The Division

The Division biedt een bijzonder visueel spektakel, maar is inhoudelijk momenteel te beperkt.

Belangrijke events

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Vele handen maken licht werk. Het geheel is meer dan de som der delen... Ok, je begrijpt inmiddels wel waar dit naartoe gaat. Gamen is een bezigheid die je prima in je eentje kunt doen, maar toch gaat er soms niks boven prettige samenwerking. Hoe amusant het ook is om aliens aan gort te schieten, puzzels op te lossen of fantasiewerelden te verkennen, uiteindelijk beleef je samen meer dan in je eentje. Een lijst met de beste co-op games zou dan verrekt handig zijn. Zoek niet verder, want die vind je hier!

The Division update 1.7 voegt Global Events toe

Ontwikkelaar Ubisoft laat weten dat patch 1.7 voor Tom Clancy's The Division onder andere Global Events aan de game toevoegt. De update lanceert op 15 augustus.

Global Events introduceren speciale modifiers die invloed hebben op de PvE-zones in The Division. Elk Global Event heeft volgens Ubisoft een speciaal thema. Daarnaast zijn er ook activity modifiers die tijdens missies kunnen worden geactiveerd.

Tijdens Global Events kunnen er nieuwe uitrustingen en upgrades worden verdiend. Zo is het tijdens het aankomende Outbreak Event mogelijk om een nieuwe versie van de Deadeye-uitrusting te verzamelen.

Lees meer...

The Division - The Last Stand DLC review - Verdeeld vallen wij

Toen de plannen voor de DLC voor Tom Clancy's The Division werden onthuld, bleef de premisse vaag. "Spelers en hun squad moeten zich verdedigen tegen een meedogenloze vijand", aldus het promotiemateriaal. Die meedogenloze vijand blijkt je medespeler te zijn, want The Last Stand is een 8v8 multiplayermodus waarin je punten in de Dark Zone moet overnemen en verdedigen. De modus is onaantrekkelijk voor nieuwelingen; alleen de beste, meest fanatieke spelers zegevieren.

Je kunt The Last Stand alleen beginnen als je level dertig bent. Een kort filmpje legt je de essentie uit: neem punten Alpha, Bravo en Charlie over, bouw verdedigingen zoals turrets en radarinstallaties, en verdedig die tot je het puntendoel hebt behaald. Voordat je volledig snapt wat dat precies allemaal inhoudt, moet je meteen een live potje spelen tegen spelers die haast allemaal al langer spelen dan jij. Je kunt maar beter zo snel mogelijk goed worden, want The Last Stand leer je alleen met praktijkervaring.

Na je eerste potje is het echter duidelijk dat The Last Stand weinig nieuws naar de tafel brengt. Punten Alpha, Bravo en Charlie zijn opgedeeld in drie segmenten, en pas als je elk segment inneemt controleert jouw team het punt. De segmenten van een punt liggen ook nog eens ver van elkaar af waardoor het enorm moeilijk is om ze te verdedigen. Dat zorgt er dan weer voor dat segmenten constant worden overgenomen en je puntentoevoer wordt verbroken. Sessies van twintig minuten lijken daardoor nog veel langer te duren, omdat je voortgang constant wordt onderbroken. Een team dat zijn punten wel goed weet te verdedigen, heeft dan weer binnen no-time gewonnen. De flow van de potjes is inconsistent, waardoor je moeilijk vat kunt krijgen op een gedegen tactiek.

Lees meer...

The Division - Survival DLC Review -Frisse wind

Met verkleumde handen kijk je nog een laatste maal naar je ISAC. "Waarschuwing: Levensverwachting onder de tien minuten." Je vloekt onder je adem. Je mag dan wel eindelijk warme kleding gevonden hebben en het wapen op je rug doet zelfs de grootste durfal beven, toch heeft je bloedvergiftiging na die laatste pijnstiller de vrije loop. Had je maar opgeschoten, had je het maar anders aangepakt. Maar daar is het nu te laat voor. Het enige dat telt, is het bemachtigen van die vaccins, in het hart van de Dark Zone.

Dat beschrijft in grote lijnen een potje in de Tom Clancy's The Division - Survival DLC. Ubisoft is erop uit om je perceptie van de game op de kop te gooien. In Survival draait het namelijk niet om levels of gear score, maar om overleven gebaseerd op jouw eigen vaardigheden en vindingrijkheid. De studio belooft dat je met een heel andere blik naar de bestaande items en vijanden gaat kijken, en die belofte wordt volledig nagekomen.

Je ontgrendelt Survival zodra je je uitvalsbasis in het postkantoor hebt bemachtigd, vlak na de tutorial-missies van de game. Survival beloont spelers echter enkel met wapens en gear voor personages op het maximale level, of je je doel nu haalt of niet. Hoewel je als beginneling de loot voor een aardig zakcentje kunt verkopen, loop je de mooiste beloningen zo toch mis. Dat staat echter niet in de weg van de genietbare en verslavende ervaring die Survival biedt. De modus is 'run-based'. Je hebt een uur om je missie te voltooien, anders sterf je aan een infectie. Als klap op de vuurpijl bevind je je in een pittige sneeuwstorm en loert de vriesdood om de hoek. Door bestaande items een nieuwe rol te geven, trotseer je die nieuwe gevaren.

Lees meer...

The Division update 1.4 release bekend

The Division update 1.4 release bekend

Deze week herbalanceert Ubisoft de game voor je.

Update 1.4 voor Tom Calncy's The Division komt op 25 oktober uit. Dat meldt uitgever Ubisoft.

Voor de patch online staat, worden de servers van de game tijdelijk offline gehaald. Dat kan enkele uren duren. Zolang de servers offline zijn, kun je The Division niet spelen. Na het onderhoud aan de servers kan de patch worden gedownload.

The Division update 1.4 pakt de balans in de game aan. De update zorgt er onder andere voor dat je meer verschillende builds kunt gebruiken in de game.

Lees meer...

The Division update 1.4 pakt balans aan

The Division update 1.4 pakt balans aan

Grote veranderingen op komst.

Update 1.4 voor Tom Clancy's The Division pakt de spelbalans aan door grote veranderingen door te voeren. Dat kondigt Ubisoft aan op de officile The Division website .

Met patch 1.4 heeft elke uitrusting die je in World Tier 2 of hoger vindt drie eigenschappen: Firearms, Stamina en Electronics. Deze aanpassing zorgt ervoor dat je automatisch meer balans in je build krijgt en dus gemakkelijker overleeft.

De update verandert ook Gear Score in The Division. Momenteel word je met een lage Gear Score soms niet toegelaten tot online matches. Ubisoft wil meer samengestelde uitrustingen bruikbaar maken omdat Gear Score 'leuke en gespecialiseerde uitrustingen' representeert.

Lees meer...

Gerucht: The Division: Underground release gelekt

Eerste dertig dagen exclusief voor Xbox One.

De releasedatum van de Underground-uitbreiding voor Tom Clancy's The Division is mogelijk gelekt. De Duitse en Britse takken van Amazon stellen dat de uitbreiding op 28 juni uitkomt voor de Xbox One.

The Division offline vanwege fout in patch

The Division offline vanwege fout in patch

Toch nog geen Clear Sky Challenge Mode.

Momenteel is Tom Clancy's The Division offline voor herstelwerkzaamheden.

Het onderhoud is gestart om 09:00 lokale tijd. Het duurt naar verwachting drie uur voordat de servers weer online gaan. Dit komt doordat de Clear Sky Challenge Mode patch niet werkt. Er moeten ook een aantal bugs worden opgelost.

Het volgende wordt op dit moment aangepakt:

Lees meer...

Patch PS4-versie The Division lost dubbele UI bug op

Patch PS4-versie The Division lost dubbele UI bug op

'En hoeveel vingers steek ik nu op?'

De dubbele UI bug in Tom Clancy's The Division is op de PlayStation 4 opgelost, dankzij patch 1.05.

De bug zorgde ervoor dat de UI zichzelf overlapte. Hierdoor zag je bijvoorbeeld je statistieken tweemaal verschijnen op het scherm.

De patch is 4,5GB groot. Ubisoft heeft alleen aangegeven dat de dubbele UI bug hiermee opgelost is. De Conflict update voor The Division heeft echter meerdere problemen gecreerd, waaronder een teleportatie bug.

Lees meer...

The Division update 1.2 bevat teleportatie bug

The Division update 1.2 bevat teleportatie bug

Massive werkt op dit moment aan oplossingen.

Spelers van Tom Clancy's The Division maken melding van meerdere nieuwe bugs na update 1.2.

Zo veroorzaakt de patch onder andere problemen met de UI en de graphics van de game. Ook is de bug die Daily Missions doet verdwijnen terug.

Andere problemen zijn het verdwijnen van de mogelijkheid om items als junk te markeren, een fout in de 'One is None'-skill en een bug die spelers terug teleporteert naar een checkpoint zodra zij proberen een bepaald gebied te betreden.

Lees meer...

The Division Conflict Update 1.2 - 5 dingen die je moet weten

The Division Conflict Update 1.2 - 5 dingen die je moet weten

Nieuwe Incursions, Gear Sets, High-Value Targets, Search and Destroy missies en gameplay fixes.

De nieuwe The Division Update 1.2: Conflict is vanaf vandaag te downloaden. Deze patch voegt heel wat nieuwe content toe en geldt als de tweede van drie gratis DLC-packs. Blikvanger is natuurlijk de nieuwe Clear Sky Incursion, maar er is meer. We zetten de vijf belangrijkste feiten die je moet weten op een rij.

Nieuwe Incursion: Clear Sky

De nieuwe Incursion (de variant van een raid in The Division) heet Clear Sky en speelt zich in de Columbus Circle af. Deze missie is voor een groep van level 30 personages bedoeld.

Lees meer...

The Division update 1.2 Conflict voegt nieuwe gear toe

The Division update 1.2 Conflict voegt vier nieuwe gear sets toe. Dit tweet Ubisoft.

De Final Measure uitrusting kent vooral defensieve eigenschappen, Hunter's Faith is geschikt voor aanvallen over lange afstanden, met Lone Star doe je je tegenstanders vooral veel schade, en de Predator's Mark biedt een nieuwe, ondersteundende rol.

Elke uitrusting heeft zijn eigen Talent als Set Bonus. Ubisoft heeft de gear zo ontworpen dat ze je speelstijl benvloeden.

Lees meer...

Conflict update The Division komt volgende week uit

Conflict update The Division komt volgende week uit

Tijd om wat Conflict te introduceren.

Update 1.2: Conflict voor Tom Clancy's The Division komt op 24 mei uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

De update voegt de nieuwe Clear Sky Incursion toe. Hier vechten spelers tegen de Rikers, die een anti-air raketbasis hebben overgenomen. Je doel is om het luchtruim weer veilig te maken en om gestolen Supply Drops terug te vorderen.

De gratis update voegt ook High-Value Targets (HVT) toe. Deze unieke doelen moeten binnen een bepaald tijdslimiet worden gedood. Je hebt ook maar n kans om dit te doen. Je basis krijgt een HVT officer die je vertelt waar de targets zijn en wat de aanbevolen Gear Score is.

Lees meer...

The Division patch 1.1 verwijdert Xbox One-personages

The Division patch 1.1 verwijdert Xbox One-personages

Ubisoft herstelt alle gegevens 'binnenkort'.

Tom Clancy's The Division patch 1.1 verwijdert gegevens van sommige Xbox One-gebruikers, maar Ubisoft zegt snel alle data te herstellen.

Enkele honderden Reddit-gebruikers meldden dat hun personages verdwenen waren. Ubisoft heeft de Gamertags van de getroffen spelers verzameld en zegt de oorzaak te hebben gevonden.

"Ons team heeft het probleem gedentificeerd en verholpen zodat we alle personages kunnen herstellen", meldt Ubisoft. "Een server functioneerde niet goed waardoor data niet synchroniseerden en corrupt werden. De clint aan de kant van de gamer kon de data dus niet lezen en nam aan dat het personage niet bestond."

Lees meer...

The Division Incursions update - 5 dingen die je moet weten

Vandaag lanceert de eerste gratis content update voor The Division op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. De grootste blikvanger is de Falcon Lost Incursion, maar er zijn ook nieuwe Gear Sets en Loot Drops. We zetten in vijf korte punten de belangrijkste veranderingen en nieuwe content op een rij.

1. Falcon Lost is de eerste Incursion

De eerste The Division raid belooft niet makkelijk te worden. Om deze missie te overleven moet je goed met andere spelers samenwerken. Tactiek is zelfs zo belangrijk dat Massive Entertainment aanraadt om Falcon Lost met vrienden te spelen die je kent en vertrouwt. Aan het einde van de Incursion word je met nieuwe gear en wapens beloond, waarbij de beste uitrusting natuurlijk voor de Challenge mode gereserveerd zijn.

Lees meer...

Patch The Division pakt valsspelers aan

Patch The Division pakt valsspelers aan

Burgerarrestaties vanaf patch 1.1

Tijdens een livestream van Tom Clancy's The Division heeft Ubisoft laten weten dat cheaters in de pc-versie van de game worden verbannen.

Vanaf patch 1.1 voor The Division wordt de optie toegevoegd om spelers te rapporteren. Dit doe je door /report [naam] in de chatbalk te typen.

Rapportages worden gevalueerd om te voorkomen dat men niet onterecht wordt verbannen. Valsspelers krijgen een schorsing van drie dagen; bij herhaling worden ze permanent verbannen.

Lees meer...

Dit zit in patch 1.1 van The Division

Dit zit in patch 1.1 van The Division

Meer dan alleen Incursions.

Ubisoft heeft de details van patch 1.1 voor Tom Clancy's The Division vrijgegven. De update komt op 12 april uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

In de patch komen Incursions naar The Division. De eerste heet Falcon Lost en is bedoeld voor vier spelers met gear van level 30. Je moet de missie 'General Assembly' gedaan hebben om toegang te krijgen tot Falcon Lost.

De patch voegt ook Gear Sets toe. Dit zijn speciale kledingstukken die je krijgt voor het voltooien van de moeilijkste activiteiten in de game. Wanneer je alle onderdelen van een Gear Set draagt, krijg je bonussen op je stats en talents.

Lees meer...

The Division Dark Zone patch zorgt voor meer Phoenix Credits en betere loot

Een patch voor The Division zorgt dat er meer Phoenix Credits, betere loot en meer ervaringspunten te verdienen vallen in de Dark Zone. Er is vanaf nu ook een kans om medkits, munitie en granaten op te rapen van gevelde tegenstrevers.

De betere loot valt vooral te verdienen door het verslaan van vijanden van level 31 en 32. Zij laten nu ook meer Phoenix Credits na als ze worden verslagen.

Wie dan weer gedood wordt in de Dark Zone verliest minder geld en ervaringspunten.

Lees meer...

FeatureThe Division - Welke versie is de beste?

Op welke platform maakt New York de beste indruk?

Iedereen die The Division al gespeeld heeft, weet dat het een waar visueel spektakel is. Maar op welke console presteert de game nu het beste? En zijn er grote verschillen tussen de consoleversies en de pc-versie?

The Division review - New York, New York

In vastgoed draait het uiteindelijk om drie dingen: locatie, locatie en locatie. Je zit er in die kleine studio wellicht krapjes bij, maar je krijgt er een prachtig uitzicht op het Vondelpark voor terug. Tom Clancy's The Division kan dan ook met gemak door een vastgoedhandelaar aan de man gebracht worden. Inhoudelijk niet zo bijzonder, doch buitengewoon indrukwekkend dankzij de setting en sfeer.

Ubisoft Massive levert met diens artistieke weergave van een desolaat New York namelijk een uitzonderlijke prestatie. De nasleep van een catastrofaal virus heeft Manhattan veranderd in een kerkhof van autowrakken, geplunderde winkels en afval. Je wisselt de kapot geschoten straten daarbij met regelmaat in voor locaties waar de tijd lijkt stil te staan. De troosteloosheid van een luxueuze woning waar het kinderspeelgoed op de grond in contrast staat met de verzameling kunst en Oosterse tapijten. De afwas nog op het aanrecht; alsof de bewoners elk moment thuis kunnen komen. De mise-en-scne van elke omgeving is tot in detail uitgedacht en weet je met verstomming te slaan. De stad overstijgt zijn rol als setting en wordt bijna een hoofdpersonage; soms in de rol van een eenzame vriend, soms als geduchte vijand.

Het redt de open wereld ook van de repetitieve missies die in elke buurt de kop opsteken. Het is een constante herhaling van het verdedigen van bevoorrading, het omzetten van schakelaars of het bevrijden van gegijzelde burgers. Lijnrecht tegenover die magere content staan de verhaalmissies die dankzij zinderende actie een hoog blockbustergehalte hebben. Ze zijn weliswaar eentonig van aard, maar vormen dankzij een lineaire progressie langs vele scripted events een aangename afwisseling op de droge encounters in de open wereld. Het gemak waarmee je via matchmaking een groep van vier andere spelers vormt, zorgt daarbij voor een extra dynamiek in elke missie. Zo stem je helende of juist aanvallende vaardigheden op elkaar af om elke situatie naar je hand te zetten.

Lees meer...

The Division servers offline voor update 1.2

De servers van Tom Clancy's The Division zijn vanochtend offline voor update 1.2. Deze update voegt nieuwe gear en een nieuwe Incursion toe.

Het onderhoud vindt plaats om 9 uur 's ochtends onze tijd. Ubisoft verwacht dat de online shooter ongeveer drie uur later weer online staat.

Meer over The Division weten? Lees dan onze The Division review en raadpleeg onze The Division tips.

Lees meer...

Win een The Division goodiebag

Update: winnaar bekend!

Update: Deze wedstrijd is nu afgesloten. Proficiat michielkok, jij bent de winnaar van de The Division goodiebag! Je wordt zo snel mogelijk gecontacteerd.

The Division expansions 30 dagen exclusief voor Xbox One

Ubisoft bevestigt vandaag dat de eerste twee betaalde uitbreidingen voor Tom Clancy's The Division 30 dagen exclusief verkrijgbaar zijn voor de Xbox One. Underground en Survival komen vervolgens na die maand ook naar de pc en PlayStation 4.

Er is nog een derde uitbreiding in ontwikkeling onder de naam The Last Stand. Deze lanceert wel op alle platformen tegelijk, net zoals de andere post-launch content voor The Division.

Tijdens de E3 van 2014 werd al bekend dat Microsoft bepaalde exclusiviteitsrechten zou krijgen over The Division. Nu is duidelijk hoe die plannen precies in elkaar steken. Zo was eerder de bta ook als eerst op de Xbox One speelbaar.

Lees meer...

Ubisoft kondigt post-launch features The Division aan

Ontwikkelaar Ubisoft onthult een aantal post-launch features voor Tom Clancy's The Division.

Zo voegt een update in april een zogenaamde 'incursion' aan de game toe. Dit zijn volgens Ubisoft 'unieke activiteiten die speciaal voor squads zijn ontwikkeld'.

De update introduceert tevens de optie om voorwerpen met groepsgenoten in een co-opsessie te ruilen. Ubisoft meldt verder dat The Division in mei een tweede update krijgt die nog een Incursion en nieuwe Dark Zone content toevoegt.

Lees meer...

The Division open beta nu te downloaden: nieuwe missies en Dark Zone veranderingen

De open bta client van Tom Clancy's The Division is nu te downloaden. Op de PS4 heb je 26.1 GB schijfruimte nodig en op de Xbox One 23.08 GB. Als je de closed bta client nog niet hebt verwijderd, dan volstaat een 1.6 GB update.

De open bta start op 18 februari 10.00u voor Xbox One-bezitters. De testfase begint een dag later op de pc en de PlayStation 4. De bta eindigt op zondag 21 februari.

The Division open bta verschilt van de eerdere closed bta. Zo bevat de testfase een nieuwe missie en de mogelijkheid om de Tech wing je in basis te openen. Dit betekent dat je kennismaakt met The Cleaner factie en dat je met de turret uit de Tech skill tree aan de slag kunt.

Lees meer...

Nieuwe skill beschikbaar in open beta The Division

Nieuwe skill beschikbaar in open beta The Division

Maar The Dark Zone is nog meedogenlozer.

De open bta van Tom Clancy's The Division bevat meer inhoud dan de vorige closed bta. Ontwikkelaar Ubisoft heeft ook de Dark Zone aangepast.

Zo beschikt je basis in de open beta over een Tech-vleugel. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om de Deployable Turret uit te proberen en meer te zien van de factie 'The Cleaners'.

De kisten in The Dark Zone vullen langzamer bij en er zijn meer AI-gestuurde vijanden aanwezig, die sterker zijn dan voorheen. Ook het Rogue-systeem is aangepast.

Lees meer...

Ubisoft onthult The Division open beta

Ubisoft onthult The Division open beta

De geruchten waren juist.

Ontwikkelaar Ubisoft maakt bekend dat Tom Clancy's The Division een open bta krijgt. De testfase is speelbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

De open bta duurt van 19 tot en met 21 februari op de pc en de PlayStation 4. Xbox One-bezitters krijgen n dag eerder toegang tot de testfase. Iedereen kan de bta client vanaf 16 februari downloaden.

De open bta van The Division bevat alle content die ook in de gesloten bta van de game zat. Daarnaast heeft de open bta een nieuwe verhaalmissie en krijgt iedereen die aan de testfase meedoet een in-game item. Dit voorwerp ontgrendelt in de volledige versie van de game.

Lees meer...

Nieuwe trailer The Division legt skill systeem uit

Ontwikkelaar Ubisoft brengt een trailer voor Tom Clancy's The Division uit die het skill systeem in de game uitlegt.

In het filmpje zie je onder andere dat je tussen twaalf verschillende skills kunt kiezen. Deze vaardigheden zijn onderverdeeld in drie categorien: Medical, Technical en Security.

Elke skill is tevens aan te passen met nieuwe eigenschappen of attributen. Zo heb je de optie om de Sticky Bomb skill in een Flashbang te veranderen. De skill doet hierdoor geen schade meer, maar je desorinteert er wel een grotere groep vijanden mee.

Lees meer...

FeatureThe Division verdeelt en heerst

Derek speelt de closed beta.

Ubisoft heeft afgelopen weekend een tipje van Tom Clancy's The Divisions sluier opgelicht. In de bta worden de eerste stappen in het post-apocalyptische New York gezet, ligt Madison Square Garden onder een spervuur van kogels en brengen een handjevol zijmissies je van verlaten appartementen tot de krochten van het rioolstelsel. Wie zijn vertrouwen in de mensheid wil verliezen, kan zich wagen aan een excursie in de Dark Zone. Daar wordt al snel duidelijk dat het grootste gevaar niet van bewapende hooligans afkomstig is, maar van je menselijke medespelers.

Gerucht: The Division krijgt open beta

Gerucht: The Division krijgt open beta

Als we de Italianen moeten geloven.

Tom Clancy's The Division krijgt mogelijk een open bta. Dat meldt de officile Facebookpagina van Xbox Itali.

Op de pagina staat dat The Division een open bta krijgt die van 16 tot en met 21 februari duurt. De testfase is de eerste 24 uur exclusief toegankelijk voor Xbox One-bezitters.

Ubisoft heeft tot nu toe nog niet op het gerucht gereageerd. De ontwikkelaar liet eerder vandaag echter wel weten dat de closed beta van The Division met n dag is verlengd.

Lees meer...

The Division beta tot dinsdag verlengd

Ubisoft kondigt aan dat de The Division closed beta met 24 uur wordt verlengd. Bovendien worden er nieuwe toegangscodes naar mensen op de wachtlijst verstuurd.

"De afgelopen dagen zagen we een ongelofelijk enthousiaste reactie op de game. Dit heeft tot meer intekeningen op de wachtlijst voor de gesloten bta geleid.[..] Om iedereen een kans te geven om de bta volledig te spelen, verlengen we de testperiode met 24 uur", aldus Ubisoft.

The Division bta is momenteel speelbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Je kunt aan de slag met n verhaalmissie, een zij-missie en enkele randactiviteiten. je kunt in de bta tevens de zogenaamde Dark Zone betreden.

Lees meer...

Post-launch plannen Tom Clancy's The Division onthuld

Post-launch plannen Tom Clancy's The Division onthuld

Inclusief drie uitbreidingen en gratis content.

Uitgever Ubisoft onthult de post-launch plannen voor Tom Clancy's The Division.

De game krijgt dit jaar drie betaalde uitbreidingen. Iedere uitbreiding biedt toegang tot nieuwe uitrustingen en spelmechanieken.

De eerste uitbreiding heet Underground. Deze DLC voegt een nieuw gebied toe dat zich onder New York bevindt. Tweede uitbreiding Survival biedt een survival modus die zich richt op hardcore spelers. Over derde uitbreiding Last Stand zijn nog geen details vrijgegeven.

Lees meer...

The Division beta - Alles wat je moet weten

FeatureThe Division beta - Alles wat je moet weten

Bereid je voor op een trip naar New York.

Tom Clancy's The Division combineert tactische third-person cover-shooter actie met RPG-elementen. Dit weekend kun je met de bta aan de slag. Xbox One-bezitters krijgen de primeur. Op de pc en de PlayStation 4 kun je een dag later door het post-apocalyptische New York trekken. Benieuwd wat Ubisofts voorjaarsblockbuster je allemaal te bieden heeft? We zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.

Om echt een volledig overzicht te krijgen van wat je in de uiteindelijke game kunt doen, lees je onze uitgebreide The Division preview.

Wanneer start The Division beta?

Lees meer...

We geven 500 beta codes voor The Division weg!

Update: alle beta codes zijn op minder dan een uur de deur uitgevlogen. Proficiat aan iedereen die er een wist te bemachtigen. Afspraak volgende week in New York!

In samenwerking met Ubisoft geven we 500 codes voor de Tom Clancy's The Division closed bta weg. Deze start voor Xbox One-spelers op 28 januari. Op pc en PlayStation 4 begint de testfase op 29 januari. De bta loopt op alle platformen tot en met 31 januari.

Om een beta key te bemachtigen, moet je enkel onderstaande link volgen. Vervolgens krijg je een code toegestuurd die je gegarandeerde toegang tot de bta geeft. Niet schrikken wanneer je in het bericht 'Bedankt voor je pre-order' ziet, dit heeft enkel met de gegarandeerde status van de code te maken.

Lees meer...

The Division beta mogelijk van tevoren te downloaden

The Division beta mogelijk van tevoren te downloaden

Maximaliseer je tijd in de testfase.

De bta van Tom Clancy's The Division is 48 uur voor de servers online gaan te downloaden. Dit staat op de Franse Facebookpagina van de online shooter.

De pc btaclint heeft mogelijk een bestandsgrootte van 26 GB. Door deze hoeveelheid data te downloaden voordat de bta start, maximaliseer je je speeltijd in de testfase.

Volgende week begint de beta van The Division. Op 28 januari kunnen Xbox One-spelers met een btacode beginnen. Pc- en PlayStation 4-gebruikers starten dag later. Op alle platformen eindigt de testfase op 31 januari.

Lees meer...

The Division - Release date, beta, gameplay, trailer, collector's edition

Een post-apocalyptisch New York, totale anarchie en een terroristische dreiging die de wereld in haar greep heeft. In Tom Clancy's The Division van de Zweedse ontwikkelaar Ubisoft Massive is het aan de Strategic Homeland Division om de orde in de natie weer te herstellen. De voortdurend online wereld zet je daarbij niet alleen tegenover een gezamenlijke vijandelijke dreiging, maar roept ook je vertrouwen in je medespelers in.

Setting

Black Friday is met hysterische koopjesjagers al een apocalyptische gebeurtenis, maar in The Division bereikt het een absoluut dieptepunt. Een virus verspreidt zich tijdens de consumentenfeestdag via bankbiljetten over de Verenigde Staten. De maatschappij stort als een kaartenhuis in elkaar wanneer politie en hulpdiensten uiteenvallen. De paniek onder de bevolking slaat bijgevolg al snel om in wanhoop, dan chaos en uiteindelijk totale anarchie.

Lees meer...

The Division beta eind januari van start

The Division beta eind januari van start

Xbox One eigenaren starten een dag eerder.

Ontwikkelaar Ubisoft maakt via Twitter bekend dat de bta voor Tom Clancy's The Division op 28 januari voor de Xbox One van start gaat.

Pc- en PlayStation 4-eigenaren hebben vanaf 29 januari toegang tot de testfase van de game. De bta duurt tot en met 31 januari.

Iedereen die de game gereserveerd heeft, krijgt toegang tot de bta. Daarnaast is het ook mogelijk om je via de Division-website op een wachtlijst te zetten.

Lees meer...

Gameplay trailer Tom Clancy's The Division toont futuristische wapens

Gameplay trailer Tom Clancy's The Division toont futuristische wapens

Gevechten, veilige ondergrondse plekken en de Dark Zone.

Unisoft publiceert een nieuwe trailer voor Tom Clancy's The Division. Hierin zie je enkele nieuwe aspecten van de aankomende third-person shooter.

In het filmpje zie je een ondergronds hoofdkwartier. Deze fungeert als veilige plek waar je je voorraden aanvult, ontspant en praat met spelers en NPC's. Vanuit zo'n hoofdkwartier start je tevens missies.

Ook krijg je te zien hoe gevechten er precies uitzien. Zo zijn mensen in de game uitgerust met draagbare schilden, staande turrets en vlammenwerpers. Volgens de trailer is samenwerking essentieel om je vijanden uit te schakelen.

Lees meer...

Gerucht: The Division beta start eind deze maand

Volgens de Engelse winkelketen FunStock Digital gaat op 29 januari The Division closed multiplayer bta van start.

Dit nieuws is gelekt in een Reddit thread, naar aanleiding van een gesprek tussen een klant en een vertegenwoordiger van de winkel. De FunStock medewerker zegt expliciet dat "de gesloten bta op 29 januari begint." En voegt er vervolgens aan toe dat het bedrijf de bta keys "in de komende twee weken ontvangt en verdeelt."

Eerder werd de oorspronkelijk bta van The Division van december 2015 uitgesteld tot 'begin 2016'. De exacte The Division releasedatum vind je hier.

Lees meer...

FeatureGame releases van 2016 om in de gaten te houden

Het belooft een mooi gamejaar te worden!

Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe game releases. De periode van goede voornemens inlossen, is dan ook aangebroken. Als geld opzij zetten een daarvan is, wordt 2016 het jaar waarin je discipline flink op de proef wordt gesteld. Hoewel er nog tal van games in de pijplijn zitten, zijn er namelijk al de nodige aangekondigd. Het komende jaar belooft een mooi jaar met veel potentile toppers te worden. Hoogtijd om de 25 meest belovende, reeds aangekondigde games van 2016 voor je op een rijtje te zetten.

Beta The Division uitgesteld tot 'begin 2016'

Beta The Division uitgesteld tot 'begin 2016'

Stond voor deze maand gepland.

De bta voor Tom Clancy's The Division is uitgesteld tot 'begin 2016'. Dat laat ontwikkelaar Ubisoft weten.

De testfase voor The Division stond aanvankelijk voor deze maand gepland. Ubisoft geeft nu aan dat de bta is vervangen door een gesloten alfa. Deze is echter van korte duur en enkel speelbaar op de Xbox One.

Je krijgt toegang tot de bta als je The Division vantevoren bestelt. Het is ook mogelijk om je voor de testfase in te schrijven via de officile The Division-site.

Lees meer...

Zo, de E3 zit erop! De voorbije dagen zijn talloze games en andere nieuwigheden aangekondigd, waarvan we je maar al te graag op de hoogte gebracht hebben. Omdat je door de grote hoeveelheid nieuwsberichten misschien het overzicht kwijt bent, hebben we ze hier allemaal voor je gebundeld. Geniet samen met ons nog even na van een waanzinnige E3!

Ubisoft toont multiplayer gameplay trailer The Division

Ubisoft toont tijdens diens E3-persconferentie nieuwe gameplaybeelden van de multiplayermodus in third-person shooter The Division.

In de trailer is te zien hoe een groep spelers online de strijd aan gaat met andere spelers in de PvP-map Dark Zone. Daarbij worden ze door een toevallige groep voorbijgangers ondersteund. Er breekt chaos uit in de groep als een speler de wapens op zijn eigen teamgenoten richt om alle loot voor zichzelf te claimen.

De releasedatum van The Division valt op 8 maart 2016 en de game is verkrijgbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Tijdens de E3-persconferentie van Microsoft werd bekend gemaakt dat de Xbox One-exclusieve bta van The Division in december van dit jaar plaatsvindt.

Lees meer...

Releasedatum The Division bekend

Simultaan op alle platformen.

Tom Clancy's The Division komt op 8 maart uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Dat maakt Ubisoft tijdens diens E3-persconferentie in Los Angeles bekend.

The Division krijgt Xbox One-exclusieve bta

Komende december verkrijgbaar.

Ubisoft America president Laurent Detoc kondigt een Xbox One-exclusieve bta aan voor The Division tijdens de E3-persconferentie van Microsoft. De bta is komende december te downloaden.

FeatureE3 2015: De games van Ubisoft

Met Assassin's Creed Syndicate, Tom Clancy's The Division, Rainbow Six: Siege en nog veel meer.

Ubisoft is een oudgediende op de jaarlijks terugkerende E3-beurs. Al jaren organiseert de Franse ontwikkelaar een eigen persconferentie tijdens het evenement en dit jaar is dan ook geen uitzondering. Mocht je Ubisofts E3-presentatie willen zien, dan moet je echter wel laat opblijven. De Ubisoft E3 2015-persconferentie start namelijk op dinsdag 16 juni om 00:00 uur Nederlandse tijd.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 20

Met o.a. Assassin's Creed Syndicate, Wolfenstein: The Old Blood en E3 2015.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Gelekte pre-alfa beelden The Division tonen koproltechniek

Ubisoft waarschuwt: video is niet representatief.

Gelekt beeldmateriaal van Tom Clancy's The Division toont een koproltechniek, die je mogelijk kan gebruiken om te ontwijken. De pre-alfa beelden zijn in eerste instantie door een anoniem bron aan VG247.it gegeven en werden daarna op internet verspreid. Het betreft de Xbox One-versie van de game.

FeatureMeest opvallende gamereleases van 2015

Het wordt een mooi gamejaar!

Heb je nog goede voornemens voor het nieuwe jaar? Eurogamer Benelux heeft ze in ieder geval wel: nog meer gamen! 2015 zit weer boordevol interessante titels. Aangezien je gemakkelijk door de bomen het bos niet meer ziet, hebben we daarom een selectie gemaakt van de meest opvallende games die officieel voor 2015 zijn aangekondigd. Daar gaan we!

FeatureHet vervallen New York in Tom Clancy's The Division

Ubisoft gooit hoge ogen met open-wereld shooter.

In Tom Clancy's The Division begeeft je speciale eenheid zich tussen bergen dampend afval, verbrande taxi's, knipperende kerstverlichting en andere pseudo-romantische taferelen. Het verval van New York is tastbaar en de sneeuw die deze teloorgang bedekt is ijskoud. Verschillende facties gaan over lijken om te overleven, want de voorzieningen zijn schaars. In de stad heeft een epidemie toegeslagen en de tragedie die hieruit voortvloeit is geloofwaardig in beeld gebracht.

Ubisoft toont nieuwe trailer van Tom Clancy's The Division

Ubisoft toont tijdens diens E3-conferentie een nieuwe trailer van Tom Clancy's The Division. Het betreft een CGI-trailer die ter aanvulling dient op de gameplaytrailer van The Division.

In de video zie je hoe New York ten onder gaat aan een pandemie en hoe onschuldige bijstanders betrokken raken in een conflict tussen twee facties. Dat is de setting voor een game waarin je dient te overleven met behulp van andere spelers.

De MMO-game komt uit in 2015 voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Lees meer...

Tom Clancy's The Division DLC eerst op uit Xbox One

Als bekendgemaakt tijdens de E3-conferentie van Microsoft.

Downloadbare uitbreidingen voor Tom Clancy's The Division komen als eerste uit op de Xbox One. Dat is bekendgemaakt tijdens de E3-persconferentie van Microsoft. De game is ook in ontwikkeling voor de pc en PlayStation 4.

Details over de companion app voor The Division

Details over de companion app voor The Division

Upgrade en level je drone onafhankelijk van in-game karakter.

Ubisofts Tom Clancy's The Division speel je niet enkel op consoles. De MMORPG heeft een companion app voor Android en iOS. Ubisoft legt uit wat je zoal met deze app kunt.

Met de app bekijkt de speler de spelwereld van bovenaf. Je bestuurt een drone waarmee je moeilijk zichtbare vijanden markeert opdat teamgenoten ze kunnen aanvallen. De drone heeft ook de mogelijkheid vijanden zelf aan te vallen in realtime. Mochten vrienden hier behoefte aan hebben, kan de drone hen genezen en (tijdelijk) sterker maken.

De drone is een losstaand personage van het karakter waarmee je in The Division speelt. De speler levelt de drone dan ook als een apart personage - upgrades en unlocks voor de drone hebben nog geen invloed op je in-game personage. Ubisoft zegt erover na te denken om een vorm van kruisbestuiving tussen de main game en de companion app te creren. De studio heeft hier echter nog geen definitieve plannen voor gemaakt.

Lees meer...

The Division limiteert clangrootte niet, PvP belangrijk

Ubisoft biedt "uitgebreide ondersteuning voor clans."

Ubisoft heeft verteld dat dat PvP (players versus players) een grote rol speelt in Tom Clancy's The Division. Daarom zitten geen restricties op clangrootte en biedt de studio "zeer uitgebreide ondersteuning voor clans."

The Division is Ubisofts nieuwe online RPG

Ubisoft waagt zich voor de eerste keer in de wereld van online RPG's.

Ubisoft kondigde aan het einde van z'n persconferentie op E3 2013 een nieuwe IP aan. Tom Clancy's The Division zal de uitgever z'n eerste open world online RPG worden. Het spel speelt zich af in een post-apocalyptisch New York nadat een virus de wereld contamineerde. Als speler ben je lid van een divisie die dat wat overblijft van onze bloeiende beschaving tracht te redden. We kregen meteen een gameplaytrailer te zien.