The Evil Within 2

De nieuwe open gebieden voegen weinig toe, maar The Evil Within 2 biedt toch een scherpe mix van horror, stealth en actie.

Key events

The Evil Within 2 update voegt first-person mode toe

The Evil Within 2 update voegt first-person mode toe

Kijk eens vanuit een ander perspectief.

The Evil Within 2 heeft een update gekregen die een first-person-modus toevoegt.

Volgens uitgever Bethesda kun je in het menu simpel heen en weer schakelen tussen het nieuwe perspectief en third-person mode, dat al van bij aanvang beschikbaar was. De gratis demo voor de game biedt overigens ook deze mogelijkheid.

"Dit is een leuke ervaring voor iedereen die de situatie door Sebastians ogen wil zien. Union verkennen in first-person doet alles groter lijken. Spelers kunnen het ontwerp van vijanden en omgevingen nu nog beter bestuderen", aldus Shinsaku Ohara van Tango Gameworks.

Lees meer...

The Evil Within 2 review - Van kwaad tot erger

Horrorgames associeer je niet snel met een open spelwereld. Vaak is er sprake van een strakke regie, zodat de opbouw naar schrikmomenten helemaal juist is afgesteld. Daar is niets mis mee, want dat is nu eenmaal de aard van het beestje. Toch pakt ontwikkelaar Tango Gameworks het met The Evil Within 2 anders aan. In dit vervolg staan open gebieden en keuzevrijheid voorop, wat des te opvallender is als je de uiterst lineaire voorganger hebt gespeeld. Je wordt niet tot een bepaalde speelstijl gedwongen, maar kiest je eigen pad. Die visie sijpelt in allerlei onderdelen van de game door. Maar met succes?

In The Evil Within 2 speel je weer als detective Sebastian Castellanos, die door de mysterieuze Mobius-groepering opnieuw aan het STEM-systeem wordt gekoppeld. Via die machine duik je op Inception-achtige wijze in het onderbewustzijn van anderen. Dit keer in dat van je doodgewaande dochter Lily, die schijnbaar nog leeft en alleen te redden is door haar in deze droomwereld te vinden. Die neemt de vorm aan van het idyllische en typisch Amerikaanse stadje Union, dat duidelijk betere tijden heeft gekend.

Door de plotse verdwijning van Lily slaat de simulatie echter op hol, met allerlei psychedelische en angstaanjagende gevolgen. Delen van het dorp zweven ondersteboven door de lucht en de meeste inwoners zijn in bloeddorstige zombies veranderd. De setting leent zich wederom goed voor een hoop variatie in de omgevingen, waardoor je telkens benieuwd blijft wat er op je pad gaat komen. Naarmate de game vordert, kom je in telkens spectaculairdere situaties terecht. Die opbouw is knap gedaan.

Lees meer...

7 opvallende gamereleases oktober

Met onder meer Wolfenstein 2, Super Mario Odyssey, Assassin's Creed Origins.

De herfstblaadjes dwarrelen langzaam van de bomen, dus hoog tijd om je met een stapel games thuis op te sluiten. De gamereleases van september brachten onder meer Destiny 2 en FIFA 18. Benieuwd welke games de komende maand voor je in petto heeft? De meest opvallende releases lees je hieronder.

Een wereld vol groteske zombies en dodelijke vallen die zo vaak verandert dat je helemaal de kluts kwijtraakt. Waarom zou je in godsnaam naar zo'n plaats terugkeren? In The Evil Within 2 trotseer je opnieuw als Sebastian Castellanos de STEM-wereld. Om je verloren gewaande dochtertje Lilly te redden, moet je haar uit de diepe krochten van het bovennatuurlijke stadje Union redden. In tegenstelling tot die in het eerste deel biedt deze nieuwe wereld een mix tussen lineaire stukken en open gebieden die je op eigen tempo verkent. En ja, de zwarte balken uit het eerste deel zijn verdwenen.

Bethesda toont The Evil Within 2 gameplay

Bethesda toont The Evil Within 2 gameplay in een nieuwe trailer. Tijdens de afgelopen Bethesda E3 2017 persconferentie is The Evil Within 2 officieel onthuld.

De game vindt plaats in de vervallen stad Union. Deze locatie is met behulp van de geest van de dochter van hoofdpersoon Sebastian gebouwd. The Evil Within 2 bevat nog steeds claustrofobische omgevingen, maar is tegelijkertijd minder lineair dan zijn voorganger.

Zo is het mogelijk bepaalde gebieden vrij te verkennen. De studio waarschuwt echter dat The Evil Within 2 nog altijd een survival horror game is. Munitie en voorraden zijn schaars, dus het verkennen doe je op eigen risico.

Lees meer...