Fallout 76

Fallout 76 biedt een fascinerende wereld die voortdurend door tegenstrijdig gamedesign en technische mankementen wordt tegengewerkt.

Belangrijke events

Bethesda maakt op Twitter bekend dat je binnenkort gratis de Fallout Classic Collection kunt downloaden, wanneer je dit jaar in Fallout 76 hebt ingelogd. De games worden begin januari uitgedeeld, hoewel nog niet precies bekend is hoe. Het aanbod geldt ook voor spelers op de PlayStation 4 en Xbox One.

Fallout 76 review - Vlees noch drie-ogige vis

In deze Fallout 76 zoekt Bruce antwoord op de vragen: is Fallout 76 een geslaagd experiment en hoe zit het met de technische kant van het verhaal?

Van alle Bethesda-franchises is Fallout wellicht diegene waarvan je het minst een multiplayergame verwacht. Het personage dat je in Fallout 3 speelt, heet zelfs letterlijk de Lone Wanderer. Enerzijds lijkt multiplayer dus haaks te staan op het eenzame gevoel waarvoor de serie bekendstaat, maar anderzijds is het vooruitzicht om met vrienden het postapocalyptische Appalachia te verkennen ook spannend. Uiteindelijk is de multiplayer tegelijk de grootste vloek en zegen van Fallout 76.

Bovenal is het echter belangrijk om het eerst over de technische mankementen hebben. Deze review is gebaseerd op de pc-versie van Fallout 76. Dit is de minst 'buggy' versie en vooral op consoles lijdt de game onder performanceproblemen. Maar hoewel Fallout 76 op de pc vlot speelt, blijven de bugs te talrijk. Crashes en 'game-breaking bugs' blijven meestal uit, maar andere klassiekers kom je voortdurend tegen: vijanden die niet reageren, vijanden die vastzitten, grafische effecten die op hol slaan, perks die maar de helft van de tijd werken, bouwwerken die niet aan elkaar aansluiten, en ga zo maar door. Hoewel Bethesda Games Studio berucht is voor het afleveren van 'buggy' en onafgewerkte games, is de technische staat van Fallout 76 op de releasedag een nieuw dieptepunt voor de studio.

Lees meer...

Als je het internet (en vooral YouTube) moet geloven, is Fallout 76 gedoemd om te falen. Bruce en Bert doken zelf de pc beta in, en vormden zich echter een genuanceerder beeld. Hun mening over de game is positiever dan die van de meeste critici.

Systeemeisen pc-versie Fallout 76 bekendgemaakt

Je hebt er niet eens een atoombom van een pc voor nodig.

Bethesda maakt de minimale en aanbevolen systeemeisen voor de pc-versie van Fallout 76 bekend. In vergelijking met Fallout 4 zijn de vereisten iets hoger, maar nog steeds vrij haalbaar voor de meeste pc-gamers. De systeemeisen zijn als volgt:

Fallout 76 - Release, gameplay, multiplayer en alles wat we weten

Tijdens een speciale livestream onthulde Bethesda Fallout 76. Een nieuwe game binnen het Fallout-universum, maar dan met een twist. De game is namelijk een multiplayergame.

Bovendien is Fallout 76 een prequel, aangezien de game zich voor alle andere Fallout-games afspeelt. Director Todd Howard belooft met Fallout 76 een echte softcore survival-ervaring. Hier lees je alles wat je moet weten.

Inhoud

Lees meer...

Griefing wordt in Fallout 76 hard aangepakt

Zo makkelijk kom je er niet vanaf.

Regisseur Todd Howard laat op Quakecon 2018 weten dat griefing in Fallout 76 hard wordt aangepakt. Spelers die de multiplayer ervaring met opzet voor andere willen verpesten komen er niet zo makkelijk vanaf.

Fallout 76 beta start in oktober

Fallout 76 beta start in oktober

Nucleaire proeven.

De Fallout 76 bta gaat in oktober van start, te beginnen met de Xbox One-versie.

De exacte tijden van de test zijn nog niet bekend gemaakt. De bta-tests voor de pc- en PlayStation 4-versies gaan iets later van start. Om mee te mogen doen aan de bta moet je wel een pre-order voor de game plaatsen. Bethesda heeft niet aangegeven of de bta later ook voor anderen beschikbaar is.

Alle Fallout 76 info, waaronder welke versies er beschikbaar komen vind je op de site.

Lees meer...

Bekijk: E3 2018 - 7 TOP games

De beste games volgens de redactie!

E3 zou E3 niet zijn als er niet een paar absolute klappers getoond worden. En ook dit jaar hebben we met z'n allen zitten genieten en honderduit over onze favoriete games gepraat. En hoewel wij van Eurogamer Benelux uiteenlopende smaken hebben (gelukkig maar) zijn we het toch eens geworden over een aantal absolute uitblinkers.

Fallout: 76 details onthuld

Fallout: 76 details onthuld

Neem de wereld terug.

Todd Howard heeft tijdens de Bethesda Showcase details over Fallout: 76 onthuld.

Jij speelt een bewoner van Vault 76, de eerste Vault die openging nadat de wereld werd verwoest. Je doel is om de wereld terug te claimen, en de Overseer van de vault stuurt je zes verschillende regio's in om je opdracht uit te voeren.

De game bevat nieuwe monsters, deels gebaseerd op folklore uit West-Virginia. De zes regio's bevatten allemaal unieke schatten om te vinden. De engine is in staat om 16 maal meer detail te laten zien dan Fallout 4. De wereld is bovendien viermaal groter.

Lees meer...

Week-eindbazen #E3

Waar kijken we dit weekend naar uit?

Het is weer zover! Vandaag begint de E3, of tenminste de persconferenties, de 'Hoogmis van de Nieuwe Games'. Zet je zakken chips en blikken Red Bull maar klaar en volg met ons de livestreams mee. Hieronder lees je naar welke games wij het meest uitkijken. Laat in de comments gerust weten welke er op jouw wenslijst staan!