Fallout: New Vegas

Spotlight

Belangrijke events

Week-eindbazen #06

Wat spelen we dit weekend?

Johnny is eindelijk weer terecht, maar mompelt nu iets over zwaarden en vuistgevechten. Helaas hebben we niet heel veel tijd om op hem te letten, want onze backlog begint weer te groeien. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Week-eindbazen #05

Wat spelen we dit weekend?

Februari is begonnen, dus de lente komt langzaam dichterbij. Helaas is het buiten nog altijd nat en koud. Redenen genoeg om in het weekend voor de beeldbuis te kruipen. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

FeatureFallout - Onze bizarste herinneringen

Kannibalen, kernbommen en klagende vrouwen.

Het is bijna zover: de release van Fallout 4. Samen met je trouwe viervoeter Dogmeat trek je dit keer door het post-apocalyptische landschap van Boston. De Fallout-games staan bekend om keihard overleven in een dystopische wereld waarin je regelmatig in onalledaagse situaties terechtkomt. Daarin wordt je karma op de proef gesteld en moet je onomkeerbare keuzes maken. Ben je de Barmhartige Samaritaan die vooral anderen helpt? Of toch de genadeloze egoïst die bereid is over lijken te gaan? Johnny, Kenneth, Marcel en Yvo blikken terug naar hun bizarste momenten uit de serie.

Handelsmerk Fallout: Shadow of Boston vastgelegd

UPDATE: Bethesda zegt dat het nep is.

UPDATE: Uitgever Bethesda meldt op Twitter dat de handelsnaam 'nep' is en niet vanuit het kantoor van het bedrijf komt. Hiermee zijn de beweringen over een eventueel nieuwe Fall Out-game van tafel.

Teasersite Fallout 4 blijkt nep

UPDATE: Grappenmaker verklaart zich nader.

UPDATE: De persoon achter de Fallout 4-website spreekt over zijn motieven in een eigen opgestelde 'Ask me Anything' sessie op Reddit. Daaruit blijkt nu dat hem een halt is toegeroepen door Bethesda zelf.

Feature'Vijf games die ik wil uitspelen voor ik sterf'

Heb jij er ook zo eentje? Dirk zet er alvast vijf op een rij.

Sommige games staan daar maar, te wachten en te wachten. Je hebt ze niet afgeschreven en zeker niet opgegeven. Natuurlijk niet. Nee, je maakt ze ooit nog wel een keer af. Iets in de game spreekt je immers aan: de setting misschien, of het feit dat het een 'klassieker' is en dat je 'm wel gespeeld móét hebben. De save files staan klaar om op te starten en het spel uit te spelen.

Fanfilim Fallout: Lanius uitgebracht

Korte film gaat over Legate Lanius uit Fallout: New Vegas.

De korte film Fallout: Lanius is vanaf vandaag op YouTube te zien. De film is door fans van de Fallout-reeks gemaakt en vertelt het verhaal van Legate Lanius uit Fallout: New Vegas.

Bethesda hint op nieuw project

Teaser op Vine mogelijke hint voor een nieuwe Wolfenstein?

Vanmorgen heeft Bethesda een teaser op Bethesda's Vine account geplaatst. Het betreft een video van vier seconde wat zich afspeelt in een loop. Prikkeldraad en beelden van een oude LP zijn te zien. Op reacties van Twitter gebruikers dat het Fallout gerelateerd zou zijn, heeft Bethesda gereageerd met: "Guess again."

Gerucht: Bethesda werkt aan Fallout TV show

"A television program set in a post-nuclear apocalyptic world."

Fallout-ontwikkelaar Bethesda Softworks heeft een trademark geregistreerd bij de United States Patent and Trademark Office in verband met "an on-going television program set in a post-nuclear apocalyptic world." Het gaat hier waarschijnlijk om een tv-adaptatie van Bethesda's succesvolle post-apocalyptische Fallout games.

Heet Obisidian's 'Project X' eigenlijk Eternity?

Het is al zeker geen nieuwe Dungeon Siege of Wheel of Time game.

De site van Obsidian Entertainment heeft een verandering ondergaan. De vier is in een drie veranderd en onder de slang staat een nieuwe tekst. We konden er in ons artikel van gisteren dus niet verder naast zitten...

Interplay werkt verder aan Fallout MMO

Beroep Bethesda afgewezen.

Bethesda's beroep tegen de uitspraak van een Amerikaanse rechtbank dat Interplay verder mag gaan met het ontwikkelen van z'n Vault 13 Fallout MMO, werd afgewezen. De Amerikaanse ontwikkelaar, die de rechten op Fallout in 2007 van Interplay overkocht, kon niet aantonen dat het besluit dat eerder werd genomen in deze zaak foutief was. Met andere woorden, ze slaagden er opnieuw niet in aan te tonen dat Interplay's MMO hen schade zou toebrengen.

Op 17 mei kunnen we opnieuw aan de slag met Fallout: New Vegas. Dan komt immers Honest Hearts uit, de tweede downloadbare content voor de game. In deze uitbreiding trekken we het Zion National Park van Utah binnen, een wildernis die verzeild is geraakt in een clanoorlog en waarin ook een missionaris het aan de stok heeft gekregen met een kerel die zich Burned Man laat noemen.

X360-versie Fallout: New Vegas gepatcht

X360-versie Fallout: New Vegas gepatcht

Corrupte saves zijn weer speelbaar.

Een nieuwe patch heeft de problemen met de Xbox 360-versie van Fallout: New Vegas opgelost. De vorige patch, de beruchte patch 1.3, zorgde er immers voor dat spelers hun savegames niet meer konden openen omdat die corrupt waren. Sinds 28 april, toen de patch verscheen, luidde het advies van Bethesda dan ook de patch niet te installeren.

Nu spelers hun saves weer kunnen openen, kunnen ze de tweaks aan de stabiliteit en balans van de game die de patch met zich meebracht eindelijk zelf ervaren.

Fallout: New Vegas is de opvolger van het goed ontvangen Fallout 3. Het spel kon menig redacteur bekoren in zijn favourite five of 2010 en kreeg ook een goed rapport van Joachim.

Lees meer...

Nieuwe patch Fallout: New Vegas.

Nieuwe patch Fallout: New Vegas.

Enkel voor PC, consoles einde van de week.

Vandaag is patch 1.3 van Fallout: New Vegas uitgekomen. De patch herbalanceert enkele wapens en optimaliseert ook de game. Verscheidene fouten worden weggewerkt. De patch is er voorlopig enkel voor pc. Een console-release volgt tegen het einde van de week. De volledige patch notes kunnen jullie lezen op de site van Steam. Het lijkt inderdaad vooral te gaan om tweaks aan de wapens.

Lees meer...

Patch Fallout: New Vegas op komst

Patch Fallout: New Vegas op komst

Komt voor nieuwe DLC.

Bethesdat heeft via een post op haar forum laten weten dat Fallout: New Vegas een grote patch zal krijgen voordat er nieuwe DLC komt.

Volgens het bericht is de nieuwe DLC -die waarschijnlijk Honest Hearts gaat heten- al af, maar wacht men met het uitbrengen ervan totdat de patch online kan gaan. De patch zal binnen een paar weken beschikbaar moeten worden, waarbij de pc-versie als eerste aan de beurt zal zijn.

Het voornaamste doel van de patch is "het optimaliseren van de game en verbeteren van de stabiliteit" zodat het spel minder vaak crasht en vastloopt. Verder worden er een aantal bugs aangepakt, een aantal wapens gebalanceerd en ander zaken aangepakt die door fans verzocht zijn.

Lees meer...

Dead Money komt naar PC en PS3

En meer Fallout: New Vegas DLC nieuws.

Het feit dat Dead Money, de eerste DLC van Fallout: New Vegas, eind vorig jaar exclusief voor de Xbox 360 verscheen, lokte heel wat verontwaardigde reacties uit. Maar zoals verwacht heeft ontwikkelaar Bethesda onlangs aangekondigd dat het pakket alsnog naar de PC en PS3 komt, en wel op 22 februari.

Fans werken aan New Vegas-mod

Project Nevada belooft grootse dingen.

Enkele fans van Fallout: New Vegas werken aan een grootse mod om de game nog interessanter en zelfs uitdagender te maken. Dit meldt VG247.

FeatureDe beste games van 2010

Eurogamer België velt het finale oordeel.

2010 is bijna ten einde, en gedurende de voorbije twee weken heeft elke redacteur van Eurogamer België de kans gegrepen om zijn persoonlijke toppers van het voorbije jaar op te lijsten. De meningen waren uiteenlopend en de keuzes wisten voor wat opvallende verrassingen te zorgen, maar wat is het resultaat nu eigenlijk wanneer we al die meningen samenvoegen? Op die vraag krijg je in dit artikel een antwoord!

FeatureCedric's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

Wanneer Steph in zijn top vijf stelde dat 2010 een mager gamejaar was zat ik te mee te knikken achter mijn computerscherm: 2010 stelde me inderdaad teleur op vlak van games. Niet dat er te weinig games zijn verschenen of dat deze van povere kwaliteit waren, maar echt veel verrassingen kregen we nu ook niet voorgeschoteld. Bovendien blijkt dit jaar meer dan één uitgever beslist te hebben om de PC-versie van hun game uit te stellen of achterwege te laten. Red Dead Redemption of Assassin's Creed: Brotherhood zul je hier dus niet zien verschijnen, hoewel uit de lijstjes van andere redacteurs blijkt dat dit twee stevige kanshebbers waren om erin te belanden. Uiteindelijk schra(a)pte ik toch een waardige top 5 bij elkaar, die het waard is in de collectie te belanden. Let's roll!

FeatureOdin's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011

We zitten al een hele poos zonder regering in België. In 2010 zijn er zoals gewoonlijk weer heel wat fantastische games verschenen. Als ik een Oude Griek was en diens eerste vormen van logica zou toepassen, zou ik tot de conclusie kunnen komen dat deze twee feiten iets met elkaar te maken hebben. Misschien is Johan Vande Lanotte z'n moeder laattijdig ziek geworden omdat ze heel de nacht in de kou heeft gestaan tijdens de nachtlaunch van Call of Duty: Black Ops? Wie weet heeft Bart De Wever toegezegd voor de Allerslimste Mens omdat hij maar geen genoeg kan krijgen van denkspelletjes sinds hij een Nintendo DS heeft aangeschaft? En willen de Walen de schuld in de schoenen van de Vlamingen schuiven omdat de beste manier om aan reputatie te winnen in Fallout: New Vegas een andere factie beschuldigen bleek te zijn?

Fallout: New Vegas

Fallout: New Vegas

Viva Las Vegas!

Je moet het de mannen van Bethesda gunnen, ze weten toch hoe ze een open world game in elkaar kunnen steken. Het verbaast dan ook niet dat ik naast vele anderen mij ten volle gegooid heb op Fallout 3, dat twee jaar geleden grote ogen deed rollen. Na meer dan honderd uren verkennen in de woestenij van de postapocalyptische wereld en het voltooien van alle downloadable content, was het welletjes. Tijd voor verfrissing, dacht ik zo. Maar toen men aankondigde dat na Washington D.C. nu ook Las Vegas ten prooi ging vallen van Fallout, kelderde mijn interesse.

Vat het niet verkeerd op, Fallout 3 was een uitmuntend spel. Maar de eerste indrukken van New Vegas waren niet bepaald hoopvol. Het kleurenpallet en de speelwereld ziet er haast hetzelfde uit, waardoor ik niet bepaald stond te springen om die te proberen. Obsidian staat echter aan het roer, wat voor een beetje hoop weet te zorgen. Je kent ze ongetwijfeld van Star Wars: Knights of the Old Republic II en Neverwinter Nights 2. Ze hebben dus redelijk wat expertise bij het vervaardigen van een interessante RPG-game, maar toch wilde ik eerst de game zelf onder handen nemen. Zeker als het lijkt alsof de grafische engine en het landschap bijna identiek ogen als het pareltje van Bethesda. Toen kwam de game uiteindelijk toe en schoof ik het schijfje met lage verwachtingen in de console.

Men windt er geen doekjes om bij het starten van de game; je belandt in een zeer benarde situatie en het ziet er naar uit dat het eindscherm ironisch genoeg zo dadelijk op het scherm zal verschijnen. Vier jaar na de gebeurtenissen uit Fallout 3 (we spreken dan over 2281) wordt het naamloze personage, waarmee je de Wasteland kan verkennen, geëxecuteerd met een schot tussen de ogen in een vers gedolven graf. De koerier moest aanvankelijk een pakje afleveren, maar werd gedwarsboomd door een mysterieuze bende geleid door een man met een geruit hemd. Dat bord met spek en eieren moet die ochtend wonderen gedaan hebben, want wonder bij wonder overleeft onze protagonist de aanval. Een zwervende robot vindt de onfortuinlijke held en brengt hem bij de dokter van het kleine dorpje, Goodsprings. Na de gewoonlijke samenstelling van het personage mogen we dan uiteindelijk op stap om uit te zoeken in welke rotzooi we verzeild geraakt zijn en waarom onze dood zo gewenst was.

Lees meer...

New Vegas ontvangt weer een patch

New Vegas ontvangt weer een patch

PS3 en Xbox 360 wachten nog altijd.

Volgende week verschijnt er weer een PC-patch voor Fallout: New Vegas. Dit meldt Big Download.

Ondanks de positieve reviews zet het laatste deel uit de Fallout-franchise een lange traditie van bugs door. Deze patch pakt specifieke de corruptie van savegames en problemen met companions aan. Daarnaast worden er enkele grafische problemen aangepakt.

Lees meer...

Patch onderweg voor Fallout: New Vegas

Obsidian Entertainment en Bethesda Softworks brachten eergisteren een patch uit voor de PC-versie van Fallout: New Vegas. De patch lost 200 problemen op volgens de officiële mededeling op het forum van Bethesda Softworks.

De patch zit momenteel nog in de testfase voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Er is wel een kleine groep van Xbox 360-gamers die een DLC waarschuwing ontvangen. Hier door kunnen bepaalde savegames niet meer geladen worden. Bethesda raadt dus iedereen aan om regelmatig je voortgang op te slaan.

Er wordt ook nog melding gemaakt dat het uitblijven van een perk per level geen bug is. Je krijgt maar om de twee levels een perk in Fallout: New Vegas.

Lees meer...

Toen ik te horen kreeg dat er een special gemaakt moest worden rond de Strip in Las Vegas, speelde er slechts één gedachte door mijn hoofd: Roadtrip! Nadat ik vervolgens Philip's creditcard wist af te snoepen en een vliegtuigticket kon bestellen naar de stad die nooit slaapt, zit ik nu aan mijn laptop in een restaurant in Caesars Palace. Waarom Caesars Palace hoor ik jullie denken? Wel, omdat ik toch zoveel van geschiedenis houd. En omdat je hier in het juiste licht gewoon door de toga-uniformpjes van de schaars geklede barmeisjes kunt kijken. Wat houd ik toch van geschiedenis. Dus spring samen met ons in de teletijdsmachine van collega Michael om wat bij te leren over de origine van de gokhoofdstad van de wereld.

Spel van de week - Fallout: New Vegas

Heel wat speciaals rond deze titel op Eurogamer België.

Vanaf deze week starten we op Eurogamer België een gloednieuw initiatief: het spel van de week. Elke week opnieuw kiest de redactie een titel uit waaraan we gedurende heel de week in allerlei vormen extra aandacht aan gaan besteden. Dit kan zijn in de vorm van speciale artikels, video's, herbesprekingen van eerder uitgebrachte titels binnen een reeks enzovoorts. Deze keuze ontstaat telkens uit onze persoonlijke voorliefde voor, of interesse in, een aankomende game en staat volledig los van de uiteindelijk review van Fallout: New Vegas.

PC-specs voor Fallout: New Vegas bekend

Nog dikke twee weken en hij is er!

Eerder vandaag lieten we jullie weten dat deze week een goed moment is voor iedereen die nog niet aan de DLC-packs van Fallout 3 begonnen is, en zich stilaan wil beginnen opwarmen voor de release van New Vegas. Nu laten uitgever Bethesda en ontwikkelaar Obsidian ook al eventjes weten wat voor een PC je in huis moeten hebben om de aankomende Fallout te kunnen spelen.

De mogelijkheid om een uur lang met Fallout: New Vegas aan de slag te gaan voelt als een zegen en een vloek tegelijkertijd. Natuurlijk is het een zegen om alvast een tijd lang op onderzoek te gaan in het nieuwe wasteland rondom Vegas. Aan de andere kant weet je van tevoren ook dat de tijd zo voorbij zal zijn en dat een uur nooit genoeg is om de honger naar dit nieuwe Fallout-deel te stillen.

Fallout: New Vegas strikt topacteurs

O.a. Matthew Perry en Ron Perlman.

Obsidian Entertainment heeft heel wat grote (en minder grote) acteurs weten te strikken voor wat stemmenwerk in Fallout: New Vegas. Dit weet USA Today te melden.

Fallout: New Vegas krijgt Collector Edition

Met heel wat goodies erin.

Net zoals het vorige deeltje in de Fallout reeks, krijgt ook de jongste telg in de familie een Collector Editie, zo kondigde ontwikkelaar Obsidian aan. Deze keer geen lunchbox met een Bobblehead, maar een speciale editie die helemaal in het teken staat van Las Vegas, of New Vegas beter gezegd.

Datums voor Fallout: New Vegas en CoD7

Winkelketen GAME gooit met releasedates!

Winkelketen GAME heeft enkele documenten laten lekken waarop releasedata te zien zijn voor enkele voorname games uit 2010. Let wel: neem dit alles met een korreltje zout gezien de data niet van de uitgevers zelf afkomstig zijn.

Heel wat Fallout: New Vegas details

Enkele dagen geleden verscheen de eerste teasertrailer van Fallout: New Vegas, de nieuwe telg uit de legendarische Fallout-reeks die momenteel ontwikkeld wordt door Obsidian Entertainment. Vandaag bezorgde PC Gamer ons alvast een heleboel sappige weetjes.

Vooraleerst zal er deze keer een hardcore moeilijkheidsgraad aanwezig zijn, waarbij je regelmatig water moet drinken om in leven te blijven, kogels gewicht in je rugzak innemen en stimpacks je gezondheid niet onmiddellijk opkrikken.

Het verhaal draait deze keer niet rond een ex-inwoner van een ondergrondse bunker (of Vault), maar rond een koerier die gered wordt door een robot. Er zullen drie grote inwonersgroepen zijn: bewoners van New California Republic (wiens basis de McCarran luchthaven is), Caesar's Legion (terug te vinden op de wereldberoemde strip van Las Vegas) en New Vegas.

Lees meer...

Bethesda en Interplay vechten om Fallout

De rechtzaken vliegen in het rond!

De naam Fallout behoorde in het verleden tot Interplay. In 2004 kocht uitgever en ontwikkelaar Bethesda de rechten tot de reeks echter over van Interplay, met het succesvolle Fallout 3 als gevolg. Ook de rechten tot het maken van een MMO binnen het universum zijn eigendom van Bethesda, al gaf het bedrijf deze een tijd geleden alweer terug aan de originele bedenkers van de post-apocalyptische game. Nadat bleek dat Interplay niet genoeg deed om de Fallout-MMO uit de grond te stampen trok Bethesda de rechten weer naar zich terug. Tot zover deel één van het conflict.