Dragon Age: Inquisition

Belangrijke events

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 32

Met Mafia 3, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, Halo 5: Guardians en meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 28

Met Metal Gear Solid 5, Call of Duty: Black Ops 3, Windows 10 en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Aankomende Dragon Age DLC niet naar PS3 en Xbox 360

Savegames straks over te zetten.

BioWare onthult vandaag dat aankomende downloadbare uitbreidingen (DLC) voor Dragon Age: Inquisition niet naar de PlayStation 3 en Xbox 360 komen. Wil je ze spelen, dan moet je overstappen naar de pc, PlayStation 4 of Xbox One-versie.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 19

Met onder andere Grand Theft Auto 5, Nintendo en Call of Duty: Black Ops 3.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Dragon Age: Inquisition krijgt Black Emporium DLC

Vanaf morgen gratis te downloaden.

Ontwikkelaar BioWare kondigt de Black Emporium singleplayer DLC voor Dragon Age: Inquisition aan. Deze gratis uitbreiding komt op 5 mei uit voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 13

Met onder andere The Legend of Zelda, Bloodborne en console-updates.

Drukke week achter de rug en daardoor de laatste nieuwtjes over het hoofd gezien? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Screenshots van nieuwe DLC Dragon Age: Inquisition opgedoken

UPDATE: uitbreiding heet Jaws of Hakkon, komt eerst uit op pc en Xbox One.

UPDATE: BioWare laat via het officiële Dragon Age-Twitterkanaal weten dat de uitbreiding Jaws of Hakkon heet. Deze komt eerst uit voor de pc en de Xbox One. De ontwikkelaar laat bovendien doorschemeren dat de DLC binnenkort een trailer krijgt.

Patch Dragon Age: Inquisition voegt opbergkist toe

Patch Dragon Age: Inquisition voegt opbergkist toe

Black Emporium keert ook terug.

BioWare kondigt via het BioWare Blog een nieuwe patch aan voor Dragon Age: Inquisition.

De update voegt een aantal nieuwe features toe aan Skyhold. Zo krijgt de Undercroft een speciale opbergkist waarin je overbodige voorwerpen, wapens of kleding op kan slaan. De update maakt het tevens mogelijk om je zelfgemaakte harnassen van verschillende tinten te voorzien.

The Black Emporium keert ook terug middels de nieuwe patch. Deze speciale ruimte werd geïntroduceerd in Dragon Age II. Het is in The Black Emporium onder andere mogelijk om de stem en het uiterlijk van je personage aan te passen. Je kan er bovendien zeldzame voorwerpen, blauwdrukken en grondstoffen kopen.

Lees meer...

De populairste gamereviews van 2014

FeatureDe populairste gamereviews van 2014

Naar deze games keken jullie het meeste uit.

In 2014 zijn er weer tal van langverwachte games gelanceerd. Destiny is uitgebracht en Driveclub maakte bijna een jaar na de oorspronkelijke releasedatum toch nog zijn opwachting. Succesvolle series hebben nieuwe delen gekregen in de vorm van Far Cry 4 en Call of Duty: Advanced Warfare. En de onafhankelijke ontwikkelaars zaten ondertussen ook niet stil.

Al die tijd heeft Eurogamer Benelux zich ingespannen om jullie op de hoogte te houden van de nieuwste releases. Naar welke games keken jullie het afgelopen jaar het meeste uit?

Daar geven we antwoord op door de meestgelezen recensies van 2014 voor je op een rijtje te zetten. Teksten die de redacteurs in kwestie overigens de nodige bloed, zweet en tranen hebben gekost. Allemaal om jullie zo goed mogelijk te informeren, natuurlijk. Daarom van onze kant: bedankt voor het lezen, en dat er nog veel reviews mogen volgen in het nieuwe jaar!

Lees meer...

FeatureEurogamer Benelux kiest de Games van het Jaar 2014

De persoonlijke favorieten van de redactie.

Wat is jouw favoriete game van 2014? De kans bestaat dat je een ander antwoord op die vraag had verwacht dan je nu geeft, omdat verscheidene van de grootste titels zijn uitgesteld naar 2015. Hoopte je Batman: Arkham Knight, The Witcher 3: Wild Hunt, Battlefield Hardline, Tom Clancy's The Division of The Order: 1886 dit jaar nog in je armen te sluiten? Dan had je pech.

Dragon Age: Inquisition wordt vandaag gepatcht

Dragon Age: Inquisition wordt vandaag gepatcht

Update besteedt in het bijzonder aandacht aan pc-versie.

BioWare patcht vandaag Dragon Age: Inquisition. De update is voornamelijk bedoeld om bugs te verwijderen en de stabiliteit van de game te verbeteren.

De pc-versie van Dragon Age: Inquisition krijgt de nodige aandacht. Zo belooft BioWare dat zowel de interface als de besturing van de game middels de patch worden verbeterd.

In de officiële patch notes lees je dat BioWare nu aandacht gaat besteden aan zwijgzame teamgenoten. Enige tijd geleden bleek dat sommige spelers last hebben van een bug die gesprekken tussen teamleden voorkomt.

Lees meer...

Dragon Age: Inquisition review

Dragon Age: Inquisition is een pracht van een comeback voor BioWare. Na de bakken kritiek die de ontwikkelaar over zich heen kreeg vanwege de kleine schaal van Dragon Age 2 en het anticlimactische einde van Mass Effect 3, doet de studio nu een tegenreactie. Dragon Age: Inquisition is daardoor de meest ambitieuze en epische game van een bedrijf dat duidelijk naar de spelers luistert.

Ferelden ligt in duigen. De spirituele leider van de Chantry is in een aanval met magie omgekomen, de Templars en de Mages bevechten elkaar openlijk zonder dat ze nog leiders hebben en bovendien zien de edelmannen uit Orlais hun kans schoon om tijdens deze chaos de macht te grijpen. Het is tijd voor drastische maatregelen. Jij wordt al gauw als leider van de Inquisition aangeduid omdat je als enige de magische aanslag hebt overleefd. Het is aan jou om orde op zaken te stellen.

BioWare brengt die verantwoordelijkheid op een indrukwekkende manier over en geeft je hierbij steeds een ruime keuzevrijheid. In de War Room ga je om met diplomatieke problemen. Als een edelman je vraagt om hem met de toestroom aan vluchtelingen te helpen, beslis jij of je het leger stuurt om die vluchtelingen te coördineren en bij te staan. Of juist om een spion te sturen die de hulpeloze burgers wegjaagt.

Lees meer...

FeatureAan de slag met Dragon Age Keep

Keuzes, keuzes en nog eens keuzes.

Dragon Age: Origins (2008) en Dragon Age II (2010) zijn beide diepgaande RPG's met een grootse opzet en een interessant vechtsysteem, maar onderscheiden zich vooral door hun veelheid aan keuzes. Personages kunnen leven of sterven, leider van een land worden of zich in de eenzaamheid terugtrekken, en jij bent diegene die deze ultieme keuzes maakt.

BioWare-kantoor online te bezichtigen

Met behulp van Google Maps.

Het is nu mogelijk om het kantoor van BioWare in Edmonton te bezoeken. De Canadese ontwikkelaar heeft zijn deuren geopend voor digitale bezoekers via Google Maps.

Dragon Age Keep nu in open bèta

Geef vorm aan je fictieve verleden.

Dragon Age keep is in open bèta gegaan. De applicatie was eerder alleen op uitnodiging toegankelijk. Iedereen kan nu met zijn of haar Origin-account inloggen op de speciale Dragon Age Keep-website.

FeatureMeest opvallende gamereleases van de maand november

Met o.a. Call of Duty: Advanced Warfare, Assassin's Creed Unity en Far Cry 4.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux voortaan aan het einde van iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Dragon Age Keep uitgesteld

Gesloten bèta test is verzet naar een latere datum.

Nu het bekend is dat Dragon Age: Inquisition is uitgesteld, laat ontwikkelaar BioWare weten dat ook Dragon Age Keep later uitkomt.

Mogelijk meer focus op verkenning in Dragon Age 3

Ontwikkelaar neemt voorbeeld aan Neverwinter Nights en Skyrim.

Dragon Age 3 zal de speler mogelijk meer vrijheid bieden onder de vorm van vrij te verkennen gebieden. Dat wist BioWare werknemer Aaryn Flynn te vertellen aan het Amerikaanse blad Game Informer.

Nieuwe details Dragon Age 3: Inquisition bekend

Nieuwe details Dragon Age 3: Inquisition bekend

Met dungeons en dragons, maar zonder Dungeons & Dragons.

Op de Edmonton Comic & Entertainment Expo in Canada was er een panel waar cinematic designer Jon Perry en creative Director Mike Laidlaw van BioWare in zetelden. Die twee onthulden de eerste feiten rond de volgende fantasy-RPG van de studio: Dragon Age 3: Inquisition.

Zo weten we bijvoorbeeld dat er weer heel wat zal kunnen worden aangepast. Zowel je eigen personage als de meute volgelingen die je doorheen het spel verzamelt zijn in grote mate kneedbaar naar jouw idealen.

De levels in het spel zullen ook erg groot worden. "Eén level uit Dragon Age 3 zal even groot zijn als alle levels uit zijn voorganger samen." wist Perry te zeggen. Krijgen we eindelijk een open wereld waarin alle dungeons en steden naadloos aan elkaar worden gelinkt?

Lees meer...

EA houdt groot evenement op GDC

Livestreamt o.a. nieuwe Medal of Honor, Maxis aankondigingen.

Electronic Arts houdt dit jaar hun Game Changers-evenement, dat ze vorig jaar op E3 hielden, op 6 maart tijdens de Game Developers Conference. Game Changers zal naar alle waarschijnlijkheid een groot aantal aankondigingen van nieuwe games bevatten.