EA Sports UFC 3

UFC 3 slaat de tegenstand niet helemaal knock-out, maar boekt op punten alsnog een mooi resultaat.

UFC 3 review - Stevige uppercut

26 augustus 2017: voor de tweede keer in twee jaar tijd kruipt levende bokslegende Floyd Mayweather de ring in voor een 'gevecht van de eeuw'. Deze keer neemt hij het echter op tegen mixed martial arts-vechter Conor McGregor. Mayweather is de verwachte winnaar van het duel, maar het is McGregor die als morele winnaar de ring verlaat. Als niet-bokser heeft hij het 10 ronden weten uit te houden tegen een van de besten aller tijden. Slaagt ook UFC 3 erin om het hoge niveau van de MMA-sport aan te tonen, of incasseert de game daarentegen enkele flinke uppercuts?

Hoewel Conor McGregor alomtegenwoordig is in de game, is UFC meer dan een goedkope poging om mee te surfen op het succes van de Ier. Ontwikkelaar EA Canada heeft dankbaar gebruikgemaakt van de twee jaar sinds de vorige UFC-game om de nodige verbeteringen te implementeren. Vooral op grafisch vlak zet de game grote stappen vooruit in vergelijking met zijn voorganger. De vechters en arena's ogen realistischer dan ooit en geven de intensiteit van de sport perfect weer.

Ook de vechtanimaties in de game zijn grondig aangepast waardoor het slaan en ontwijken van je tegenstander nu nog responsiever is. Dat maakt van de gevechten in de octagon meer dan ooit een tactisch steekspel waarbij je via goed verdedigen, ontwijken en de nodige schijnbewegingen probeert om een opening te vinden voor je volgende uppercut of roundhouse kick. Kom je in andere fighting games soms nog weg met wat ondoordacht button-bashen, dan leidt zo'n aanpak in UFC 3 steevast tot een knock-out in de eerste ronde.

Lees meer...

EA Sports UFC 3 release bekend

Conor McGregor staat op de cover.

De EA Sports UFC 3 release is bekend. De game komt op 2 februari voor de PlayStation 4 en de Xbox One uit. Lichtgewicht kampioen Conor McGregor staat op de cover.