EVE Online

Spotlight

Belangrijke events

Eve Online-monument binnen dagen vernield

UPDATE: Daders gepakt en verbannen uit de game.

UPDATE: De daders die eerder het Eve Online monument van CCP Games schade toebrachten zijn gevonden. De ontwikkelaar is daarin geslaagd met de hulp van de community, die hielp bij het identificeren van de spelers.

Eve Online stopt met tweejaarlijkse uitbreidingen

Krijgt tien kleinere updates per jaar.

Ontwikkelaar CCP Games maakt bekend dat het niet langer tweejaarlijkse uitbreidingen uitbrengt voor de Massively Multiplayer Online Role-Playing Game (MMORPG) Eve Online. In plaats daarvan voegt de ontwikkelaar nu per jaar tien kleinere updates toe. Zo krijgen grote vernieuwingen lossere deadlines en kunnen kleine wijzigingen sneller geÔmplementeerd worden.

EVE Online passeert kaap van 500.000 subscribers

CCP lijkt onaangetast door free-to-play gekte.

EVE Online, de MMO in space, heeft ondertussen een legendarische reputatie. Tegenstanders omschrijven het als "Spreadsheets in space", verwijzend naar de tergend trage level-up en de monotone taken. Voorstanders wijzen op de adrenalinerush wanneer je je gigantisch ruimteschip een enorm gevecht instuurt - want als je schip verwoest wordt, ben je het ook echt kwijt. Toch lijkt de wat atypische game ontwikkelaar CCP in geen windeieren te leggen. In deze tijden van free-to-play MMO's doorbreekt CCP de trend, en passeerde de game deze week de kaap van 500.000 betalende spelers.

PS3 MMOFPS Dust 514 wordt free-to-play

CCP voorziet ook een Vita-component.

Dust 514, de PS3-game waarin spelers zullen vechten om de planeten in het Eve-universum waar PC-spelers in de MMO-component Eve Online eveneens strijd om voeren, zal gratis downloadbaar en speelbaar zijn. Dat vertelde Brandon Laurino, uitvoerend producent van Dust 514, in een interview aan Eurogamer.

EVE dev ontslaat 20% werknemers

World of Darkness team zwaarst getroffen.

CCP Games, de Ijslandse ontwikkelstudio die we bovenal kennen van EVE Online, heeft iets te veel hooi op z'n vork willen nemen en maakte vandaag bekend dat dat meer dan honderd ontslagen tot gevolg zal hebben. De gelijktijdige ontwikkeling van EVE-uitbreidingen, de EVE spin-off Dust 514 en een nieuwe MMO World of Darkness verliep niet gefocust genoeg en daarom besliste CCP maar liefst 20% van z'n personeelsbestand te bedanken voor bewezen diensten.

EVE Online: Tyrannis

EVE Online: Tyrannis

Herschrijft een digitale geschiedenis.

EVE Online blijft een verbazende game. Enerzijds is het een ver van mijn bed show voor het merendeel van de MMO-populatie, anderzijds duiken de meest waanzinnige spelersverhalen af en toe op. Gigantische bankroven, spionnen die allianties ontbinden van binnenin, teammakkers die de locatie van schip-constructie gebieden verradenÖmaar even veel mooie momentenÖ De laatste nieuwe expansie, Tyrannis, is ondertussen al even uit, maar de ware implicaties beginnen zich nu pas te voelen.

EVE Online durft diep te gaan waar de meeste games verbreden en het simpel houden. Een klein voorbeeldje om dit duidelijk te maken. De duizenden systemen in de spelwereld kunnen geclaimed worden door starbases, kleine maanbasissen en militaire structuren, dit kost initieel uiteraard bouwmaterialen en later continu brandstof om ze operationeel te houden. Sinds de nieuwe expansie kunnen spelers resources ontginnen op planeten. De resources gaan van simpele metalen, koolstof, vloeistof en kleine wezens tot sulfur, kristallen en plasma. Al deze grondstoffen kan je automatisch binnentrekken en verwerken tot een product. Deze producten kan je overal op de markt vinden en zijn bruikbaar in de productie van nog geavanceerdere stoffen die je bijvoorbeeld kan gebruiken als brandstof. Als brandstof dus, of als input van nieuwe materialen die je via deze planetaire installaties kan maken. Ga je nog twee stappen verder dan kom je bij de producten uit die nodig zijn voor de bouw van de initiŽle ruimtebasissen. Een snelle (I wish) rekensom leert ons dat je gemiddeld zoín 400 000 eenheden per basisresource nodig hebt voor ťťn simpele ruimtemodule. Elke ontginning duurt ook nog eens vrij lang, de kunst is dus om dit in groep te doenÖEn zelfs dan ben je makkelijk meer dan een maand bezig vooraleer je echt resultaten kan boeken.

En dus verenigde de gehele EVE populatie zich om al zijn/haar installaties opnieuw te voorzien van brandstof (die je nu niet meer zomaar op de markt kon kopen) en om miljoenen eenheden te vervoeren binnen de ruimte die ze zelf pleegt te claimen. Uiteraard ontstaan er gevechten en wordt menig onvoorbereid konvooi vernietigd, dat is nu eenmaal de dynamiek van deze ruimte-MMO.

Lees meer...

Duizend spelers zoeken een nieuwe thuis

Alliantie uit EVE Online gehackt

EVE Online moet zowat ťťn van de enigste games zijn waarin spelers een reŽle impact hebben. En zo merk je ook de kleine en slechte kantjes van de mensheid die af en toe komen bovendrijven. We hadden het al eerder over de grote bankcrisis die zich ook in dit spel liet voelen, maar herhaaldelijk horen we ook berichten over spelers die omgekocht werden om de locatie van hun schepen te verraden of om eigen allianties van binnenin te ontmantelen. Dit laatste voorval heeft zich herhaald, deze keer met de tweede oudste alliantie uit het spel.

EVE bank 1,2 biljoen in het rood

Virtuele economische-crisis

Gisteren geraakte bekend dat EBANK, de grootste bank uit het EVE-Online universum, een gigantisch tekort heeft. De bank staat zo maar eventjes 1,2 biljoen (twaalf nulletjes) in het rood en heeft de terugbetaling tijdelijk bevroren van alle spelers die hun geld hadden geÔnvesteerd in de bank.