Divinity 2: Ego Draconis

Vlaamse Larian zoekt speltesters

Ga als eerste aan de slag met Divinity 2!

Naast frieten, bier en repen chocolade heeft BelgiŽ ook binnen de gamesindustrie enkele belangrijke troeven achter de hand. Zo is er het in Oudenaarde gelegen Larian Studios dat in 2004 vriend en vijand wist te verrassen met Beyond Divinity. Deze duistere RPG kan tot op de dag van vandaag nog steeds op de steun van een trouwe achterban rekenen.

Divinity 2: Ego Draconis

Divinity 2: Ego Draconis

Draak van een spel?

Zondag verwees Gert in zijn artikel Made in Belgium reeds naar de zwakke internationale positie die ons land inneemt wat videogames betreft. We kunnen slechts rekenen op ťťn actieve studio die zich met toptitels bezig houdt, het Oudenaardse Larian Studios. Zij hebben wereldfaam verworven met Divine en Beyond Divinity, twee diepgaande Roleplaying titels in een uniek, dolkomisch en rijkgevuld universum. Hopelijk breien de getalenteerde koppen er een vervolg aan.

Divinity 2: Ego Draconis boert alvast verder op dezelfde setting. Waar je in de eerste titel als half-god je nemesis vroegtijdig ten aarde bestelde, treed je nu in de schoenen van een drakendoder. De wereld is verder gegaan en een nieuw kwaad kwam voort uit de acties in de eerste Divinity titels. Nieuwkomers kunnen zich alvast aan een stevige portie lore en voorgeschiedenis verwachten, wat de wereld en gamebeleving enkel maar aangenamer maakt. Niet alles wordt echter even duidelijk uit de doeken gedaan en soms moet je gewoon volharden tot je op termijn meer info krijgt over voorafgaande gebeurtenissen.

Volharden is meteen ook de term bij uitstek om Divinity 2 te beschrijven. De game doet ons het meest denken aan de Gothic reeks van het Duitse Piranha Bytes. In deze RPG kan je ook alle richtingen uit en beslis je zelf wat je gaat doen. Westerse titels hebben echter meestal mechanismen bijdehand om spelers te (bege)leiden. Deze gaan van het gelijkstellen van het moeilijkheidsniveau aan het level van de speler tot erg ingrijpende opties waarin telkenmale duidelijk het volgende doel wordt aangeduid.

Lees meer...

Deze week in de winkel

Assassin's Creed 2, Left 4 Dead en meer.

Wekelijks plaatst Chief een handig overzicht op hun site van de games die nieuw in de winkelrekken liggen. Deze week is zo mogelijk nog intenser dan de voorgaande met absolute smaakmaker Assassin's Creed 2. Ubisoft Montreal zal er alles aan doen om deze keer wel met een succesverhaal af te komen en wij wensen hen alvast het allerbeste toe. In de nieuwste telg verkennen we ItaliŽ op zoek naar de waarheid achter een politiek complot en er zullen koppen rollen.