Dragon Ball Fighters

Ontwikkelaar Arc System Works speelt voor Shenron en laat met Dragon Ball FighterZ een ultieme wens uitkomen.

Belangrijke events

Dragon Ball FighterZ krijgt een open beta op de Switch

Namco Bandai kondigt aan dat Dragon Ball FighterZ een open bčta krijgt voor de Nintendo Switch in Augustus.

Namco voegde verder toe dat er met de release van de game nieuwe multiplayer features worden toegevoegd zoals 2v2, 1v1 en tenslotte een offline zes-speler party match.

De beschikbare DLC-personages zijn de eerste dag te koop. Als je een pre-order voor de game plaatst, dan heb je direct toegang tot de SSGSS transformaties van Goku en Vegeta.

Lees meer...

FeatureDe beste PS4 games - Top 27 PlayStation 4 (Pro) games

De beste PlayStation 4 games die niet in je collectie mogen ontbreken!

Gamers met een PlayStation 4 (Pro) mogen niet klagen, want het aanbod aan goede games is behoorlijk groot. Dat is mede te danken aan de sterke exclusives die je alleen op de PS4 kunt spelen, maar ook andere noemenswaardige AAA-games weten doorgaans hun weg naar Sony's console te vinden. Van intense shooters tot razendsnelle racers, en van epische RPG's tot verslavende platformers: een overzicht met de beste PlayStation 4 games vind je hier.

Week-eindbazen #05

Wat spelen we dit weekend?

Februari is begonnen, dus de lente komt langzaam dichterbij. Helaas is het buiten nog altijd nat en koud. Redenen genoeg om in het weekend voor de beeldbuis te kruipen. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Dragon Ball FighterZ review - Power niveau 150.000.000.

Hoewel vechten in Dragon Ball-games altijd centraal heeft gestaan, zijn de meeste voornamelijk voor een mainstream publiek gemaakt. De games zijn daardoor wel toegankelijker, maar missen de nodige diepgang om echte fighting fans tevreden te houden. Uitgever Bandai Namco heeft ontwikkelaar Arc System Works ingeschakeld om daar met Dragon Ball FighterZ een mouw aan te passen. Met de maker van hardcore 2D-fighters zoals BlazBlue en Guilty Gear aan het roer hebben fans van het genre nu niets meer te klagen. De naam Dragon Ball lokt echter ook nietsvermoedende casual spelers die niet door een te hoge instapdrempel afgeschrikt willen worden. Aan Arc System Works de loodzware taak om daar een balans te vinden.

Voordat je echter kunt bepalen of de studio daarin geslaagd is, kun je niet anders dan eerst van de kleurrijke graphics op je scherm genieten. Marcel noemde in zijn Dragon Ball FighterZ preview de game al een interactieve anime, en daar is geen woord van gelogen. De gelijkenis van Goku, Vegeta en de rest van de cast is verbazingwekkend accuraat. Daarnaast bewegen en klinken alle personages als hun tegenhangers uit de anime. Arc System Works houdt ook rekening met de karakteristieke details van de serie. Bij aanvang van een wedstrijd maken de personages een typische over-the-top entree en tijdens de gevechten neemt de dynamische camera regelmatig standpunten in die rechtstreeks uit de anime komen.

Daarbij wordt er nog een extra knipoog naar het bronmateriaal gemaakt in Dramatic Intros, Scenes en Finishes. Je speelt die alleen vrij als er aan specifieke voorwaarden wordt voldaan. Zo zie je bijvoorbeeld Goku met een kamehameha Frieza vernietigen. Tijdens iedere wedstrijd is het beeld constant gevuld met intense kleuren en speciale effecten. Dankzij het auto combo-systeem rijg je moeiteloos aanvallen aan elkaar, met Super Dash vlieg je razendsnel over het scherm en Super Attacks laten weinig van de omgevingen heel. Het levert een explosie aan kleuren en gegil op die je vol bewondering naar het gevecht laat staren, ongeacht of je aan het verliezen bent of niet.

Lees meer...

FeatureWeek-eindbazen #04

Wat spelen we dit weekend?

Het eind van januari is in zicht en dat betekent dat er een heleboel nieuwe games zijn uitgekomen. De redactie van Eurogamer Benelux is in ieder geval weer hard bezig om een backlog op te bouwen. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Dragon Ball FighterZ open beta inhoud bekendgemaakt

Uitgever Bandai Namco heeft de inhoud van de open bčta voor Dragon Ball FighterZ onthuld.

Tijdens de testfase staan er in totaal elf personages tot je beschikking. De volledige game bevat twintig personages, maar dat wordt in de toekomst met DLC verder uitgebreid.

Je kunt aan de slag met Goku, Vegeta, Frieza, Cell, Krillin, Piccolo, Android 18, Adult Gohan, Kid Buu, Nappa en Beerus. Het vechten vindt plaats in zeven verschillende arena's, waaronder Planet Namek en West City. Tot slot zijn er verschillende modi om uit te proberen.

Lees meer...

Dragon Ball FighterZ open beta aangekondigd

Dragon Ball FighterZ open beta aangekondigd

Kame-hame-betaaaaaaaaaaaaaa!

Bandai Namco heeft tijdens het Jump Festa in Japan een nieuwe trailer van Dragon Ball FighterZ getoond, alsook een open bčta bekendgemaakt.

De bčta loopt van 14 januari tot 16 januari. Als je FighterZ van tevoren bestelt, dan krijg je op 13 januari al toegang tot de bčta. Het is nog niet duidelijk welke personages er speelbaar zijn, maar in de trailer kun je alvast Hit, Goku Black en Beerus zien.

Dragonball FighterZ komt op 26 januari 2018 uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Marcel heeft een Dragon Ball Fighter Z preview geschreven, op basis van onze matches tijdens Gamescom.

Lees meer...

De koek lijkt nog lang niet op als het om Dragon Ball Z-games gaat. Na Xenoverse en Xenoverse 2 geeft ontwikkelaar Dimps het stokje door aan Arc System Works. Dragon Ball FighterZ lijkt dan ook niets weg te hebben van zijn voorgangers, maar put vooral inspiratie uit 2D-fighters zoals Marvel vs. Capcom, Guilty Gear en BlazBlue. Is dat een wijze zet of draait Dragon Ball FighterZ op een teleurstelling uit?