Elite: Dangerous

Elite: Dangerous is een onderneming die je rijkelijk beloont, maar alleen als je je er volledig aan toewijdt.

Belangrijke events

Elite: Dangerous review - Toewijding garandeert avontuur

De ruimte. Oneindig groot en daarom bron van oneindig veel beloftes. Je bent immers vrij om te doen en laten wat je wilt, kunt naar hartelust elk hoekje van de procedureel gegenereerde melkweg bezoeken en raakt geheid in intense dogfights verzeild. No Man's Sky maakte die belofte al eerder, met gemengde resultaten. Er is een game die deze beloftes nakomt, maar zijn geheimen alleen prijsgeeft als je bereid bent om er bloed, zweet en tranen voor te laten. Welkom bij Elite: Dangerous, de game die weigert om lief te spelen.

Het hoofdmenu bevat een minimale hoeveelheid interactieve tutorials, die je even snel door de kernprincipes van vliegen, landen en vechten leiden. Daardoor weet je hoe je de game moet besturen, maar daar blijft het ook bij. Je krijgt pas een idee van de mogelijkheden in Elite: Dangerous als je de YouTube-videos bekijkt die ontwikkelaar Frontier geproduceerd heeft. De hoeveelheid studie die nodig is om de game te begrijpen, is aanvankelijk overrompelend en zelfs als je alles hebt gezien, kost het tijd om alles naar de praktijk te brengen.

De leercurve blijft ook lang steil en je grijpt geregeld naar de community terug voor meer informatie over de meeste simpele concepten. Want hoewel de gebruikersinterface van de game erg leesbaar is, schort het aan uitleg om te begrijpen wat je allemaal in de game kunt bereiken. Een nieuw schip bouwen vereist een inzicht waar de gemiddelde automonteur van achter z'n oren krabt, en de uitgestrekte Galaxy Map legt je niet uit dat je een hyperjump niet kunt maken omdat je ruim ditmaal vol zit met zware metalen. "Zoek het zelf maar uit", zegt de game. Elite: Dangerous is dan ook niet een game waar je even een uurtje in duikt na een lange werkdag. Ofwel doe je mee, ofwel blijf je weg.

Lees meer...

Elite Dangerous patch voegt Multicrew-schepen toe

Elite Dangerous patch voegt Multicrew-schepen toe

Plus "nieuwe mysterieuze dingen".

Elite Dangerous update 2.3 voegt Multicrew-schepen toe aan de game. De patch is nu live op de pc en Xbox One.

In deze co-op modus speel je samen op hetzelfde moederschip. Spelers kunnen kiezen uit drie verschillende specialisaties. De Pilot bestuurt het schip, de Gunner bemant de secundaire wapens en de Fighter gaat met zijn eigen gevechtsschip de ruimte in.

Naast de Multicrew-schepen zijn er ook 'nieuwe mysterieuze dingen' toegevoegd, alsook 'nieuw organisch materiaal aan de oppervlakten'.

Lees meer...

Elite: Dangerous stopt ondersteuning DirectX 10

Ruimteschepen vliegen ook niet langer op Win32.

Elite: Dangerous stopt in de toekomst met het ondersteunen van DirectX 10. Ook de 32-bit versie van Windows (Win32) wordt niet meer ondersteund. Dit maakt Frontier Software-baas David Braben bekend.

Elite: Dangerous wordt Oculus Rift launch game

Elite: Dangerous wordt Oculus Rift launch game

De ruimte komt gevaarlijk dichtbij.

Elite: Dangerous komt definitief naar de Oculus Rift en lanceert op 28 mei. Die aankondiging is op de officiŽle website van Oculus Rift te lezen.

De ruimtesimulator is al een poosje speelbaar op de Oculus Rift, maar alleen middels een Development Kit voor ontwikkelaars. Elite: Dangerous krijgt dus nu officiŽle Oculus Rift-ondersteuning en wordt daarmee ook voor consumenten speelbaar.

Als je Elite: Dangerous of de Horizons Season Pass al aangeschaft hebt, krijg je de virtual reality-versie van de game gratis. De update is via de Oculus Store, Frontier Store of Steam verkrijgbaar.

Lees meer...

FeatureMeest opvallende gamereleases van de maand december

Met o.a. The Crew, Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX en Metal Gear Solid V: Ground Zeroes.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux voortaan aan het begin van iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.