af en toe al eens geruchten oppikken over een zonderlinge, gevreesde figuur. Deze figuur stond bekend als The Burned Man, en probeer maar eens een Legionair te vinden die openlijk over zijn identiteit durfde te praten. In Honest Heart krijg je eindelijk het volledige verhaal van deze Burned Man. Sterker nog, hij is de centrale figuur in heel het verhaal. Als gezelschap tijdens mijn zwerftochten hebben we lief en leed zitten delen met "Rose" Cassidy, en uiteraard verheugden we ons op het verder zetten van onze reis naar Utah met haar. Daar is echter een klein knelpunt, ontdekken we al snel.

Lees meer...

Op 17 mei kunnen we opnieuw aan de slag met Fallout: New Vegas. Dan komt immers Honest Hearts uit, de tweede downloadbare content voor de game. In deze uitbreiding trekken we het Zion National Park van Utah binnen, een wildernis die verzeild is geraakt in een clanoorlog en waarin ook een missionaris het aan de stok heeft gekregen met een kerel die zich Burned Man laat noemen.