Fallout 4

Nog meer vrijheid en een uiterst vermakelijk verhaal. Zelfs de sporadische glitch valt in het niet bij de uren speelplezier van Fallout 4.

Key events

Bethesda kondigt Creation Club aan

Voor Skyrim en Fallout 4.

Tijdens de E3 2017 persconferentie van Bethesda is Creation Club aangekondigd. Deze mod service biedt een collectie aan nieuwe content voor Fallout 4 en Skyrim.

Fallout 4 patch 1.8 voor PlayStation 4 voegt ondersteuning mods toe

Ontwikkelaar Bethesda laat via Twitter weten dat patch 1.8 voor Fallout 4 ondersteuning voor mods aan de PlayStation 4-versie van de game toevoegt. De patch komt later deze week uit.

Door deze patch kun je ook zelf modus maken op je PlayStation 4. De PlayStation 4-versie van de game kan echter geen gebruik maken van externe assets. Wel kun je aan de slag met het maken van nieuwe verhaallijnen of dialogen. De mods mogen niet groter zijn dan 900 MB.

Verder voegt patch 1.8 ook PlayStation 4 Pro ondersteuning aan de game toe. Eerder gaf Bethesda aan te stoppen met het vroeger versturen van games voor recensies. De Fallout 4 review van Dirk vind je op de site.

Lees meer...

"Zie je die berg daar? Die kun je beklimmen." Die twee zinnetjes heb je ongetwijfeld al eens gehoord. Ze vormen namelijk de hoeksteen van bijna elke pr-pitch van een open world-game. Ze omvatten de belofte van een wereld die aan je voeten ligt en wakkeren je zin naar verkenning aan. Je wilt haast niet anders dan eropuit trekken om de wereld te ontdekken! Of dat is toch wat ik tien jaar geleden voelde telkens als ik die twee zinnetjes hoorde. Anno 2016 doen ze me vooral een diepe zucht slaken en mijn hart vasthouden. Tenzij de game in kwestie The Legend of Zelda: Breath of the Wild heet.

Vandaag komt de Nuka World DLC van Fallout 4 uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Het is het laatste uitbreidingspakket van de postapocalyptische RPG, en ontwikkelaar Bethesda Game Studios wil alle registers opentrekken om ervoor te zorgen dat het een knaller wordt. Dat kun je zelfs letterlijk nemen, want de DLC draait om de Raider-factie en hun bloederige tijdverdrijf dat voornamelijk uit plunderen, martelen en moorden bestaat. Hier zijn vijf dingen die je moet weten voordat je je sadistische lusten botviert.

Fallout 4: Nuka-World release bekend

Het pretpark aan het einde van de wereld.

Bethesdat onthult de releasedatum van De Nuka-World DLC voor Fallout 4. De uitbreiding is vanaf 30 augustus beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

De beste PS4 games

De beste PlayStation 4 games die niet in je collectie mogen ontbreken!

De PlayStation 4 is zonder twijfel de meest succesvolle console van de huidige generatie. Dat is in de eerste plaats aan een sterke line-up boordevol met kwaliteitsvolle games te danken. Maar welke zijn nu echt de beste PlayStation 4-games? We zetten ze even voor je op een rij.

Beta voor mods PlayStation 4-versie Fallout 4 uitgesteld

Bethesda laat weten dat de PlayStation 4-versie van Fallout 4 'voorlopig' geen ondersteuning voor mods krijgt.

De ontwikkelaar geeft tevens aan dat de bŤtafase voor de nieuwe feature 'voor onbepaalde tijd' is uitgesteld. De studio meldt op Twitter dat er 'zo snel mogelijk' meer informatie over de bŤta wordt gedeeld.

Eerder raakte al bekend dat Bethesda problemen heeft met het implementeren van mods in de PlayStation 4-versie van Fallout 4. Zo mogen mods op de console maar maximaal 900 MB groot zijn en worden audiobestanden op dit moment niet ondersteund.

Lees meer...

Zo start je de Fallout 4: Far Harbor DLC

Dit moet je doen voor je kunt uitvaren.

De Fallout 4: Far Harbor downloadbare uitbreiding is vanaf vandaag verkrijgbaar, maar om deze te beginnen moet je het een en ander ondernemen. Onze collega's van Eurogamer.net hebben een handig filmpje gemaakt over hoe je de DLC begint, maar we zetten de vereiste stappen ook nog even op een rij.

Trailer Far Harbor DLC Fallout 4 toont nieuwe companion

Trailer Far Harbor DLC Fallout 4 toont nieuwe companion

En vrienden, vijanden, gruwelijke monsters.

Een nieuwe trailer voor de Far Harbor uitbreiding voor Fallout 4 laat zien wat de DLC allemaal aan de game toevoegt.

Het filmpje toont onder andere de inwoners van nieuwe zone Far Harbor. Zo wordt onder andere de nieuwe companion Longfellow geÔntroduceerd. Dit personage dient als gids op het eiland en is volgens Bethesda gebaseerd op Quint uit de film Jaws.

De uitbreiding voegt tevens meerdere nieuwe wapens toe. Zo krijg je de beschikking over een harpoengeweer, een level-action rifle en een pistool dat radioactieve kogels afvuurt.

Lees meer...

Closed beta Fallout 4 console mods begint na release Far Harbor

De gesloten bŤta voor mods in de consoleversies van Fallout 4 begint na de release van Far Harbor. Dit maakt ontwikkelaar Bethesda bekend op Twitter.

In het bericht laat de studio weten dat Xbox One-spelers na 19 mei mods kunnen downloaden. Dit komt overeen met de eerdere onthulling dat Fallout 4 mods in mei naar de Xbox One komen. In hetzelfde bericht is te lezen dat PlayStation 4-spelers moeten wachten tot juni.

Als je op de pc speelt, kun je al een aantal maanden mods voor Fallout 4 downloaden. Zo'n twee weken geleden bracht Bethesda echter een officieel platform voor mods uit. Sinds die tijd heeft de ontwikkelaar al een miljoen downloads geregistreerd.

Lees meer...

Overleven na een nucleaire apocalypse valt niet mee. Ontwikkelaar Bethesda besluit daar in Fallout 4 nog een schepje bovenop te doen met de Survival Mode. Eten, drinken en rust spelen allemaal een rol in jouw poging te overleven. Het is te vergelijken met de Hardcore Mode van Fallout: New Vegas, maar dan net wat anders. De Survival Mode voor Fallout 4 is nu als bŤta beschikbaar op de pc. We zetten even op een rijtje wat de modus voor de game betekent.

Survival Mode Fallout 4 in beta op de pc

Survival Mode Fallout 4 in beta op de pc

Ietsje lastiger dan survivallen in de Ardennen.

De nieuwe Survival Mode voor Fallout 4 is nu beschikbaar als bŤta op de pc.

Bethesda heeft tot dusver nog weinig details over de nieuwe modus vrijgegeven. Volgens een post op de Bethesda-website moeten spelers keuzes maken die lijnrecht tegenover elkaar staan. De ontwikkelaar noemt Dark Souls als een inspiratiebron.

Survival Mode heeft vier kenmerken: strategie, ontdekking, resource management en role-playing. Dit zorgt volgens Bethesda voor een realistischere simulatie van overleven in de Commonwealth.

Lees meer...

Fallout 4: Automatron DLC review - I, Robot

Je hebt de Commonwealth verkend. Je hebt vriendschappen gesmeed en vijanden gemaakt. Je hebt nucleaire wapens doen ontploffen en nieuwe steden doen ontstaan. Met de release van Fallout 4: Automatron roept Bethesda spelers nu terug naar de ruÔnes van Boston om een nieuwe dreiging het hoofd te bieden. Je gaat je een robotisch leger te lijf en leert ondertussen hoe je zelf je eigen robots in elkaar knutselt.

Automatron begint automatisch als je na installatie een game laadt met een personage van level 15 of hoger. Je pikt een nieuw radiosignaal op van een karavaan in nood en gaat op onderzoek. De onfortuinlijke reizigers zijn afgeslacht door de mechanische dienaars van een nieuwe antagonist, die zich 'The Mechanist' noemt. De enige die de slachtpartij overleefde, is de robot Ada. Samen met haar ga je op zoek naar de schuilplaats van The Mechanist om hem daar te confronteren.

De echte bestaansreden van Automatron is echter niet het verhaal, maar wel de vaardigheden die je aanleert. In de basisversie van Fallout 4 maak je met workbenches van overwoekerde lappen grond kleine postnucleaire steden , die je via karavaanroutes met elkaar verbindt. Automatron voegt daar nu de Robot Workbench aan toe.

Lees meer...

Gamereleases van mei om in de gaten te houden

Met Uncharted 4, Doom, Overwatch en nog veel meer.

Nieuwe maand, nieuwe games. Maar wie heeft er nu tijd om de releasedatum van elke game afzonderlijk op te zoeken? Of de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen? Wij zetten daarom de belangrijkste releases van mei op een rijtje voor je. Dat doen we overigens elke laatste vrijdag van de maand, dus omcirkel die dag gelijk in je agenda.

Fallout 4: Automatron DLC - 5 dingen die je moet weten

Bethesda trapt af met de eerste downloadbare uitbreiding.

Vandaag lanceert Automatron, de eerste DLC voor Fallout 4. In het uitbreidingspakket staan robots centraal. Net zoals in de hoofdgame is ook in Automatron 'customization' het sleutelwoord. Je krijgt er een robotmaatje dat je naar hartenlust upgradet en uitbouwt. We zetten de belangrijkste dingen die je moet weten voor je op een rijtje.

Gamereleases van april om in de gaten te houden

Quantum Break, Dark Souls 3, Star Fox Zero en nog veel meer.

Nieuwe maand, nieuwe games. Maar wie heeft er nu tijd om de releasedatum van elke game afzonderlijk op te zoeken? Of de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen? Wij zetten daarom de belangrijkste releases van april even voor je op een rijtje. Dat doen we overigens elke laatste vrijdag van de maand, dus omcirkel die dag gelijk in je agenda. Ook op zoek naar een volledig overzicht van games die dit jaar uitkomen? Raadpleeg dan onze lijst met gamereleases van 2016.

Patch 1.4 Fallout 4 nu beschikbaar op de pc

Patch 1.4 Fallout 4 nu beschikbaar op de pc

UPDATE: Patch komt deze week naar de PlayStation 4 en Xbox One.

UPDATE Bethesda meldt via Twitter dat patch 1.4 voor Fallout 4 deze week ook naar de PlayStation 4 en de Xbox One komt. Een exacte releasedatum ontbreekt nog.

Oorspronkelijk bericht: Bethesda heeft patch 1.4 voor Fallout 4 uitgebracht op Steam. De consoleversie van de game ontvangt de update op een later moment.

De patch zorgt er hoofdzakelijk voor dat de game compatibel is met de eerder aangekondigde DLC voor Fallout 4. Daarnaast voegt de patch onder andere nieuwe Workshop items toe.

Lees meer...

Patch Fallout 4 voegt nieuwe Workshop items toe

Patch 1.4 voor Fallout 4 voegt onder andere nieuwe Workshop items aan de game toe. Dat meldt ontwikkelaar Bethesda.

De update introduceert onder andere abstracte schilderijen en portretten. Ook kun je settlements uitbreiden met Super Mutant-attributen, zoals Meat Totems en Meat Bags. Je krijgt tevens de beschikking over Raider Poles, Cages en Tents.

Patch 1.4 voegt ook een feature toe die je vertelt wat er gebeurt als je belegerde settlements niet komt helpen. In de patch notes staat verder dat de update onder andere de stabiliteit van de game verbetert en dat er meerdere bugs in quests worden verholpen.

Lees meer...

Bethesda: 'We hebben het drukker dan ooit'

Ontwikkelaar heeft drie nieuwe projecten in de planning.

Tijdens de DICE Summit laat Todd Howard van Bethesda weten dat hij "drukker dan ooit" is met nieuwe projecten. Hiermee bedoelt hij niet de aankomende Fallout 4 DLC plannen.

Patch Fallout 4 maakt Railroad weer toegankelijk

Patch 1.3 voor Fallout 4 verhelpt een bug die het onmogelijk maakt om het hoofdkwartier van de Railroad te bezoeken. De update is nu beschikbaar op de pc.

In de patch notes op de Bethesda Blog staat dat de update ook een statusmenu voor de inwoners van je settlements toevoegt. Companions kunnen ook niet meer permanent last van radiation poisoning hebben.

De pc-versie van de game krijgt tevens een optie om SSAO of HBAO+ aan te zetten. Je krijgt ook de beschikking over een optie die 'weapon debris' effecten toevoegt.

Lees meer...

Eurogamer Benelux kiest de Games van het Jaar 2015

De persoonlijke favorieten van de redactie.

De eindejaarslijstjes: ook Eurogamer Benelux ontkomt er niet aan. De redacteurs hebben weer honderden uren op hun pc, console en handheld doorgebracht. Soms ontzettend teleurgesteld, soms aangenaam verrast. Er zijn altijd een paar pareltjes die zich van de rest van de games onderscheiden. Elke redacteur kiest daarom zijn favoriete game (goud) en runner-up (zilver) van afgelopen jaar. Wat is jouw favoriete game van 2015?

35 Fallout 4 tips die je moet proberen

Leer nog iets bij over de obscure aspecten van de Wasteland.

Fallout 4 is een game met oneindige mogelijkheden. Alleen is het jammer dat de game deze vrijheid niet altijd even duidelijk maakt. Daarom hebben we deze lijst met 35 Fallout 4 tips gemaakt.We durven te wedden dat je nog iets bijleert!

Pc-versie Fallout 4 krijgt eerste officiŽle patch

Pc-versie Fallout 4 krijgt eerste officiŽle patch

PlayStation 4 en Xbox One volgen later deze week.

De pc-versie van Fallout 4 krijgt een eerste officiŽle patch. Dit laat ontwikkelaar Bethesda Softworks op Reddit weten.

Patch 1.2 combineert twee bŤtapatches in ťťn. Zo is het nu mogelijk om je numeriek toetsenbord volledig naar wens in te stellen en is de stabiliteit van de game verbeterd. Daarnaast is er een probleem opgelost waarbij spelers in terminals vast komen te zitten.

De update repareert ook verschillende quests. Je levenspunten regenereren niet meer constant tijdens 'Confidence Man' en de 'When Freedom Calls' quest is nu door iedereen te voltooien. Ten slotte is er een bug verholpen waarbij je niet meer van wapen kunt wisselen nadat je 'Reunions' hebt gehaald.

Lees meer...

Mod Fallout 4 toont volledige dialoogopties

In plaats van korte beschrijvingen.

Een mod voor Fallout 4 maakt het mogelijk om de volledige dialoogopties van je personage te bekijken. De Full Dialogue Interface mod is onder andere beschikbaar via NexusMods.

Fallout 4 review

AanraderFallout 4 review

Terug van weggewaste.

In de vier jaar sinds The Elder Scrolls 5: Skyrim heeft de technologie niet stilgestaan. Bethesda zelf ook niet, want de Creation Engine heeft een aantal verbeteringen gekregen. De studio wil afrekenen met de kritiek over de technische kant van zaken op diens vorige games en zet naar eigen zeggen in op realisme en inleving. Fallout 4 maakt daar volop gebruik van, maar zorgt de vernieuwde Creation Engine ook voor een betere en meer gevarieerde game?

Fallout 4 ziet er net zoals zijn voorgangers acceptabel uit voor de huidige generatie, maar is absoluut geen grafische hoogvlieger. Stilstaand ziet de game er goed uit: de lichtval is mooi, de karaktermodellen zijn voldoende gedetailleerd en ook de omgevingen zitten tjokvol details. Zodra personages echter bewegen, merk je hun houterige animaties op. Met zijn nieuwe engine zoekt Bethesda realisme en inleving, maar juist die breken bij ongepolijste imperfecties. Temeer als je ook bugs en glitches tegenkomt. Zo zoomt de camera tijdens een dialoog af en toe in op een van de personages die dan plots stopt met praten. Die ongemakkelijke stilte duurt enkele seconden voordat het gesprek verder gaat.

Een ander schoonheidsfoutje dat je vaker tegenkomt, is een ondertiteling die niet doorloopt maar op dezelfde tekst blijft staan tot de dialoog afgelopen is. Lange laadtijden keren ook terug, vooral wanneer je een savefile opstart. Zelfs met vele verbeteringen voelt de Creation Engine dankzij deze punten niet aan als een radicaal nieuwe engine, maar als een typische engine van Bethesda: bomvol belofte maar met een ondermaatse performance voor de ambities in de game.

Lees meer...

Genomineerden The Game Awards 2015 bekend

The Witcher 3: Wild Hunt heeft meeste nominaties.

De genomineerden van The Game Awards 2015 zijn bekend. The Witcher 3: Wild Hunt, BloodBorne, Fallout 4, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain en Super Mario Maker maken kans op de titel Game of the Year.

Mod GTA 5 voegt elementen uit Fallout en Skyrim toe

Fallout: San Andreas introduceert o.a. V.A.T.S., NPC kameraden, stealth modus.

Grand Theft Auto 5 krijgt een mod genaamd Fallout: San Andreas. Deze mod voor de pc-versie van de game voegt elementen uit Bethesda-games zoals Fallout 3 en The Elder Scrolls 5: Skyrim toe.

Net zoals bij elke Bethesda game, komen de Fallout 4 cheats in de PC versie in de vorm van console commands. Met deze cheat codes kan je onmiddellijk een heleboel dingen in de game veranderen: wordt onoverwinnelijk met God mode, vul je zakken met een oneindig aantal bottlecaps of verander je geslacht.

Fallout - Onze bizarste herinneringen

Kannibalen, kernbommen en klagende vrouwen.

Het is bijna zover: de release van Fallout 4. Samen met je trouwe viervoeter Dogmeat trek je dit keer door het post-apocalyptische landschap van Boston. De Fallout-games staan bekend om keihard overleven in een dystopische wereld waarin je regelmatig in onalledaagse situaties terechtkomt. Daarin wordt je karma op de proef gesteld en moet je onomkeerbare keuzes maken. Ben je de Barmhartige Samaritaan die vooral anderen helpt? Of toch de genadeloze egoÔst die bereid is over lijken te gaan? Johnny, Kenneth, Marcel en Yvo blikken terug naar hun bizarste momenten uit de serie.

Fallout 4 gameplay gelekt

Fallout 4 gameplay gelekt

Ook hier geldt: wees er snel bij!

Er zijn gameplaybeelden van Fallout 4 gelekt. Een onbekende persoon heeft meerdere video's van de game op vid.me geplaatst.

De vier filmpjes laten onder andere het begin van Fallout 4 zien. Ook zie je hoe de hoofdpersoon zich een weg door een van Super Mutants vergeven gebouw baant. De video's kunnen spoilers bevatten.

Fallout 4 komt op 10 november uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. In Berts Fallout 4 preview lees je wat we tot dusver over de game weten.

Lees meer...

Fallout 4 achievements gelekt

Als een vat radioactief afval.

Gamesite ExoPhase heeft alle achievements/trophies voor Fallout 4 ontdekt. Zowel de gamerscore als de trophy ranks zijn op dit moment nog niet bekend.

Fallout krijgt eigen bier

Samenwerking tussen Bethesda en Carlsberg UK.

Fallout krijgt zijn eigen bier. Dat maakt Bethesda bekend. Het product is een samenwerking tussen Bethesda en Carlsberg UK.

Meest opvallende gamereleases van november

Met aankomende week: Fallout 4, StarCraft 2: Legacy of the Void en Rise of the Tomb Raider.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Fallout 4 - SPECIAL trailers

Fallout 4 - SPECIAL trailers

UPDATE: Info over Luck!

Na de aankondiging van Fallout 4 begin juni en de daaropvolgende presentatie tijdens de E3 is het heel stil geweest rond de postnucleaire RPG. Daar is enkele weken geleden verandering in gekomen. Bethesda heeft de marketing- en informatiemolen namelijk in gang gezet met een reeks 'educatieve' trailers waarin telkens een SPECIAL-statistiek uitgelegd wordt.

De SPECIAL trailers herinneren aan vroege Walt Disney-tekenfilms zoals het bekende Steamboat Willie. Dat is heel toepasselijk, omwille van de retro-futuristische sfeer waar de Fallout-reeks om bekend staat. Uit de kwaliteit van de trailers valt af te leiden dat Bethesda heel hoog op Fallout 4 inzet.

Er verschijnt wekelijks een nieuwe trailer. Je vindt ze hier allemaal terug. Fallout 4 lanceert op 10 november voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. In de Fallout 4 preview lees je alles wat we tot dusver weten.

Lees meer...

Fallout 4 krijgt geen platform-exclusieve DLC

Bethesda neemt afstand van tijdelijke exclusieve overeenkomsten.

Fallout 4 krijgt geen platform-exclusieve downloadbare content. Dit meldt Bethesda vice-president publieke relaties Pete Hines via een reactie op Twitter.

Three Dog zit niet in Fallout 4

De Galaxy News Radio DJ blijft achter in The Capital Wasteland.

De Galaxy News Radio DJ Three Dog komt niet voor in Fallout 4. Stemacteur Erik Todd Dellums meldt via Twitter dat hij verrast is dat de Fallout 4 geluidsopnames inmiddels zijn afgerond.

Bethesda komt met details over Fallout 4 Season Pass

Bethesda komt met details over Fallout 4 Season Pass

Nieuwe Creation Kit ook aangekondigd.

Ontwikkelaar Bethesda maakt bekend dat Fallout 4 een Season Pass krijgt. Deze kost 30 dollar en geeft je toegang tot alle DLC voor de game.

De ontwikkelaar laat ook weten dat de eerste DLC voor Fallout 4 waarschijnlijk begin 2016 uitkomt. Er zijn op dit moment echter nog geen concrete plannen wat betreft de precieze inhoud van de uitbreiding.

Op de officiŽle Bethesda-site lees je tevens dat de studio begin volgend jaar een nieuwe versie van de Creation Kit uitbrengt. Deze stelt je in staat om zelf mods, uitbreidingen en andere extra content voor de pc-versie van Fallout 4 te bouwen. Deze mods zijn vervolgens over te zetten naar de PlayStation 4- en Xbox One-versie van de game.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 33

Vol najaarspreviews, waaronder Fallout 4 en Deus Ex: Mandkind Divided.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Fallout 4 verfijnt de nucleaire formule

Retro-futuristische woestenij.

De korte presentatie van Fallout 4 op Gamescom toont voornamelijk een hoop bekende elementen uit de serie. Waar de E3-presentatie een nadruk legde op alle nieuwe toevoegingen, daar werpt de game nu een blik op vertrouwd materiaal. Van vijanden tot wapens; het is overduidelijk dat je te maken hebt met een Fallout-game.

Bethesda kan niet nog meer fysieke Pip-boys op de markt brengen, zoals deze worden geleverd met de Collector's Edition van Fallout 4. De fabriek waarin ze geproduceerd worden, heeft geen plaats meer voor ze in het werkschema.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 30

Met Fallout-nieuws, The Vanishing of Ethan Carter voor PS4 en meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Meest opvallende E3 2015 trailers

Meest opvallende E3 2015 trailers

Met Doom, Fallout 4, Assassin's Creed Syndicate, Mirror's Edge Catalyst, Rise of the Tomb Raider en nog veel meer.

Doom

Het is de eerste keer dat Bethesda tijdens de E3-beurs een persconferentie houdt. In zijn debuut trapt de uitgever met volle overtuiging af met de reboot van de klassieker Doom. Kort samengevat: demonen, guns, gore... en een kettingzaag!

Fallout 4

Lees meer...

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week. Deze week staat natuurlijk helemaal in het teken van de E3.

Fallout 4 - Wat we tot dusver weten

UPDATE: Nieuwe informatie over Perks.

Op 10 november lanceert Fallout 4. Met dit nieuws heeft Bethesda tijdens de afgelopen E3 vriend en vijand verrast. De lange jaren van radiostilte na Fallout 3 en het door Obsidian Entertainment ontwikkelde Fallout: New Vegas zijn op 3 juni reeds met de Fallout 4 trailer doorbroken en de informatie die tijdens de E3 getoond is, heeft het hypevuur alleen maar aangewakkerd.

Zo, de E3 zit erop! De voorbije dagen zijn talloze games en andere nieuwigheden aangekondigd, waarvan we je maar al te graag op de hoogte gebracht hebben. Omdat je door de grote hoeveelheid nieuwsberichten misschien het overzicht kwijt bent, hebben we ze hier allemaal voor je gebundeld. Geniet samen met ons nog even na van een waanzinnige E3!

Fallout 4 gameplay getoond

Fallout 4 gameplay getoond

Welkom in Boston.

Tijdens de E3 2015-persconferentie heeft Bethesda de eerste gameplaybeelden van Fallout 4 getoond. Zo is onder meer te zien hoe je je personage creŽert, hoe je dynamische dialogen voert en je hond opdrachten kunt geven.

Fallout 4 start voor de nucleaire oorlog die de aarde uiteindelijk verwoest. Je start met het creŽren van je personage waarbij je kunt kiezen tussen een man en een vrouw. Via het nieuwe creatiesysteem pas je ze tegelijkertijd aan. Er zijn geen balkjes om te verslepen; je kiest zelf wat je wil veranderen en hoe.

Je speelt de game met het personage waarmee je als laatste voor de spiegel stond. Daarna maakt de game nog een baby, gebaseerd op de kenmerken van het echtpaar dat je gemaakt hebt. Kort daarna vergaat de wereld en moet je naar de dichtstbijzijnde Vault vluchten.

Lees meer...

E3-trailers Fallout 4 tonen craften, combat en andere gameplay

Bethesta Softworks toont tijdens de E3 23015 Showcase de verschillende gameplay-aspecten van Fallout 4. In de eerste trailer komt de intro van de game aan bod, inclusief het aanmaken van je personage en het Vault-Tec Assisted Targeting System (VATS)-systeem tijdens de gevechten.

In de daaropvolgende beelden laat de uitgever zien hoe craften in zijn werk gaat en hoe je zelf een thuisbasis in elkaar zet, door het schroot te verzamelen dat je op je avonturen tegenkomt.

Kenneth deed eerder een uitgebreidere analyse van de Fallout 4 gameplay. Inmiddels is de Fallout 4 releasedatum vastgesteld op 10 november 2015. De game lanceert dan voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Lees meer...

Bekijk hier de Bethesda 2015 E3 Showcase terug

Met Fallout 4, Doom, Dishonored en meer.

De eerste E3-persconferentie van 2015 zit er op. Bethesda Softworks beet de spits af met de 2015 E3 Showcase, die vannacht om 03:30 uur is uitgezonden. Een behoorlijk laat tijdstip voor de meesten. Wil je dus graag de hele conferentie terugkijken? Dat kan hier.

Releasedatum Fallout 4 bekend

Komt dit jaar nog.

Bethesda heeft de releasedatum van Fallout 4 bekendgemaakt. De game komt dit jaar nog uit en is vanaf 10 november 2015 verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Uitgever Bethesda Softworks houdt zijn E3-conferentie vannacht om 03:30 uur. Blijf je er wakker voor? Dan kun je de presentatie hier live volgen! Duidelijk is in ieder geval dat je meer nieuws rond Fallout 4 (trailer) en Doom mag verwachten.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 23

Met onder andere Fallout 4, XCOM 2 en de Steam Controller.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de

Eerste trailer Fallout 4 onthuld met in-game beelden

Bethesda Softworks kondigt vandaag Fallout 4 aan middels onderstaande trailer. De game is in ontwikkeling voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

In de video krijg je een eerste blik op de open spelwereld van Fallout 4. De RPG speelt zich wederom af na een nucleaire ramp en net als in de eerste drie Fallout-games heb je weer een hond (Dogmeat) aan je zijde.

Meer informatie volgt tijdens de E3 Showcase van Bethesda, die op 15 juni wordt gehouden om 03:30 uur en live wordt uitgezonden op Twitch en YouTube. De uitgever is dan van plan om uitgebreidere gameplaybeelden te tonen.

Lees meer...